مواد لازم و آموزش زرشک پلو با ماهیچه برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش زرشک پلو با ماهیچه
زرشک پلو با ماهیچه یکی از غذاهای محبوب و سنتی ایرانی است. این غذا به خصوص در مهمانیها سرو میشود و تنوع خوبی به سفرههای ایرانی میدهد. در این دستور، قسمت گوشتی که تهیه میکنید، به صورت ریش ریش درآمده و با برنج خوشمزه سرو میشود. این ترکیب طعم بسیار دلپذیری از زرشک و زعفران را به همراه دارد. برای تهیه این غذا در جشنها و مجالس، با ما همراه باشید!
مواد لازم برای 2 نفر | |
برنج | 2 پیمانه |
ماهیچه گوسفندی | 1 عدد درشت |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
پیاز | 2 عدد کوچک |
زرشک | 2 قاشق غذاخوری |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | 1 قاشق غذاخوری |
زردچوبه | ½ قاشق چایخوری |
پودر زنجبیل | ¼ قاشق چایخوری |
پودر دارچین | ¼ قاشق چایخوری |
پودر زیره | ¼ قاشق چایخوری |
ادویه کاری | 1 قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
دستور پخت زرشک پلو با ماهیچه
مرحله اول
برای تهیه این خوشمزه، میتوانید از ماهیچه یا گوشت راسته گوسفند استفاده کنید. ابتدا گوشت را خوب بشویید و به تکههای کوچک برش دهید. سپس یک قابلمه متوسط را با کمی روغن گرم کنید.
مرحله دوم
در این مرحله، یک پیاز را بشویید و پوست آن را بگیرید. سپس پیاز را به صورت نازک خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم و طلایی شود. نمک و فلفل را اضافه کرده و با کمی آب بگذارید گوشت حدود سه ساعت روی حرارت ملایم بپزد.
مرحله سوم
اگر میتوانید از زودپز استفاده کنید تا گوشت به خوبی پخته و نرم شود. برنج را هم بشویید و از…
“““html
شب قبل برنج را با آب و نمک خیس میکنیم. سپس یک قابلمه بزرگ برمیداریم و تقریبا چهار برابر برنج، آب در آن میریزیم و روی حرارت میگذاریم تا آب به جوش بیاید.
مرحله چهارم
وقتی آب جوش آمد، برنج خیسخورده را به آن اضافه کرده و کمی نمک هم میزنیم تا بجوشد و نیمپز شود. سپس آن را آبکش کرده و در یک قابلمه با تهدیگ دلخواه میگذاریم تا دم بکشد. یک پیاز دیگر را شسته و پوست میکنیم و رنده میکنیم.
مرحله پنجم
یک ماهیتابه برمیداریم و با کمی روغن روی حرارت ملایم میگذاریم تا روغن گرم شود. سپس پیازهای رندهشده را در روغن میریزیم تا کمی تفت بخورد و رنگ طلایی بگیرد. بعد کمی زردچوبه به آن اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا رنگش باز شود.
مرحله ششم
سپس رب گوجهفرنگی را اضافه کرده و آن را هم کمی تفت میدهیم. ادویهها را اضافه میکنیم و با رب تفت میزنیم. گوشت پخته شده را ریش ریش کرده و به مخلوط پیاز و رب میزنیم تا کمی هم تفت بخورد.
مرحله هفتم
حالا کمی آب گوشت، حدود دو قاشق غذاخوری، به مخلوط اضافه میکنیم و صبر میکنیم تا جوش بیاید و سپس شعله را خاموش میکنیم. یک ماهیتابه دیگر برمیداریم و با کمی روغن روی حرارت میگذاریم تا داغ شود.
مرحله هشتم
در این مرحله، زرشکها را شسته و آبکش میکنیم و با شکر در تابه به مدت یکی دو دقیقه تفت میدهیم تا خوشرنگ شوند. در این هنگام، زعفران را هم به آن افزوده و کمی از برنج دم کشیده را به مخلوط اضافه میکنیم.
مرحله نهم
در آخر، برنج را در یک دیس یا ظرف مناسب سرو کرده و روی آن را با برنج زعفرانی و زرشک و مخلوط گوشت تزئین میکنیم. میتوانیم گوشت را در ظرف جداگانه کنار برنج سرو کنیم که این بسته به سلیقه خانواده دارد.