مواد لازم

مواد لازم و آموزش زرشک پلو با مرغ برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آموزش زرشک پلو با مرغ

زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که به روش های مختلفی تهیه می شود. این غذا معمولاً در مهمانی ها و مناسبت های خاص سرو می شود و ترکیبی از برنج زعفرانی و خورش مرغ است که خیلی مورد توجه ایرانی ها قرار دارد. دو روش اصلی برای تهیه این غذا وجود دارد؛ یکی اینکه زرشک پلو و خورش مرغ جداگانه سرو شوند و دیگری که معمولاً در خانه ها انجام می‌گیرد، زرشک پلو و خورش مرغ به طور مخلوط تهیه می‌شود. برای یادگیری مراحل کامل و دقیق آموزش زرشک پلو با مرغ ادامه مطلب را مطالعه کنید.

برای درست کردن زرشک پلو با مرغ، ابتدا مرغ‌ها را با ادویه‌ها طعم‌دار کرده و در یخچال می‌گذاریم تا استراحت کنند. سپس پیاز و سیر را تفت داده و مرغ‌ها را سرخ کرده و با رب گوجه‌فرنگی می‌پزیم. برنج را آبکش کرده و می‌پزیم. زرشک را کمی تفت داده و بعد از آن برنج را با زعفران و زرشک تزئین کرده و خورش مرغ را کنار آن قرار می‌دهیم.

بیشتر بخوانید: آموزش هویج پلو دارچینی

مواد لازم برای 4 نفر مقدار مواد
برنج ایرانی ۴ پیمانه
سینه یا ران مرغ ۴ تکه
زرشک ۱ پیمانه
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
پیاز ۱ عدد
سیر ۲ حبه
کره ۲۵ گرم
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
شکر ۱ قاشق چایخوری
زعفران دم کرده ۲ قاشق چایخوری
گلاب نصف قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی

آموزش زرشک پلو با مرغ

مرحله ۱: آماده‌سازی مرغ

برای تهیه زرشک پلو با مرغ رستورانی خوشمزه ابتدا توصیه می‌کنیم اگر…

“““html

اگر می‌خواهید مرغی خوشمزه‌تر داشته باشید، حدود دو ساعت قبل از شروع به پخت، مقداری نمک، زردچوبه و فلفل سیاه روی تکه‌های مرغ بپاشید.

مرحله ۲: استراحت دادن مرغ در یخچال

سپس تکه‌های مرغ را در یک ظرف در بسته در یخچال قرار دهید. این کار باعث می‌شود بوی زهمشان گرفته شود و همچنین خوشمزه‌تر شوند. حالا سیر و پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید و با کمی روغن در یک قابلمه مناسب بریزید.

مرحله ۳: تفت دادن سیر و پیاز

اکنون سیر و پیاز را خوب تفت دهید تا سبک و شفاف شوند. بعد از آن مقداری زردچوبه اضافه کنید و بگذارید تا زردچوبه با سیر و پیاز خوب مخلوط شود. سپس تکه‌های مرغ را به قابلمه اضافه کنید تا سرخ شوند.

بیشتر بخوانید: آموزش لوبیا پلو

مرحله ۴: سرخ کردن مرغ

زمانی که یک سمت مرغ سرخ شد، آن را برگردانید تا سمت دیگر هم سرخ شود. بعد از سرخ کردن مرغ‌ها، رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و خوب تفت دهید تا رب هم سرخ شود.

مرحله ۵: اضافه کردن رب گوجه فرنگی

فراموش نکنید که سرخ کردن رب گوجه فرنگی نه تنها طعم و بوی خامی آن را می‌گیرد، بلکه باعث می‌شود مرغ در پایان خوشرنگ‌تر شود. بنابراین حتماً رب گوجه فرنگی را به خوبی سرخ کنید.

مرحله ۶: اضافه کردن آب و ادویه‌ها

پس از تفت دادن رب گوجه فرنگی، مقداری نمک و فلفل سیاه به همراه ۳ لیوان آب به قابلمه مرغ‌ها اضافه کنید. سپس درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید مرغ‌ها با حرارت ملایم بپزند.

بیشتر بخوانید: آموزش عدس پلو

مواد لازم و آموزش زرشک پلو با مرغ برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

مرحله ۷: خیساندن زرشک

برای پخت کامل مرغ‌ها حدود یک تا یک و نیم ساعت زمان لازم است. در این مدت برای آماده کردن زرشک پلو می‌توانیم به کار خود ادامه دهیم. ابتدا زرشک‌ها را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در یک ظرف حاوی آب بخیسانید تا نرم شوند.

مرحله ۸: خیساندن برنج

حالا برنج را بسته به نوع آن بین ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت در آب ولرم و کمی نمک بخیسانید (معمولاً برنج‌های هندی نیاز به خیساندن زیادی ندارند). یک قابلمه بزرگ پر از آب روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب به جوش بیاید.

مرحله ۹: جوشاندن برنج

وقتی آب داخل قابلمه جوش آمد، یک قاشق غذاخوری روغن مایع و یک قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید. سپس برنج را به قابلمه حاوی آب جوش اضافه کرده و کمی هم بزنید تا دانه‌های برنج به هم نچسبند.

بیشتر بخوانید: آموزش باقالی پلو با گوشت

مرحله ۱۰: آبکشی برنج

حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه برای نرم شدن برنج ایرانی کافی است (برای اطمینان از آماده بودن برنج، چند دانه را زیر دندان تست کنید. اگر اطراف برنج نرم و مغز آن سفت بود، برنج آماده آبکشی است). سپس برنج را در آبکش ریخته و با آب سرد شستشو دهید.

آماده‌سازی ته‌دیگ

در این مرحله قابلمه‌ای که برای پخت برنج در نظر گرفته‌اید را روی حرارت قرار دهید. سپس مقداری روغن مایع اضافه کرده و ته‌دیگ را با نان لواش یا سیب‌زمینی ورقه شده تزئین کنید.

دم کردن برنج

البته نان لواش برای ته‌دیگ زرشک پلو مناسب‌تر است. در این مرحله با یک کفگیر تمام برنج را به آرامی روی ته‌دیگ بریزید. بعد از گذاشتن درب قابلمه، حرارت زیر آن را زیاد کنید تا بخار داخل قابلمه بپیچد.

بیشتر بخوانید: آموزش چلو گوشت

تفت دادن زرشک

سپس حرارت را کم کنید تا برنج به آرامی دم بکشد (می‌توانید زیر قابلمه یک توری فلزی قرار دهید تا برنج با حرارت ملایم‌تر دم بکشد). در این مرحله زرشک را آبکشی کرده و به همراه کره و شکر در یک تابه کوچک تفت دهید.

آماده‌سازی نهایی زرشک

نکته مهم در مورد زرشک این است که خیلی زود می‌سوزد و باید با حرارت بسیار ملایم تنها برش‌های کمی تفت داده شود. پس از آماده شدن زرشک، آن را کنار بگذارید. خورش مرغ از خورش‌هایی است که باید به صورت کم آب سرو شود.

“`

مرحله ۱۵: افزودن زعفران و گلاب به خورش

(فقط مقدار کمی آب از مرغ را برای سرو کنار بگذارید) بگذارید خورش به روغن بیفتد. بعد زعفران دم‌کرده را به همراه آبلیمو و گلاب به خورش اضافه کنید و بگذارید خورش ۱۵ دقیقه دیگر روی حرارت باشد.

بیشتر بخوانید: آموزش باقالی پلو با ماهیچه

مرحله ۱۶: جا افتادن خورش

نکته مهم در مورد گلاب این است که باید خیلی کم استفاده شود، چون زیاد شدن آن طعم و بوی خورش را خراب می‌کند. بعد از اینکه خورش جا افتاد و برنج نیز دم کشید، مقداری از برنج را با زرشک و ۱ قاشق غذاخوری زعفران مخلوط کنید.

مرحله ۱۷: تزئین و سرو زرشک پلو

حالا مخلوط برنج زعفرانی را برای تزیین روی برنج کنار می‌گذاریم. پس از اینکه برنج را کشیدید، آن را با برنج زعفرانی و زرشک تزیین کنید، سپس خورش مرغ را در ظرف مخصوص خورش بریزید و همراه زرشک پلو سرو کنید.

نکات آموزش زرشک پلو با مرغ

خوشمزه‌تر شدن مرغ

یکی از نکات مهم برای خوشمزه‌تر شدن مرغ، استفاده از سبزیجات در کنار آن است. شما می‌توانید از سبزیجاتی مانند هویج، ساقه کرفس و برگ بو استفاده کنید که نه تنها عطر و طعم بهتری به مرغ می‌دهند، بلکه بوی زهم مرغ را هم از بین می‌برند.

به نظر سرآشپزهای معروف، بهترین ماده برای خوشمزه‌تر کردن مرغ، پیاز زیاد است. به همین خاطر پیشنهاد می‌کنند از پیاز خلالی درشت به مقدار زیاد استفاده کنید. سبزیجاتی مانند هویج و فلفل دلمه‌ای را می‌توانید هنگام تفت دادن سیر و پیاز به غذا اضافه کنید.

زرشک پلو با مرغ ریش‌ریش

اگر می‌خواهید این غذای خوشمزه را به سادگی و سریع‌تری تهیه کنید، پیشنهاد ما این است که از دستوری برای زرشک پلو با مرغ ریش‌ریش استفاده کنید. برای مشاهده آموزش این سبک از زرشک پلو دستور زیر را ببینید.

بیشتر بخوانید: آموزش زرشک پلو با مرغ ریش‌ریش

زرشک پلو و مرغ با مواد متنوع

برای خوشمزه‌تر شدن خورش مرغ می‌توانید از انواع سبزیجات استفاده کنید که علاوه بر خوشمزه‌تر کردن، رنگ و لعاب خورش را هم بهتر می‌کند. از مهم‌ترین سبزیجاتی که می‌توانید در خورش مرغ استفاده کنید می‌توان به فلفل دلمه‌ای، هویج، دانه‌های ذرت و … اشاره کرد.

تفت دادن زرشک

اگر می‌خواهید زرشک پلو طعمی شبیه رستورانی داشته باشد، حتماً از کره برای تفت دادن زرشک استفاده کنید. اگر طعم کره را در زرشک پلو دوست ندارید، می‌توانید از روغن‌های سالم مثل روغن ذرت یا روغن کنجد استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: آموزش زرشک رستورانی

آموزش زرشک پلو با ماهیچه

شاید شما تنها زرشک پلو را با مرغ بشناسید، اما باید بدانید که زرشک پلو با غذاهای دیگری هم سرو می‌شود. یکی از این غذاها که این روزها در رستوران‌ها محبوب شده، زرشک پلو با گوشت یا ماهیچه است.

بیشتر بخوانید: آموزش زرشک پلو با ماهیچه

آموزش زرشک پلو با مرغ پرتقالی

احتمالاً با مرغ پرتقالی که یکی از غذاهای خوشمزه شمال کشورمان است، آشنا هستید. با کمک آموزش زیر می‌توانید ترکیب بسیار جذاب و خوشمزه‌ای از یک غذای خاص و مجلسی به نام زرشک پلو با مرغ پرتقالی را درست کنید.

بیشتر بخوانید: آموزش زرشک پلو با مرغ پرتقالی

آموزش زرشک پلو با میگو

زرشک پلو از غذاهای اصیل و محبوب ایرانی است که با بسیاری از خورشت‌ها و خوراک‌ها می‌توان آن را سرو کرد. یکی از غذاهای خوشمزه و ترکیبی که در جنوب کشور ما با زرشک پلو درست می‌شود زرشک پلو با میگو است که طعم بسیار جذابی دارد. اگر مایل به تهیه این غذای خوشمزه هستید، می‌توانید از آموزش زیر استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: آموزش زرشک پلو با میگو

سایت آموزش آشپزی رضیم

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا