مواد لازم و آموزش زیره پلو با مرغ برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش زیره پلو با مرغ
زیره پلو با مرغ یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که اصل آن به شهر کرمان برمیگردد. اگر میخواهید به طور کامل و قدم به قدم طرز تهیه این غذای خوشمزه را یاد بگیرید، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۲ پیمانه |
زیره سیاه | ۳ قاشق غذاخوری |
سینه مرغ | ۲۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
کشمش پلویی | ۱ پیمانه |
روغن مایع | به مقدار کافی |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
آموزش زیره پلو با مرغ
مرحله اول
برای درست کردن زیره پلو با مرغ خوشمزه، ابتدا زیره را در یک کاسه بریزید و خوب بشویید تا گرد و غبار آن تمیز شود. سپس کاسه را تا نصفه پر از آب کنید و اجازه دهید زیره به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیس بخورد.
مرحله دوم
حالا برنج را در یک کاسه جداگانه بریزید و خوب بشویید. پس از آن، کاسه را تا نصفه با آب پر کنید و ۱ قاشق چای خوری نمک به برنج اضافه کنید. اجازه دهید برنج به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آب خیس بخورد.
مرحله سوم
در این مرحله، یک قابلمه را تا نیمه با آب پر کنید، سپس ۱ قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید و روی حرارت بالا بگذارید تا آب به جوش بیاید. پس از جوش آمدن، برنج را درون آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج شود.
مرحله چهارم
زمانی که آب جوش آمد، برنج را به آن اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه در آب جوش بماند تا کمی پخته شود. وقتی که لبههای برنج نرم شد و مغز آن هنوز کمی سخت بود، از روی حرارت بردارید.
مرحله پنجم
حالا برنج را درون آبکش بریزید و با آب سرد بشویید تا خنک شود. پس از آن، زیره را نیز در آبکش بریزید و بگذارید آبش کاملا خارج شود. سپس در یک قابلمه مناسب مقداری روغن مایع بریزید.
مرحله ششم
در این مرحله، به اندازه کف قابلمه نان را برش بزنید و در کف قابلمه بچینید تا به عنوان ته دیگ استفاده شود. سپس مقداری از برنج را درون قابلمه بریزید، کمی زیره روی آن بپاشید و همینطور ادامه دهید تا برنج تمام شود.
“`مرحله هفتم
در این مرحله، روی برنج در قابلمه یکی لایه از برنج میریزیم و سپس درب قابلمه را با یک دمکنی میپوشانیم. بعد از آن درب قابلمه را میبندیم. حالا قابلمه را روی یک شعله پخشکن با حرارت ملایم قرار میدهیم.
مرحله هشتم
اجازه میدهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه بخار کند. در این حین، سینه مرغ را به قطعات کوچک تقسیم میکنیم. سپس در یک تابه مقداری روغن مایع میریزیم و آن را روی حرارت متوسط گرم میکنیم.
مرحله نهم
حالا قطعات مرغ را در تابه میریزیم و مقداری نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه میکنیم. مرغ را تفت میدهیم تا خوب سرخ شود. بعد از آن، پیاز را پوست کنده و به صورت خلالی خرد میکنیم.
مرحله دهم
در یک تابه جداگانه کمی روغن مایع میریزیم و آن را روی حرارت ملایم گرم میکنیم. سپس پیاز خردشده را به آن اضافه کرده و تفت میدهیم تا نرم و طلایی شود. در این زمان، کشمش پلویی را شسته و در یک آبکش قرار میدهیم.
مرحله یازدهم
اجازه میدهیم آب اضافی کشمش خشک شود. سپس کشمش را به تابه پیاز داغ اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم. فقط مراقب باشید که کشمش خیلی سریع میسوزد، پس باید آن را زیاد تفت ندهید.
مرحله دوازدهم
حالا سینه مرغ سرخشده را به مخلوط پیاز داغ و کشمش اضافه میکنیم و همه را مخلوط میکنیم و کنار میگذاریم. بعد از ۴۵ دقیقه برنج را از روی حرارت بر میداریم و در ظرف دلخواه میریزیم.
مرحله سیزدهم
در پایان، ترکیب مرغ و پیاز داغ را دوباره روی حرارت ملایم قرار میدهیم و کمی تفت میدهیم تا گرم شود. سپس این مخلوط را به آرامی روی برنج میریزیم و آن را همراه با سالاد شیرازی یا ماست سرو میکنیم. نوش جان.