مواد لازم و آموزش زیر برنجی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش زیر برنجی
زیر برنجی یکی از غذاهای معروف و سنتی در لرستان است که به روشهای گوناگون تهیه میشود. برای یادگیری کامل و گام به گام روش پخت زیر برنجی، با سایت آموزشی رضیم همراه شوید.
مواد لازم برای سینی سه نفره | |
گوشت گوسفندی | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
چوب دارچین | ۱ تکه |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
آب لیمو ترش | ۲ قاشق غذاخوری |
برنج | ۳ پیمانه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
آموزش زیر برنجی
مرحله اول
برای شروع، گوشت گوسفندی را به قطعات بزرگ خرد کرده و به خوبی میشوییم. سپس آن را در یک قابلمه مناسب قرار میدهیم. بعد از آن، پیاز را به صورت خلالی و درشت خرد کرده و به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله دوم
در این مرحله، چوب دارچین، کمی زردچوبه، فلفل سیاه و ۳ لیوان آب را به قابلمه اضافه میکنیم. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و اجازه میدهیم گوشت حدود ۳ تا ۴ ساعت بپزد.
مرحله سوم
حال، برنج را در یک کاسه آب قرار داده و کمی نمک به آن اضافه میکنیم. یک ساعت قبل از اینکه گوشت بپزد، مقداری نمک، زعفران دم کرده و آب لیمو به آن اضافه میکنیم و میگذاریم آب قابلمه کم شود.
مرحله چهارم
در این مرحله، یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر کرده و روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا آب به جوش بیاید. سپس برنج را اضافه کرده و میگذاریم ۱۰ تا ۱۲ دقیقه در آب جوش بماند.
مرحله پنجم
بعد از اینکه برنج پخته شد، آن را آبکشی میکنیم. سپس یک قابلمه مناسب انتخاب کرده و مقداری روغن در آن میریزیم. برای تهیه تهدیگ، میتوانیم کمی سیبزمینی ورقهای یا تکهای نان لواش در کف قابلمه قرار دهیم.
مرحله ششم
در این مرحله، برنج آبکش شده را به آرامی روی تهدیگ میریزیم و درب قابلمه را میگذاریم. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و اجازه میدهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد.
مرحله هفتم
بعد از پخت کامل گوشت، آن را در یک دیس میریزیم و آب باقیمانده در قابلمه را صاف میکنیم. سپس برنج را روی تکههای گوشت میریزیم و با مواد دلخواه تزیین کرده و سرو میکنیم.