مواد لازم

مواد لازم و آموزش ساطری پلو برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

آموزش ساطری پلو

ساطری پلو یکی از غذاهای ساده و خوشمزه استان خراسان است که با مواد مختلف تهیه می‌شود. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله آموزش ساطری پلو در ادامه با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج ۴ پیمانه
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
هویج ۶ عدد
کشمش پلویی ۱ لیوان
پیاز ۱ عدد
زعفران دم کرده ۳ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و قرمز به مقدار کافی
دارچین، زردچوبه و روغن به مقدار کافی

آموزش ساطری پلو

مرحله اول

برای درست کردن ساطری پلوی مجلسی در ابتدا برنج را می‌شوییم و در یک کاسه می‌ریزیم. سپس مقداری آب به آن اضافه می‌کنیم به‌طوری که سطح آب حدود یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد. بعد یک قاشق نمک هم به کاسه اضافه می‌کنیم تا برنج شکسته نشود.

مرحله دوم

در این مرحله پیاز را رنده کرده و آب اضافیش را می‌گیریم. سپس آن را با گوشت چرخ کرده و مقداری نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه در یک کاسه مخلوط می‌کنیم تا همه چیز با هم ترکیب شود.

مرحله سوم

حالا یک تابه روی حرارت قرار می‌دهیم و کمی روغن به آن اضافه می‌کنیم. بعد مخلوط گوشت را به شکل کوفته‌های کوچک به اندازه فندق درآورده و به تابه می‌ریزیم. کوفته‌ها را به طور یکنواخت سرخ می‌کنیم.

مرحله چهارم

بعد از سرخ شدن کوفته‌ها، آن‌ها را از تابه خارج می‌کنیم. سپس کشمش را به تابه اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم تا براق شود. حالا کشمش را کنار می‌گذاریم و هویج‌ها را پوست کنده و به شکل خلالی نازک خرد می‌کنیم.

مرحله پنجم

در این مرحله هویج‌های خرد شده را به تابه اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم تا نرم شوند. سپس هویج‌ها را نیز از تابه خارج کرده و کنار می‌گذاریم. حالا یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر کرده و روی حرارت زیاد قرار می‌دهیم تا آب جوش بیاید.

مرحله ششم

زمانی که آب جوش آمد، برنج را آبکشی می‌کنیم و به همراه یک قاشق چایخوری نمک به آب جوش اضافه می‌کنیم. بعد از ۸ تا ۱۰ دقیقه صبر می‌کنیم تا دانه‌های برنج قد بکشند، سپس برنج را دوباره آبکشی می‌کنیم.

مرحله هفتم

در این مرحله داخل یک قابلمه کمی روغن می‌ریزیم و سپس ته‌دیگ موردنظر را در کف قابلمه قرار می‌دهیم. حالا برنج را به صورت گنبدی درون قابلمه می‌ریزیم و سپس دارچین و زعفران دم کرده را روی آن می‌ریزیم.

مرحله هشتم

حالا یک دم‌کنی روی درب قابلمه قرار داده و آن را روی شعله ملایم قرار می‌دهیم تا برنج به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد. پس از این زمان برنج را درون دیس می‌ریزیم و با کوفته قلقلی، هویج و کشمش سرخ شده تزیین می‌کنیم.

مرحله نهم

لازم به ذکر است که برای مجلسی‌تر شدن ساطری پلو، برنج و مواد دیگر را جداگانه آماده کرده‌ایم. اگر بخواهید می‌توانید هنگام ریختن برنج درون قابلمه، مواد را به صورت لایه‌ای قرار دهید و این غذا را به صورت قاطی درست کنید.

سایت آموزش آشپزی رضیم

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا