مواد لازم

مواد لازم و آموزش سماق پلو برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آموزش سماق پلو

سماق پلو یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایران است که به شیوه‌های متفاوتی درست می‌شود. در گذشته این غذا معمولاً همراه با کباب کوبیده سرو می‌شد، اما امروز شاید خیلی‌ها اصلاً نام این غذا را نشنیده باشند. در این آموزش، ما سماق پلو را همراه با گوشت قلقلی تهیه کرده‌ایم که یکی از روش‌های قدیمی این غذا است. البته بعضی از دستورهای جدید برای درست کردن سماق پلو با مرغ هم وجود دارد. امیدواریم این غذای قدیمی و خوشمزه را درست کنید و کنار خانواده‌تان از خوردن آن لذت ببرید. برای یادگیری بیشتر این دستور غذا، با ما در سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای 4 نفر
برنج 4 پیمانه
آب لبو (اختیاری) ½ لیوان
پیاز 1 عدد متوسط
سیر 1 حبه
گوشت چرخ کرده 400 گرم
پودر سوخاری ریز 1 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده (اختیاری) 2 قاشق غذاخوری
سماق 5 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و فلفل پول بیبر به مقدار کافی

دستور پخت سماق پلو

مرحله اول

برای تهیه سماق پلو مجلسی، ابتدا پیاز و سیر را پوست کنده و شسته، سپس ریز رنده می‌کنیم و به گوشت چرخ کرده اضافه می‌کنیم. بعد زردچوبه، فلفل، نمک و پودر سوخاری را نیز به آن می‌زنیم.

مرحله دوم

حالا گوشت را با دست خوب مخلوط می‌کنیم تا ادویه‌ها به آن بچسبد و کمی ورز می‌دهیم تا گوشت کاملاً یکنواخت شود. سپس روی کاسه را با سلفون می‌پوشانیم.

مرحله سوم

در این مرحله کاسه را در یخچال قرار می‌دهیم تا 30 دقیقه مایه گوشت استراحت کند. بعد از این زمان، کاسه را از یخچال بیرون می‌آوریم و در یک تابه مناسب کمی روغن می‌ریزیم.

مرحله چهارم

تابه را روی حرارت ملایم می‌گذاریم تا کم‌کم گرم شود. الآن از مایه گوشت به اندازه یک نارنگی کوچک بر می‌داریم و در دست به شکل دایره درمی‌آوریم، سپس در تابه می‌گذاریم.

مرحله پنجم

به همین ترتیب همه مایه گوشت را گرد کرده و داخل تابه می‌گذاریم…

“““html

ما گوشت‌ها را در تابه قرار می‌دهیم و منتظر می‌مانیم تا رنگ‌شان تغییر کند و خوب سرخ شوند. سپس با قاشق آن‌ها را برمی‌گردانیم تا همه‌ی نقاط آن‌ها به خوبی سرخ شوند.

مرحله ششم

در همین حال که گوشت‌ها در حال سرخ شدن هستند، برای آماده کردن برنج، در یک قابلمه آب می‌ریزیم و کمی نمک به آن اضافه می‌کنیم و روی حرارت زیاد قرار می‌دهیم تا آب زودتر به جوش بیاید.

مرحله هفتم

وقتی که گوشت‌ها خوب سرخ شدند، تابه را از روی حرارت برمی‌داریم و کنار می‌گذاریم. برنج را می‌شوییم و وقتی که آب داخل قابلمه در حال جوشیدن بود، آب برنج را خالی می‌کنیم و برنج را به قابلمه اضافه می‌کنیم و کمی هم می‌زنیم.

مرحله هشتم

حالا اجازه می‌دهیم که برنج به مدت تقریبا 7 دقیقه بپزد. بعد برنج را تست می‌کنیم؛ اگر لبه‌های آن نرم و مغز آن سفت بود، برنج را آبکش می‌کنیم. قابلمه را روی حرارت می‌گذاریم و کمی روغن در کف آن می‌ریزیم.

مرحله نهم

الان هر نوع ته‌دیگی که دوست داریم در کف قابلمه می‌چینیم و مقداری از برنج را با کفگیر در قابلمه می‌ریزیم و روی آن سماق می‌پاشیم و چند تکه از گوشت‌های سرخ‌شده را رویش می‌گذاریم و کمی آب لبو می‌ریزیم.

مرحله دهم

سپس دوباره این لایه‌ها را تکرار می‌کنیم، کمی برنج و سماق و گوشت‌های سرخ‌شده و کمی آب لبو ریخته تا تمام مواد تمام شود. سپس کمی سماق می‌پاشیم و زعفران دم‌کرده می‌ریزیم و درب قابلمه را می‌گذاریم.

مواد لازم و آموزش سماق پلو برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

مرحله یازدهم

حالا حرارت را کمی زیاد می‌کنیم تا به مدت تقریبا 3 دقیقه بخار داخل قابلمه جمع شود. بعد کمی آب جوش و کره محلی را مخلوط کرده و روی غذا می‌ریزیم و درب قابلمه را می‌گذاریم و حرارت را بسیار ملایم می‌کنیم تا سماق پلو دم بکشد.

مرحله دوازدهم

بعد از 45 دقیقه تا یک ساعت، سماق پلو آماده سرو است. سپس ما سماق پلو را به آرامی درون قابلمه مخلوط می‌کنیم تا کاملا یکدست شود و بعد آن را در ظرف مورد نظرمان می‌کشیم و با گوشت قلقلی تزئین می‌کنیم.

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا