مواد لازم و آموزش سمبوسه بدون روغن برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش سمبوسه بدون روغن
سمبوسه یک خوراکی خوشمزه و سریع است که بیشتر در نواحی جنوبی ایران تهیه میشود و خیلی زود آماده میشود. این غذا به ویژه در آبادان معروف است و به همین دلیل در جنوب ایران طرفداران زیادی دارد. سمبوسه معمولاً با سس قرمز سرو میشود و طرز تهیهاش هم بسیار ساده و سریع است. امروزه سمبوسه در کنار فلافل، سوسیس بندری و همبرگر به عنوان یک وعده فست فودی شناخته میشود و به راحتی در بازارها پیدا میشود. همچنین انواع مختلفی از آن وجود دارد، مانند سمبوسه رولی و سمبوسه جنوبی. در ادامه، طرز تهیه سمبوسه بدون روغن را خواهید دید. برای مشاهده کامل آموزش مرحله به مرحله، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم سمبوسه بدون روغن | |
سیب زمینی متوسط | ۳ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
سبزی جعفری و تره | از هر کدام ۱ مشت معادل ۵۰ گرم |
زردچوبه | به مقدار لازم |
پاپریکا | به مقدار کافی |
نمک و فلفل قرمز | به میزان کافی |
ژامبون مرغ یا گوشت | به اندازه دلخواه |
پنیر پیتزا | ۱۵۰ گرم |
آموزش سمبوسه بدون روغن
مرحله اول
برای تهیه سمبوسه خوشمزه بدون روغن، اول سیبزمینیها را شسته و پوست میگیریم و آنها را به قطعات کوچک برش میزنیم. سپس با دو لیوان آب، سیبزمینیها را در قابلمه میریزیم و به مدت نیم ساعت روی حرارت میگذاریم تا خوب پخته شوند.
مرحله دوم
در حین اینکه سیبزمینیها در حال پخت هستند، پیازها را به صورت ریز خرد میکنیم. یک تابه میزنیم و آن را روی حرارت قرار میدهیم تا داغ شود. سپس پیازها را به تابه اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا نرم و طلایی شوند.
مرحله سوم
بعد از اینکه پیازها نرم شدند، مقداری زردچوبه و رب گوجهفرنگی به آنها اضافه میکنیم تا پیازها رنگ بگیرند و خوشرنگ شوند. اگر میخواهید گوشت چرخکرده هم به مواد اضافه کنید، باید بعد از تفت دادن پیازها، آن را به تابه اضافه کنیم و خوب تفت دهیم.
مرحله چهارم
پس از اینکه سیبزمینیها پخته شدند، آنها را آبکش کرده و کنار میگذاریم تا سرد شوند. سپس با استفاده از یک گوشتکوب آنها را له میکنیم و به آن پیازهای سرخشده و سبزیهای خردشده را اضافه میکنیم و کمی نمک و فلفل نیز میریزیم.
مرحله پنجم
سپس همه مواد را خوب ترکیب کرده و کمی تفت میدهیم. وقتی مواد آماده شد، نانهای لواش را به چهار بخش مساوی تقسیم میکنیم. حالا برای پیچاندن سمبوسه، مقداری از مخلوط را روی یک سمت نان میریزیم و آن را به شکل مثلث تا میزنیم و میپیچیم.
“““html
می پیچانیم.
مرحله ششم
این مثلت چند بار میچرخد تا همه طرفهای آن بسته شود. اگر لبههای نانها خشک است، کمی آنها را مرطوب میکنیم تا نان هنگام کار نشکند. میتوانیم کمی ژامبون و پنیر پیتزا هم روی مواد بریزیم و بعد آن را بپیچیم.
مرحله هفتم
در این مرحله، بعد از اینکه سمبوسهها را پیچیدیم، آنها را در روغنی که حدود نیم سانت از سطح ظرف پر کرده سرخ میکنیم. فقط دقت کنیم که سمبوسهها باز نشوند، بنابراین سمبوسهها را از سمتی که پیچیده شده به داخل روغن قرار میدهیم.
مرحله هشتم
پس از اینکه سمبوسهها سرخ شدند، آنها را به آرامی از روغن خارج میکنیم و روی حوله کاغذی میگذاریم تا روغن اضافی آنها گرفته شود. اگر نمیخواهید از روغن استفاده کنید، میتوانید سمبوسهها را در فر بپزید به جای سرخ کردن در روغن داغ.
مرحله نهم
برای پخت سمبوسه در فر، ابتدا دو طرف سمبوسهها را کمی روغن میزنیم و آنها را درون قالب پیتزا میچینیم. سپس به مدت ۲۰ دقیقه در دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد در فر میپزیم. در پایان، آنها را از فر خارج کرده و با سس کچاپ سرو میکنیم.