مواد لازم

مواد لازم و آموزش سمنو برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

آموزش سمنو

سمنو یک دسر خوشمزه و سنتی ایرانی است که درست کردن آن نسبت به دیگر دسرها زمان بیشتری می‌برد. سمنو معمولاً برای سفره هفت سین در عید نوروز تهیه می‌شود. همچنین می‌توان از سمنو به عنوان یک وعده غذایی سبک یا غذایی کمکی هم استفاده کرد. برای یادگیری طرز تهیه کامل و مرحله به مرحله سمنو با رضیم همراه باشید.

مواد لازم سمنو
گندم ۲۵۰ گرم
آرد سبوس دار ۵۰۰ گرم
آب ۲ لیتر

آموزش پخت سمنو

مرحله اول

ابتدا گندم‌ها را با آب سرد شستشو می‌دهیم و در یک کاسه با آب سرد می‌گذاریم تا جوانه بزنند. برای تهیه سمنو از گندم کامل استفاده می‌کنیم که خاصیت جوانه زدن دارد. هر ۲۴ ساعت، به مدت ۸ ساعت یک بار، آب گندم‌ها را عوض می‌کنیم.

مرحله دوم

بعد از ۲۴ ساعت، سر گندم‌ها سفید می‌شود و باید آن‌ها را آبکشی کنیم. سپس گندم‌ها را بین یک دستمال تمیز قرار می‌دهیم و باید در ۴۸ ساعت آینده این پارچه را مرطوب نگه داریم تا گندم‌ها جوانه بزنند.

مرحله سوم

وقتی گندم‌ها جوانه زدند، آن‌ها را در یک سینی می‌ریزیم و ریشه‌های جوانه را با یک پارچه نم‌دار می‌پوشانیم تا خشک نشوند. در ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد، گندم‌ها ریشه می‌زنند که رنگ ریشه‌ها کمی نقره‌ای است و بین ۵ تا ۱۰ سانتی‌متر رشد می‌کنند.

مرحله چهارم

در این مرحله، رنگ گندم‌ها کمی سبز می‌شود و بهترین زمان برای پخت سمنو وقتی است که رنگ گندم‌ها سبز کمرنگ باشد. اگر رنگ گندم‌ها سبز تیره شود، دیگر مناسب نیستند و سمنو را تلخ می‌کنند.

مرحله پنجم

به همین دلیل، وقتی گندم‌ها را برای ریشه زدن در سینی قرار دادید، باید مراقب باشید که وقتی رنگ گندم‌ها سبز کمرنگ شد، پخت سمنو را شروع کنید. وقتی جوانه گندم آماده شد، آن را همراه با ۱ لیتر آب گرم داخل مخلوط‌کن می‌ریزیم.

نکته: اگر بخواهیم بدون دردسر و سریعتر سمنو را بپزیم، می‌توانیم جوانه گندم را از فروشگاه تهیه کنیم.

مرحله ششم

جوانه‌های گندم را میکس می‌کنیم تا شبیه پوره شوند. سپس با یک پارچه تمیز آن را صاف می‌کنیم و عصاره به دست آمده را با آرد سبوس دار در یک قابلمه مناسب مخلوط می‌کنیم. بعد از اینکه همه چیز را به خوبی مخلوط کردیم، قابلمه را روی حرارت می‌گذاریم.

مرحله هفتم

اکنون یک لیتر دیگر آب اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم سمنو روی حرارت کم قوام بیاید. در حین آماده شدن سمنو، باید مراقب باشیم که ته نگیرد یا نسوزد. پس از اینکه سمنو غلیظ شد، یک دم‌کنی روی درب قابلمه می‌گذاریم.

نکته: چون سمنو شامل گندم است و گندم زود ته می‌گیرد، باید هر چند دقیقه یک بار سمنو را هم بزنیم تا ته نگیرد.

مرحله هشتم

حرارت زیر قابلمه را کاملاً ملایم می‌کنیم و یک شعله پخش‌کن هم زیر آن قرار می‌دهیم، سپس اجازه می‌دهیم سمنو ۳۰ دقیقه دم بکشد. گذاشتن دم‌کنی باعث می‌شود رنگ سمنو بهتر شود. پس از آماده شدن سمنو، آن را در ظرف مورد نظر می‌ریزیم و تزیین می‌کنیم.

سایت آموزش آشپزی رضیم

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا