مواد لازم و آموزش سنگ سیر خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش سنگ سیر
سنگ سیر یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که از غرب کشور ما آمده است. اگر دوست دارید طرز تهیه این غذا را یاد بگیرید، در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
برنج | ۲ پیمانه |
سینه مرغ | ۱ عدد کامل |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
آرد سوخاری | ۲ قاشق غذاخوری |
هویج | ۱ عدد متوسط |
لوبیا سبز | ۱ پیمانه |
لوبیا چیتی پخته | ½ پیمانه |
سیب زمینی | ۲ عدد متوسط |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
پاپریکا و پودر سیر | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت سنگ سیر
آماده کردن سینه مرغ
برای درست کردن سنگ سیر کردی، ابتدا سینه مرغ را چرخ میکنیم و در یک کاسه بزرگ میریزیم. سپس پیاز را رنده میکنیم و آب آن را با دست میگیریم و به کاسه اضافه میکنیم. کمی آرد سوخاری هم به آن اضافه میکنیم.
افزودن ادویه
حالا مقداری پاپریکا، پودر سیر، زردچوبه و نمک و فلفل به مواد اضافه میکنیم. سپس تمام مواد را با دست خوب ورز میدهیم تا مخلوطی یکدست درست شود. بعد روی کاسه را با سلفون میپوشانیم و به مدت یک ساعت در یخچال میگذاریم.
سرخ کردن
بعد از اینکه مایه کوفته قلقلی استراحت کرد، یک تابه را روی حرارت میگذاریم و کمی روغن به آن اضافه میکنیم. سپس با دست کوفتهها را شکل میدهیم و آنها را در روغن داغ سرخ میکنیم و کنار میگذاریم.
قرار دادن قابلمه آب روی حرارت
لوبیا سبز و هویج را به صورت ریز خرد میکنیم و به همراه لوبیا چیتی پخته شده در یک قابلمه میریزیم. سپس ۴ پیمانه آب اضافه کرده و روی حرارت متوسط میگذاریم تا آب جوش بیاید.
پخت کوفته قلقلی ها
بعد از ۳۰ دقیقه، کوفتههای قلقلی را به قابلمه اضافه میکنیم و اجازه میدهیم ۲۰ دقیقه دیگر بپزند. بعد از ۲۰ دقیقه، سیبزمینیها را به صورت مکعبی خرد کرده و به قابلمه اضافه میکنیم.
پخت برنج
بعد از گذشت ۱۰ دقیقه، برنج که از قبل خیس کردهایم را با کمی روغن به قابلمه اضافه میکنیم. حالا صبر میکنیم تا آب کم شود و بعد برنج را دم میگذاریم. حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بعد غذای ما آماده سرو است.