مواد لازم و آموزش سوتی پلو برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش سوتی پلو
سوتی پلو یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصالتش به اردبیل برمیگردد. در زبان آذری، “سوت” به معنای شیر است و به همین دلیل به این غذا “سوتی پلو” گفته میشود. اگر میخواهید به شیوهای ساده و مرحله به مرحله سوتی پلو را یاد بگیرید، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۴ پیمانه |
شیر | ۴ پیمانه |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
کره | ۲۵ گرم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
آموزش سوتی پلو
مرحله اول
برای تهیه سوتی پلو، ابتدا برنج را با توجه به نوع آن بین ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت خیس کنید. سپس شیر را در یک قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا گرم شود و در اطراف آن حباب بزند.
مرحله دوم
بعد از اینکه شیر گرم شد، زعفران دم کرده و کمی نمک را به قابلمه اضافه کنید. وقتی که رنگ زعفران باز شد، برنج خیسخورده را به شیر اضافه کنید. هر چند لحظه یک بار، برنج و شیر را مخلوط کنید تا شیر سر نرود.
مرحله سوم
وقتی که شیر به برنج جذب شد، چند دانه برنج را امتحان کنید. اگر برنج نرم شد و مغز آن کمی گیر داشت، کره را به تکههای کوچک ببرید و روی برنج بپاشید.
مرحله چهارم
در این مرحله، درب قابلمه را بگذارید و بگذارید سوتی پلو دم بکشد. حدود ۴۵ دقیقه زمان نیاز است تا برنج به خوبی بپزد. اگر میخواهید سوتی پلو را به صورت قالبی سرو کنید، قبل از دم گذاشتن برنج را کمی فشرده کنید.
مرحله پنجم
اگر میخواهید سوتی پلو را با ماهی دودی سرو کنید، از هل و گلاب استفاده نکنید. اما اگر درست میکنید که درکنار خرما و کشمش سرو شود، میتوانید از هل و گلاب هم استفاده کنید.
نکات آموزش سوتی پلو
سوتی پلو یکی از انواع غذاهای پلویی است که به شیوههای مختلفی میتوان آن را درست کرد. مثلاً میتوانید در کنار این غذا از گوشت، مرغ یا ماهی استفاده کنید. با دستور زیر میتوانید سوتی پلو را با گوشت قلقلی تهیه کنید.