مواد لازم و آموزش سوپ جو قرمز برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش سوپ جو قرمز
سوپ جو قرمز یکی از سوپهای محبوب و رسمی در بین ایرانیان است. این سوپ به قدری مورد علاقه است که میتوانید آن را به عنوان پیش غذا در هر رستورانی سفارش دهید. برای یادگیری آشپزی مجلسی و مراحل تهیه سوپ جو قرمز، در ادامه با وب سایت رضیم همراه شوید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
جو پوست کنده | ۱ پیمانه متوسط |
سینه مرغ | نصف یک سینه کامل |
هویج | ۱ عدد متوسط |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
جعفری | مقدار کمی برای تزیین |
لیمو ترش | ۱ عدد درشت |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
زردچوبه و روغن مایع | به اندازه کافی |
آموزش سوپ جو قرمز
مرحله اول
ابتدا باید جو را حداقل دو ساعت قبل از پخت بخیسانید تا نرم شود و سریعتر بپزد. بهتر است هر زمان که میخواهید سوپ جو درست کنید، جو را از قبل خیس کنید تا زمان کمتری صرف کنید.
مرحله دوم
بعد از خیساندن جو، آن را با ۵ تا ۶ لیوان آب در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بپزید. در طول پخت، هر چند وقت یکبار جو را هم بزنید تا به ته قابلمه نچسبد.
مرحله سوم
جو باید حدود یک ساعت بپزد تا نرم و لعابدار شود. در این زمان، میتوانید بقیه مواد سوپ را آماده کنید. مرغ را همراه با یکی از پیازها، کمی زردچوبه و آب در یک قابلمه کوچک بپزید.
مرحله چهارم
پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و با کمی روغن در تابه تفت دهید تا نرم و شفاف شوند. در این مرحله از روغن کمی استفاده کنید تا سوپ چرب نشود.
مرحله پنجم
وقتی پیاز نرم شد، هویج را به صورت ریز خرد کرده و به پیاز اضافه کنید. هویج را هم کمی تفت دهید و سپس مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به مواد اضافه کنید. یک دقیقه دیگر آنها را تفت دهید تا طعمها با هم ترکیب شوند و بعد از روی حرارت بکشید و کنار بگذارید.
مرحله ششم
“““html
پس از اینکه سینه مرغ کاملاً پخت، آن را به قطعات کوچک یا ریش ریش خرد کنید و به تابهای که پیاز و هویج در آن هستند اضافه کنید. تابه را دوباره روی حرارت بگذارید و کمی تفت دهید تا مواد یکدست شده و قطعات مرغ نیز کمی سرخ شوند. در این مرحله، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا کاملاً سرخ شود. سرخ کردن رب گوجه فرنگی باعث میشود طعم و رنگ سوپ در نهایت خیلی خوب شود.
مرحله هفتم
بعد از اینکه جو برای حدود یک ساعت روی حرارت ملایم پخت، مواد داخل تابه (یعنی مخلوط پیاز، هویج و مرغ) را به قابلمه جو اضافه کنید و بگذارید سوپ با حرارت خیلی ملایم حدود یک تا یک و نیم ساعت دیگر بپزد و جا بیفتد.
مرحله هشتم
نکته مهم درباره سوپ جو قرمز این است که هر چه با حرارت ملایمتری و به مدت بیشتری بپزد، خوشمزهتر خواهد شد. در ۱۵ دقیقه پایانی پخت، نمک و فلفل سوپ را اندازه کنید، شما میتوانید آب لیمو ترش را در این مرحله اضافه کنید یا اینکه آن را بعد از کشیدن سوپ به عنوان کنار سرو کنید.
مرحله نهم
در ۵ دقیقه پایانی پخت، جعفری را خرد کرده و روی سوپ بریزید. بعد از اضافه کردن جعفری، دیگر درب قابلمه را نگذارید زیرا این کار باعث میشود جعفری رنگش را از دست بدهد. البته میتوانید جعفری را بعد از کشیدن سوپ روی آن نیز بریزید.
نکات طرز تهیه سوپ جو قرمز
لعاب دار کردن سوپ جو
یکی از مشکلات آشپزهای مبتدی در تهیه سوپ جو این است که سوپ آنها در پایان پخت آبکی و بدون لعاب میشود. برای اینکه سوپ جو شما لعابدار شود، باید چند نکته را در نظر داشته باشید که در ادامه مطرح میشود.
۱ . جو مناسب برای سوپ جو
هرگز از بلغور جو یا جو پرک برای تهیه این سوپ استفاده نکنید زیرا اینها لعاب کمتری دارند و به ظاهر سوپ أيضاً تأثیر منفی میگذارند. بهترین گزینه برای این سوپ، جو پوست کنده است که اگر به مدت طولانی روی حرارت ملایم بپزد، لعاب خوبی به سوپ میدهد.
۲ . لعاب دادن به سوپ با رشته
اگر در زمان پخت سوپ وقت کافی ندارید تا سوپ به خوبی لعاب بیندازد، میتوانید از رشته سوپ ورمیشل برای این کار استفاده کنید. توجه داشته باشید که حتماً رشته ورمیشل را پودر یا خیلی ریز خرد کنید، سپس به سوپ جو اضافه کنید.
این کار لعاب خوبی به سوپ میدهد و نکته مهم دیگر این است که مقدار کمی رشته ورمیشل اضافه کنید، زیرا اگر بیش از حد رشته ورمیشل اضافه کنید، سوپ شما خیلی سریع سفت میشود.
سوپ جو بدون مرغ
اگر نمیخواهید از گوشت مرغ در سوپ استفاده کنید، میتوانید آن را از مواد لازم حذف کنید. البته میتوانید برای بهتر شدن طعم سوپ، به جای استفاده از گوشت مرغ، از آب مرغ یا عصارههای طبیعی مرغ استفاده کنید.
سوپ جو برای سرماخوردگی
اگر میخواهید این سوپ را برای تقویت بیمار یا درمان سرماخوردگی درست کنید، توصیه میشود چند حبه سیر خرد شده همراه با مقداری زنجبیل به مواد سوپ اضافه کنید. یکی از خواص مهم سیر خاصیت ضدعفونیکنندگی آن است.