مواد لازم

مواد لازم و آموزش شامی بابلی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آموزش شامی بابلی

شامی بابلی یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که با مواد و دستورهای متفاوت تهیه می‌شود. این غذا، همانطور که از نامش پیداست، به شهر بابل تعلق دارد، اما به خاطر طعم خوبی که دارد، در اکثر شهرهای ایران شناخته‌شده است. شامی بابلی نیز مانند بسیاری از غذاهای شمالی دارای مواد اصلی مانند گردو، سبزیجات محلی، لپه و گوشت چرخ‌کرده می‌باشد. البته همان‌طور که گفته شد، این غذا در هر منطقه ممکن است با دستور مختلفی تهیه شود؛ در برخی شهرها با لپه پخته می‌شود و در بعضی مناطق با ترکیب نخود و لپه درست می‌شود. برای یادگیری طرز تهیه این خوراکی خوشمزه ادامه مطلب را دنبال کنید.

مواد لازم برای 4 نفر
گوشت چرخ‌کرده 400 گرم
مغز گردو 2 قاشق غذاخوری
سیر 2 حبه
پیاز 1 عدد درشت
جعفری و گشنیز 1 دسته کوچک
لپه 400 گرم
نخود ½ پیمانه
تخم‌مرغ 1 عدد
سیب‌زمینی 1 عدد کوچک
دارچین ½ قاشق چای‌خوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت شامی بابلی

مرحله اول

برای درست کردن شامی بابلی خوشمزه، ابتدا نخود و لپه را به مدت یک شب در یک کاسه آب بخیسانید تا نفخ آن‌ها گرفته شود. برای اینکه بهتر نفخ حبوبات گرفته شود، می‌توانید ۲ تا ۳ بار آب کاسه را عوض کنید.

مرحله دوم

بعد از اینکه نفخ لپه و نخود را گرفتید، آن‌ها را با ۲ تا ۳ پیمانه آب به قابلمه‌ای مناسب بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا خوب بپزند و نرم شوند. بهتر است بگذارید آب قابلمه کمی تبخیر شود.

مرحله سوم

در این مرحله، سیب‌زمینی را به همراه ۱ پیمانه آب در قابلمه یا کاسه‌ای کوچک بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزد. بعد از اینکه نخود و لپه پخته شد…

“““html

و لپه را داخل میکسر می‌ریزیم و میکس می‌کنیم تا کاملاً یکدست شوند.

مرحله چهارم

سپس آنها را در یک کاسه بزرگ می‌ریزیم. بعد از آن، سر و پیاز را رنده می‌کنیم و آب آن‌ها را می‌گیریم و به کاسه اضافه می‌کنیم. وقتی سیب‌زمینی پخته شد، پوستش را می‌گیریم و آن را له می‌کنیم و به کاسه می‌افزاییم.

مرحله پنجم

در این مرحله، مغز گردو را خرد می‌کنیم و آن را همراه با گوشت چرخ کرده به کاسه اضافه می‌کنیم. سپس جعفری و گشنیز را ریز خرد می‌کنیم و به همراه دارچین، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به کاسه می‌ریزیم.

مرحله ششم

اگر سبزیجات محلی شمالی در دسترس داریم، می‌توانیم به جای جعفری و گشنیز از آن‌ها استفاده کنیم. سپس تخم‌مرغ را هم اضافه می‌کنیم و همه مواد را خوب مخلوط می‌کنیم.

مرحله هفتم

بعد از مخلوط کردن مواد، باید مایه شامی خوب چسبناک و یکدست باشد. اگر مایه شامی خیلی سست بود و چسبناک نبود، یک تخم‌مرغ دیگر اضافه می‌کنیم و خوب مخلوط می‌کنیم تا مایه شامی چسبناک شود.

مرحله هشتم

اگر بعد از اضافه کردن تخم‌مرغ دوم، مایه شامی کمی شل شد، می‌توانیم کمی آرد سوخاری ریز اضافه کنیم تا مایه متعادل شود. سپس روی کاسه را با سلفون می‌پوشانیم و به مدت 30 دقیقه تا یک ساعت در یخچال می‌گذاریم.

مرحله نهم

بعد از این زمان، مایه شامی را از یخچال خارج می‌کنیم و یک تابه مناسب روی حرارت می‌گذاریم و کمی روغن به تابه می‌افزاییم. حالا یکی دو دقیقه صبر می‌کنیم تا روغن خوب داغ شود.

مرحله دهم

حالا به اندازه یک نارنگی کوچک از مایه شامی برمی‌داریم و آن را با دست گرد می‌کنیم. سپس کمی آن را تخت می‌کنیم و در صورت تمایل با انگشت یا پشت قاشق وسط شامی یک سوراخ ایجاد می‌کنیم.

مواد لازم و آموزش شامی بابلی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

مرحله یازدهم

حالا شامی را به آرامی در روغن داغ قرار می‌دهیم تا سرخ شود. بعد از 2 تا 3 دقیقه شامی‌ها را بررسی می‌کنیم و اگر سرخ شده بودند، به آرامی آن‌ها را برمی‌گردانیم تا طرف دیگر هم سرخ شود.

مرحله دوازدهم

به همین ترتیب تمام شامی‌ها را سرخ می‌کنیم و روی یک دستمال حوله‌ای قرار می‌دهیم تا روغن اضافی‌شان گرفته شود. در پایان، شامی‌ها را در ظرف مورد نظر قرار می‌دهیم و به همراه نان تازه سرو می‌کنیم.

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا