مواد لازم و آموزش شامی بروجردی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش شامی بروجردی
شامی بروجردی یک غذای خوشمزه و ساده ایرانی است که از شهر بروجرد میآید. در اینجا، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید تا طرز تهیهٔ این غذا را به طور کامل و مرحله به مرحله یاد بگیرید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت چرخ کرده مخلوط | ۴۰۰ گرم |
پیازچه | ۲۰۰ گرم |
تره تازه | ۱۰۰ گرم |
سبزی معطر تازه یا خشک | ۱ قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | ۳ عدد |
نمک | به میزان لازم |
فلفل | به میزان لازم |
زرچوبه | به میزان لازم |
پودر سیر | به میزان لازم |
پودر پیاز | به میزان لازم |
آرد نخودچی | ۱ قاشق غذاخوری |
آرد سوخاری | ۱ قاشق غذاخوری |
آموزش شامی بروجردی
مرحله اول
برای تهیهٔ شامی بروجردی، ابتدا گوشت را در یک کاسه بزرگ ریخته و سپس تخممرغها را همراه با کمی نمک، فلفل، زردچوبه، پودر سیر و پودر پیاز به آن اضافه میکنیم. سپس همهٔ مواد را خوب مخلوط میکنیم.
مرحله دوم
در این مرحله، پیازچه و تره را به طور ریز خرد کرده و آنها را همراه با سبزی معطر خشک به کاسه مواد اضافه میکنیم. حالا همهٔ مواد را دوباره خوب ترکیب میکنیم تا کاملاً به هم بچسبند.
مرحله سوم
اگر مایهٔ شامی هنوز شل و آبکی است، میتوانیم کمی آرد نخودچی و آرد سوخاری به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنیم تا مخلوط ما منسجمتر و یکدستتر شود.
مرحله چهارم
سپس روی کاسه را با سلفون میپوشانیم و به مدت ۳۰ دقیقه تا یک ساعت در یخچال میگذاریم تا طعمها به خوبی با هم ترکیب شوند. بعد از یک ساعت، کاسه را از یخچال بیرون میآوریم.
مرحله پنجم
حالا یک تابه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و مقداری روغن در آن میریزیم. وقتی روغن داغ شد، دستان خود را کمی مرطوب میکنیم و سپس به اندازهٔ یک نارنگی متوسط از مایهٔ شامی برمیداریم و آن را گرد میکنیم.
مرحله ششم
مخلوط شامی را به آرامی در روغن داغ میاندازیم تا سرخ شود. وقتی یک سمت شامیها کاملاً سرخ شد، آنها را برمیگردانیم تا سمت دیگرشان نیز سرخ شود. به همین ترتیب همهٔ شامیها را سرخ میکنیم.
مرحله هفتم
پس از سرخ شدن همهٔ شامیها، آنها را روی یک دستمال حولهای قرار میدهیم تا روغن اضافیشان گرفته شود. در نهایت، شامیها را در ظرف مورد نظر میچینیم و به همراه نان یا برنج سرو میکنیم.