مواد لازم و آموزش شامی ترش خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش شامی ترش
شامی ترش که به نامهای مختلفی مانند ترشه شامی هم شناخته میشود، یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب شمال ایران است. این غذا با طعمدهندههای مختلفی مانند آب نارنج، رب انار و دیگر مواد خوشمزه تهیه میشود. برای یادگیری نحوه پخت این غذای خوشمزه، در ادامه با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت چرخ کرده | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
آرد نخودچی | ۲ قاشق غذاخوری |
گشنیز | ۱ قاشق غذاخوری |
جعفری | ۱ قاشق غذاخوری |
نعنا خشک | ۱ قاشق چایخوری |
آب نارنج | ½ لیوان |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زردچوبه و روغن | به مقدار لازم |
دستور پخت ترش شامی
ترکیب گوشت، پیاز و ادویه
برای درست کردن شامی ترش رشتی اول از همه پیاز را رنده میکنیم و با فشار دست، آب اضافیاش را میگیریم. سپس آن را داخل یک کاسه بزرگ میریزیم. بعد گوشت چرخ کرده را همراه با مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به کاسه اضافه میکنیم.
در این مرحله، گشنیز و جعفری را ریز خرد میکنیم و همراه با نعناع خشک و آرد نخودچی به کاسه میریزیم. سپس با دست مواد را حدود ۷ تا ۱۰ دقیقه ورز میدهیم تا خوب با هم مخلوط شده و چسبناک شود.
استراحت دادن
بعد از این کار، روی کاسه را با سلفون میپوشانیم و آن را به مدت یک ساعت در یخچال میگذاریم تا مایه شامی استراحت کند. بعد از یک ساعت، کاسه را از یخچال در میآوریم و یک تابه روی حرارت قرار میدهیم.
سرخ کردن
حالا مقداری روغن به تابه میزنیم. سپس از مایه شامی به اندازه یک نارنگی کوچک بر میداریم و با دست به شکل گرد در میآوریم و در روغن داغ میگذاریم تا سرخ شود. وقتی یک سمت شامیها سرخ شد، آنها را برمیگردانیم.
اضافه کردن گوجه فرنگی به تابه
به همین ترتیب تمام شامیها را سرخ کرده و کنار میگذاریم. سپس در همان تابه که شامیها را سرخ کردهایم، کمی روغن اضافه میکنیم، سپس گوجهفرنگیها را به شکل مکعبی خرد میکنیم و به تابه اضافه میکنیم.
تفت دادن رب گوجه فرنگی
گوجهفرنگیها را خوب تفت میدهیم تا کمی سرخ شوند و روغن بیندازند، سپس آنها را از تابه بیرون میگذاریم و کنار میگذاریم. حالا رب گوجهفرنگی را با مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه در تابه تفت میدهیم.
اضافه کردن آب
بعد از اینکه رب گوجهفرنگی به خوبی سرخ شد، یک لیوان آب به تابه اضافه میکنیم و صبر میکنیم تا آب به جوش بیاید، سپس شامیها را در تابه میچینیم و اجازه میدهیم به مدت ۳۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزند تا خوب مغزپخت شوند.
سرو
در ۵ دقیقه پایانی پخت شامیها، آب نارنج را اضافه میکنیم و بعد از آن گوجهفرنگیهای سرخ شده را به تابه اضافه میکنیم و ۱۰ دقیقه دیگر زمان میدهیم تا غذا جا بیفتد. در نهایت، غذا را همراه با کته سرو میکنیم.