مواد لازم و آموزش شامی رودباری خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش شامی رودباری
شامی رودباری یک نوع غذایی خوشمزه و سنتی ایرانی است که از شهر رودبار آمده است. برای یادگیری نحوه درست کردن این غذا، با ما در وبسایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت چرخ کرده | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۳ عدد متوسط |
جعفری | ۵۰ گرم |
گشنیز | ۵۰ گرم |
ریحان | ۵۰ گرم |
گوجه فرنگی | ۵ عدد متوسط |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت شامی رودباری
مخلوط کردن مواد
برای درست کردن شامی رودباری خوشمزه ابتدا پیازها را ریز رنده کرده و آب اضافی آنها را بگیرید. سپس پیاز رنده شده را با گوشت چرخ کرده، کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه در یک کاسه بزرگ بریزید.
افزودن سبزیحات محلی
شما میتوانید از سبزیجات محلی مثل خالواش و چوچاق برای تهیه این شامی استفاده کنید، اما چون این سبزیجات فقط در شمال کشور به راحتی پیدا میشود، ما از ترکیب ریحان، جعفری و گشنیز بهره میبریم.
استراحت دادن به مواد
سبزیها را ریز خرد کرده و به مخلوط گوشت اضافه کنید. سپس مواد را خوب ورز دهید تا همه چیز با هم مخلوط شود. بعد از آن روی کاسه را با سلفون بپوشانید و آن را به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید.
قرار دادن تابه روی حرارت
پس از گذشت ۲ ساعت و استراحت مایه شامی، آن را از یخچال بیرون آورده و در یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید.حرارت را روشن میکنیم و کمی روغن به داخل تابه میریزیم. سپس مقداری از مایه شامی به اندازه یک نارنگی برمیداریم و با کمک دست آن را به شکل دلخواه در میآوریم.
سرخ کردن شامی ها
سپس این شامیها را در روغن داغ میاندازیم تا سرخ شوند. وقتی یک سمت شامیها سرخ شد، آنها را برمیگردانیم تا سمت دیگر هم سرخ شود. این کار را برای تمام شامیها ادامه میدهیم و سپس آنها را کنار میگذاریم.
آماده کردن سس شامی
حالا برای درست کردن سس شامی، ابتدا پوست گوجهفرنگیها را جدا میکنیم و آنها را به صورت ریز یا به حالت پوره خرد میکنیم. بعد یک تابه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و مقداری روغن در آن میریزیم.
افزودن رب گوجه فرنگی
حالا رب گوجهفرنگی را به تابه اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا رنگش تغییر کند. سپس پوره گوجهفرنگی را به همراه کمی سبزی معطر، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به تابه اضافه میکنیم و میگذاریم سس کمی غلیظ شود.
سرو
بعد از اینکه سس کمی غلیظ شد، شامیها را به آرامی درون سس چیده و درب تابه را میگذاریم تا سس به خوبی به خورد شامیها برود. در نهایت، شامیها را به همراه سس گوجهفرنگی در ظرف مورد نظرمان سرو میکنیم و به همراه نان یا برنج میخوریم.