مواد لازم

مواد لازم و آموزش شامی پوک برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آموزش شامی پوک

شامی پوک یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که از مواد مختلفی درست می‌شود. مواد اصلی این غذا سیب‌زمینی، لپه و گوشت هستند و این غذا اصالتاً متعلق به شهر بابل است و به همین خاطر بعضی‌ها آن را شامی بابلی می‌نامند. در بعضی از روش‌ها فقط از لپه استفاده می‌شود، اما در دستور اصلی این غذا از ترکیب لپه و نخود به کار می‌رود. شامی پوک را می‌توانیم با سس گوجه فرنگی یا رب انار سرو کنیم تا خوشمزه‌تر شود. برای یادگیری طرز تهیه این غذای خوشمزه شمالی، با ما در سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای 4 نفر
گوشت بدون چربی 400 گرم
لپه 500 گرم
نخود ½ لیوان
سیب‌زمینی 1 عدد کوچک
تخم مرغ 1 یا 2 عدد
پیاز 1 عدد بزرگ
بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت شامی پوک

مرحله اول

برای درست کردن شامی پوک بابلی، ابتدا باید لپه و نخود را از شب قبل در یک کاسه آب بخیسانید تا نفخ آنها گرفته شود. بهتر است چند بار آب را عوض کنید تا حبوبات خوب نفخ‌شان گرفته شود.

مرحله دوم

بعد از اینکه لپه و نخود خوب خیسانده شدند، آنها را آبکشی نمایید و با 2 پیمانه آب و یک عدد پیاز در یک قابلمه بریزید. سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا حبوبات پخته شوند.

مرحله سوم

در این مرحله، گوشت را همراه با پیاز باقی‌مانده در یک قابلمه مناسب بریزید. سپس یک تا دو پیمانه آب اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا گوشت هم خوب بپزد.

مرحله چهارم

بعد از 30 دقیقه از پخت لپه و نخود، سیب‌زمینی را پوست کنده و به قابلمه حبوبات اضافه کنید تا آن هم بپزد. وقتی گوشت پخت، آن را به صورت ریش‌ریش خرد کنید.

مرحله پنجم

حالا گوشت خرد شده را در یک کاسه بزرگ بریزید. بعد از اینکه سیب‌زمینی، نخود و لپه به خوبی پخته شدند، آنها را از قابلمه خارج کرده و بگذارید کنار تا آب اضافی‌شان برود.

مرحله ششم

بعد از اینکه آب سیب‌زمینی و حبوبات رفت…
“““html

آنها را با گوشتکوب له می‌کنیم یا چرخ می‌کنیم تا کاملاً یکدست شوند. بعد از آن مخلوط سیب‌زمینی و حبوبات را به گوشت ریش‌ریش شده اضافه می‌کنیم.

مرحله هفتم

در این مرحله، تخم‌مرغ را به همراه کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به بقیه مواد اضافه می‌کنیم و همه مواد را خوب مخلوط می‌کنیم تا کاملاً یکنواخت و یکدست شوند. در پایان، بکینگ پودر را هم به مایه شامی اضافه می‌کنیم.

مرحله هشتم

حالا کمی مخلوط می‌کنیم تا بکینگ پودر به خوبی با مواد ترکیب شود، سپس روی کاسه را با سلفون می‌پوشانیم و به مدت ۳۰ دقیقه تا یک ساعت در یخچال می‌گذاریم تا مایه شامی آرام بگیرد.

مرحله نهم

بعد از این زمان، مایه شامی را از یخچال خارج می‌کنیم، سپس یک تابه مناسب را روی حرارت قرار می‌دهیم و کمی روغن اضافه می‌کنیم. حالا کمی صبر می‌کنیم تا روغن گرم شود.

مرحله دهم

در این مرحله، به اندازه یک نارنگی از مایه شامی برمی‌داریم و با دست آن را به شکل گرد درمی‌آوریم، سپس وسط شامی را با انگشت سوراخ می‌کنیم و در روغن داغ می‌اندازیم تا خوب سرخ شود.

مرحله یازدهم

زمانی که یک سمت شامی‌ها خوب سرخ شد، آنها را برمی‌گردانیم تا سمت دیگرشان هم سرخ شود. در پایان شامی‌ها را در ظرف مورد نظر می‌چینیم و به همراه سس گوجه‌فرنگی یا رب انار سرو می‌کنیم.

مواد لازم و آموزش شامی پوک برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا