مواد لازم و آموزش شامی کباب کوبیده برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش شامی کباب کوبیده
شامی کباب کوبیده که به کتلت کباب کوبیده هم معروف است، یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی میباشد. علت نامگذاری این غذا به شامی کباب کوبیده این است که مایه آن تقریبا شبیه به کباب کوبیده تهیه میشود، اما بجای سیخ زدن و کباب کردن، آن را مانند کتلت در روغن سرخ میکنیم. درست کردن کباب کوبیده کار سادهای نیست، بنابراین این روش یک راه راحتتر برای تهیه آن در خانه است. این روش هم آسان است و هم میتوانیم در هر جایی آن را درست کنیم. برای یادگیری این دستور پخت، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
گوشت قلوه گاه | 600 گرم |
پیاز | 2 عدد متوسط |
سماق قرمز | 1 قاشق چایخوری |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
روغن و کره | به مقدار کافی |
دستور پخت کتلت کباب کوبیده
مرحله اول
برای تهیه شامی کباب کوبیده خانگی، ابتدا گوشت را چرخ میکنیم و در یک کاسه بزرگ میریزیم. میتوانیم از مخلوط گوشت گوسفند و گوشت گاو هم استفاده کنیم.
مرحله دوم
بهترین نوع گوشت برای کباب کوبیده، گوشت قلوه گاه گوساله است که چربی مناسب هم دارد. بعد از آن، پیازها را پوست میکنیم، میشوییم و با رنده ریز، رنده میکنیم و بعد آب آنها را کاملاً میگیریم.
مرحله سوم
در این مرحله، پیاز آبگیری شده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه، سماق و زعفران دمکرده به گوشت چرخکرده اضافه میکنیم و با دست همه مواد را خوب مخلوط میکنیم.
مرحله چهارم
برای اینکه مایه شامی حین سرخ کردن از هم نریزد، باید حدود 10 تا 15 دقیقه آن را با دست ورز دهیم تا کاملاً چسبناک و منسجم شود. سپس روی کاسه را با سلفون میپوشانیم و در یخچال میگذاریم.
مرحله پنجم
بعد از 2 ساعت، کاسه را از یخچال بیرون میآوریم، سپس یک تابه را روی حرارت میگذاریم و مقداری روغن به آن اضافه میکنیم و صبر میکنیم تا روغن کاملاً داغ شود تا کتلتها به تابه نچسبند.
مرحله ششم
حالا با دست مقداری از مایه شامی به اندازه یک نارنگی کوچک بر میداریم و آن را به صورت گرد یا بیضی شکل میدهیم. سپس با کف دست، آن را صاف کرده و به آرامی در روغن داغ میاندازیم تا سرخ شود.
مرحله هفتم
وقتی یک سمت شامیها به خوبی سرخ شد، آنها را به آرامی برمیگردانیم تا سمت دیگرشان هم سرخ شود. زیرا این شامیها خیلی ترد و شکننده هستند، باید با احتیاط آنها را جابهجا کنیم تا خراب نشوند.
مرحله هشتم
بعد از اینکه شامیها کاملاً سرخ شدند، میتوانیم در صورت تمایل کمی کره ذوبشده به آنها اضافه کنیم. همچنین میتوانیم کنار این شامیهای خوشمزه از گوجهفرنگی و سیبزمینی هم استفاده کنیم.
مرحله نهم
برای این کار، 4 عدد گوجهفرنگی را از وسط نصف میکنیم و در ته تابه میچینیم تا سرخ شوند. 2 عدد سیبزمینی متوسط را پوست میکنیم و به صورت خلالی خرد میکنیم و سپس با آب سرد میشوییم.
مرحله دهم
حالا سیبزمینیها را با یک دستمال تمیز خشک میکنیم. بعد از اینکه گوجهفرنگیها سرخ شدند، سیبزمینیها را به تابه اضافه میکنیم و اجازه میدهیم سرخ شوند، سپس آنها را به همراه شامیها سرو میکنیم.