مواد لازم و آموزش شامی گیلانی گیاهی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش شامی گیلانی گیاهی
شامی گیلانی گیاهی یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در ماه رمضان است. این شامی با استفاده از لپه و نخود درست میشود و طعمی عالی دارد. این غذا برای کسانی که گیاهخوانده هستند نیز مناسب است. این غذای ساده و زیبا میتواند به عنوان پیشغذای سبک در مهمانیها یا روی نانهای کوچک به عنوان فینگر فود سرو شود. این غذا را میتوان با هر نوع نان و سس دلخواه میل کرد. برای دیدن آموزش تهیه شامی گیلانی گیاهی، ادامه مطلب را در سایت رضیم مطالعه کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
لپه | ۳۰۰ گرم |
نخود | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
سیب زمینی | ۱ عدد متوسط |
زرد چوبه | نصف قاشق چای خوری |
آرد نخودچی | ۱ پیمانه |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
زردچوبه | به مقدار لازم |
آموزش شامی گیلانی گیاهی
مرحله اول
برای درست کردن شامی گیاهی ابتدا لپه و نخود را ۲۴ ساعت قبل خیس میکنیم تا نفخ آنها گرفته شود. سپس حبوبات را آبکشی کرده و در یک قابلمه میریزیم.
مرحله دوم
در این مرحله، یک پیاز و یک سیبزمینی را بهخوبی شسته و به صورت کامل در قابلمه حاوی حبوبات اضافه میکنیم. سپس زردچوبه را نیز به آن میافزاییم و قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم تا نخود و لپه به خوبی پخته شوند و کمی له شوند.
مرحله سوم
آب قابلمه باید بهاندازه باشد که در انتهای پخت، آبی باقی نماند. پس از پخت، نخود و لپه را درون غذاساز قرار میدهیم تا کاملاً له شوند. سپس نمک، فلفل، زردچوبه و آرد نخودچی را به آن میافزاییم و میگذاریم حدود نیم ساعت در یخچال استراحت کند.
مرحله چهارم
حالا یک تابه برمیداریم و با کمی روغن روی حرارت قرار میدهیم تا داغ شود. سپس مواد شامی را به شکل گرد در دست شکل میدهیم و درون تابه سرخ میکنیم. وقتی یک طرف آن سرخ شد، آن را برگردانده و طرف دیگر نیز میپزیم.