مواد لازم

مواد لازم و آموزش شاهی حلیم برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آموزش شاهی حلیم

شاهی حلیم یکی از غذاهای معروف کشور پاکستان است که به روش‌های مختلفی تهیه می‌شود. این غذا بسیار خوشمزه است و طعمی شبیه به حلیم گندم ما ایرانی‌ها دارد. اگر شما هم از غذاهای تند و پرادویه لذت می‌برید، حتماً این حلیم خوشمزه را دوست خواهید داشت. جالب است بدانید که شاهی حلیم نیز مانند حلیم گندم در مناسبت‌های مذهبی به عنوان نذر پخته می‌شود و بین مردم توزیع می‌گردد. برای یادگیری این آموزش آشپزی پاکستانی، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید!

“““html

مواد لازم برای ۱۲ تا ۱۸ نفر
گندم ۷۵۰ گرم
جو ۵۰۰ گرم
گوشت گوسفندی ۳ کیلوگرم
عدس قرمز ۵۰۰ گرم
لپه ۱ کیلوگرم
برنج ۵۰۰ گرم
زنجبیل ۳ قاشق غذاخوری
پوره سیر ۳ قاشق غذاخوری
پیاز ۱ کیلوگرم
ماست ۵۰۰ گرم
زیره ۱ قاشق غذاخوری
پودر تخم گشنیز ۱ قاشق غذاخوری
ادویه گرام ماسلا ۳ قاشق غذاخوری
جوز هندی ۲ قاشق چایخوری
زردچوبه ۱ قاشق غذاخوری
فلفل سبز و پیاز داغ برای تزیین
لیمو ترش و زنجبیل برای تزیین
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
روغن به مقدار کافی
گشنیز ۱ دسته

دستور پخت شاه حلیم

مرحله اول

برای تهیه شاه حلیم خوشمزه، اول پیاز و سیر را پوست کرده و می‌شوییم. سپس سیر را به قطعات ریز خرد می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. پیاز را هم به صورت خلالی خرد می‌کنیم و قابلمه‌ای را روی شعله کم می‌گذاریم.

مرحله دوم

بعد از آن، روغن را داخل قابلمه می‌ریزیم و کمی صبر می‌کنیم تا داغ شود. سپس پیازها را داخل روغن می‌ریزیم و تفت می‌دهیم تا نرم و سبک شوند و بعد اجازه می‌دهیم کمی سرخ شوند و رنگ طلایی بگیرند. در همین زمان زنجبیل را هم ریز خرد می‌کنیم.

مرحله سوم

حالا زنجبیل خرد شده را با سیر به پیازها اضافه کرده و خوب تفت می‌دهیم تا همه مواد با هم ترکیب شوند. سپس تکه‌های گوشت را به مواد اضافه می‌کنیم و مدام تفت می‌دهیم تا رنگ گوشت‌ها تغییر کند.

مرحله چهارم

سپس زردچوبه، تخم گشنیز و فلفل قرمز را روی مواد می‌پاشیم و همه را تفت می‌دهیم تا عطر ادویه‌ها بلند شود و به گوشت بچسبد. آب را به مواد اضافه می‌کنیم به گونه‌ای که کاملاً گوشت را بپوشاند.

مرحله پنجم

حالا درب قابلمه را می‌گذاریم تا گوشت به آرامی بپزد. لپه، جو و گندم را در یک کاسه بزرگ می‌ریزیم و روی آنها آب می‌ریزیم و کنار می‌گذاریم تا حداقل ۶ ساعت خیس بخورند. در این مدت ۲ تا ۳ بار آبشان را عوض می‌کنیم.

مرحله ششم

لپه‌ها را آبکش کرده و به قابلمه می‌ریزیم. آب کاسه جو را هم خالی کرده و جوها را به لپه‌ها اضافه می‌کنیم و کمی آب روی آنها می‌ریزیم و روی شعله کم می‌گذاریم تا بپزند. گندم‌ها را هم آبکش می‌کنیم.

مرحله هفتم

سپس برنج شسته شده و عدس قرمز را به قابلمه بزرگ اضافه می‌کنیم و تا نصف آن آب می‌ریزیم و روی شعله ملایم می‌گذاریم تا کاملاً پخته و نرم شوند. نیازی به هم زدن حبوبات نیست، فقط اجازه می‌دهیم به آرامی بپزند.

مرحله هشتم

بعد از ۲ الی ۳ ساعت که از زمان پخت گوشت گوسفندی گذشت (اگر از گوشت گوساله استفاده می‌کنیم، به ۶ ساعت زمان نیاز داریم)، به قابلمه سر می‌زنیم تا ببینیم گوشت پخته شده است یا نه.

مرحله نهم

حالا کمی از گوشت را تست می‌کنیم. اگر نرم شده و آب گوشت کم شده بود، ماست را اضافه کرده و خوب تفت می‌دهیم تا گوشت کمی سرخ شود. سپس گرم ماسالا، گشنیز خرد شده و کمی نمک به گوشت اضافه می‌کنیم.

مرحله دهم

بعد قابلمه را از روی حرارت برمی‌داریم و اگر گوشت به حدی پخته شده که کاملاً نرم و ریش‌ریش شده، آماده است. در غیر این صورت، گوشت را خودمان ریش‌ریش می‌کنیم. یک عدد پیاز را پوست کرده و می‌شوییم.

مرحله یازدهم

پیاز را بر روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می‌کنیم و تابه‌ای را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا داغ شود. سپس پیازها را داخل تابه می‌ریزیم و تفت می‌دهیم تا طلایی شوند و در توری می‌ریزیم تا روغن اضافی‌شان خارج شود.

مواد لازم و آموزش شاهی حلیم برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

مرحله دوازدهم

بعد از اینکه گندم و لپه‌ها کاملاً پخته و نرم شدند، گوشت ریش‌ریش شده را به آنها اضافه می‌کنیم و همه مواد را مخلوط می‌کنیم. کمی فلفل و نمک روی مواد می‌پاشیم و حلیم را مدام هم می‌زنیم تا مواد خوب ترکیب و منسجم شوند.

مرحله سیزدهم

نصف پیاز سرخ شده را به حلیم اضافه می‌کنیم. در تابه‌ای کوچک روغن ریخته و روی حرارت می‌گذاریم و زیره را داخل آن تفت می‌دهیم تا عطرش بلند شود و سپس از روی حرارت برمی‌داریم و داخل حلیم می‌ریزیم.

مرحله چهاردهم

حالا باید حلیم را به طور مداوم هم بزنیم تا به خوبی قوام بگیرد و کشدار شود. پس از اینکه حلیم به قوام دلخواه رسید، آن را داخل کاسه‌ای می‌ریزیم و با پیاز داغ باقی‌مانده، زنجبیل خرد شده و لیمو ترش برش زده تزئین می‌کنیم. نوش جان!

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا