مواد لازم و آموزش شاه پلو مخلوط برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش شاه پلو مخلوط
شاه پلو یکی از بهترین گزینهها برای مهمانیها یا ناهارهای مخصوص است. این پلوی خوشمزه و معطر میتواند با سبزیجات تازه مانند خیار، گوجهفرنگی و پیاز شیرین که در سرکه ترشی گذاشتهاند، سرو شود. این غذا اصالتاً مربوط به زاهدان است و زمانی غذای خاص و اعیانی به شمار میآمد. شاه پلو از نوع برنجهای مخلوط است که به تنهایی سرو میشود و نیازی به خورش ندارد. برای دیدن آموزش کامل و مرحله به مرحله تهیه شاه پلو مخلوط ادامه مطلب را دنبال کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
لوبیا قرمز | ۱ پیمانه |
پیاز درشت | ۱ عدد |
روغن | ۱ قاشق غذا خوری |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذا خوری |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
برنج | ۳ پیمانه |
پوره سیر یا پودر سیر | به میزان لازم |
چوب دارچین | ۱ عدد |
پاپریکا | به مقدار لازم |
آب جوش | ۲ لیوان |
هویج | ۱ عدد |
نمک | به مقدار لازم |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
زرشک | نصف پیمانه |
خلال بادام و خلال پسته | به مقدار لازم |
شکر | نوک قاشق چای خوری |
کره | ۱ قاشق غذا خوری |
بادمجان | ۲ عدد |
جعفری خرد شده | ۵۰ گرم |
آموزش شاه پلو مخلوط
مرحله اول
برای تهیه یک پلو مخلوط خوشمزه، ابتدا باید لوبیا قرمزی را از شب قبل در آب خیس کنیم. سپس آن را در قابلمهای با کمی آب میپزیم تا نیم پز شود و کنار میگذاریم. بعد از آن، پیازها را میشوییم و پوست میکنیم و به صورت نگینی خرد میکنیم.
مرحله دوم
یک قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم و کمی روغن در آن میریزیم تا داغ شود. سپس پیازها را اضافه کرده و تفت میدهیم تا نرم و شفاف شوند. بعد از آن، گوشت گوسفند که به صورت ریز خرد شده است را اضافه میکنیم و با حرارت بالا سرخ میکنیم.
مرحله سوم
در این مرحله، رب گوجهفرنگی، فلفل سیاه، کمی پودر سیر یا پوره سیر، چوب دارچین و کمی پاپریکا به ترکیب اضافه میکنیم. وقتی که رب کاملا سرخ شد، دو لیوان آب جوش به آن اضافه کرده و اجازه میدهیم با حرارت کم به مدت یک ساعت بپزد.
مرحله چهارم
بعد از گذشت یک ساعت، لوبیاهای نیمپز شده، یک هویج حلقهای بریده شده و آب نارنج را به آن اضافه میکنیم. هویجها را شسته و به صورت حلقهای خرد میکنیم. میتوان به جای آب نارنج از آب غوره یا آب لیمو استفاده کرد.
مرحله پنجم
در این مرحله، هویجها را هم به ترکیب اضافه میکنیم (میتوانیم از هویجهای کوچک استفاده کنیم). حالا یک ساعت دیگر میگذاریم تا همه مواد کامل بپزد. در نیمهی پخت، نمک و زعفران دمکرده را اضافه میکنیم.
مرحله ششم
وقتی که آب خورشت کاملاً تبخیر شد و به روغن افتاد و گوشت و لوبیاها نیز کاملاً پخته شدند، خورشت آماده است. حرارت را خاموش میکنیم. زرشک، خلال بادام و خلال پسته را در یک تابه کوچک میریزیم.
مرحله هفتم
سپس به آنها شکر اضافه کرده و با کمی کره برای کمتر از یک دقیقه تفت میدهیم و کنار میگذاریم. بادمجانها را میشوییم و پوست میکنیم و به صورت مکعبی خرد میکنیم. سپس نیم ساعت در آب و نمک میگذاریم تا تلخی آن گرفته شود.
مرحله هشتم
بادمجانها را آبکش کرده و در یک تابه با کمی روغن سرخ میکنیم و کنار میگذاریم. جعفری خرد شده را نیز کنار میگذاریم. برنج را یک ساعت قبل با کمی آب و نمک خیس میکنیم. یک قابلمه آب را روی حرارت قرار میدهیم تا بجوشد.
مرحله نهم
زمانی که آب جوش آمد، برنج را با کمی نمک به آن اضافه میکنیم تا بپزد. وقتی که برنج نیم پز شد، آن را آبکش کرده و یک قابلمه دیگر را آماده میکنیم و کمی روغن در کف آن میریزیم. میتوانیم برای ته دیگ نان یا سیبزمینی بچینیم.
مرحله دهم
در این مرحله، برنج را روی مواد میریزیم و میگذاریم تا با حرارت ملایم دم بکشد. وقتی که مواد دم کشید، آنها را در ظرف سرو از لابهلای برنج میریزیم و در آخر، روی برنج را با برنج زعفرانی به سلیقهی خود تزئین میکنیم.
مرحله یازدهم
میتوانیم مواد گوشتی را هنگام دم کشیدن برنج به آن اضافه کنیم، اما این روش معمولاً قشنگی و خوشطعم بودن را به اندازهی ترکیب جداگانه ندارد. مخصوصاً اگر برای مهمانی درست میکنیم، بهتر است بعد از دم کشیدن برنج و در زمان سرو این کار را انجام دهیم.