مواد لازم و آموزش شلغم پلو برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش شلغم پلو
برنج یکی از غذاهای معروف و محبوب در تمامی دنیا است. این غذا به روشهای مختلفی آماده میشود. یکی از این روشها، پخت برنج مخلوط است که با حبوبات، گوشت یا مرغ و سبزیجات درست میشود. شلغم پلو یکی از این نوع برنجهاست که با شلغم، هویج و سبزیهای معطر تهیه میشود. بوی این برنج به خاطر سبزیهای معطر، بسیار دلپذیر است و مشابه کلم پلو شیرازی درست میشود. در این غذا میتوانید از گوشت چرخ کرده به صورت قلقلی یا خورش گوشت استفاده کنید. شلغم پلو را میتوان همراه با انواع سالاد فصل یا سالاد شیرازی سرو کرد. شلغم یک سبزی مغذی است که سرشار از آنتیبیوتیک طبیعی است و برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا توصیه میشود. برای دیدن آموزش کامل و مرحله به مرحله شلغم پلو، با ما در سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم شلغم پلو | |
عدس | ۱ پیمانه |
سبزی خرد شده | ۱ پیمانه |
پیاز | ۲ عدد |
شلغم خرد شده | ۱ پیمانه |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
پیاز داغ | ۲ قاشق غذاخوری |
هویج | ۲ عدد |
برنج | ۳ پیمانه |
آموزش شلغم پلو
مرحله اول
برای درست کردن شلغم پلو خوشمزه و سالم، ابتدا سبزی معطر شامل ریحان، نعنا، شوید و مرزه را پاک کرده و میشوییم و سپس در غذاساز میریزیم تا خرد شود. عدسها را که یک ساعت قبل خیس کردهایم، با کمی آب داخل قابلمه میریزیم.
مرحله دوم
بعد، قابلمه را روی حرارت میگذاریم تا پخته شود. وقتی که عدسها تقریبا نیم پز شد، آن را از روی حرارت برمیداریم و آبکش میکنیم. برنج را میشوییم و حدود یک ساعت قبل با آب و نمک خیس میکنیم. سپس برنج را به قابلمه آب جوش اضافه میکنیم تا با کمی نمک، پخته شود.
مرحله سوم
زمانی که برنج نیم پز شد، عدس پخته و سبزی خرد شده را به آن اضافه میکنیم و به خوبی مخلوط میکنیم. بعد از چند دقیقه میگذاریم بجوشد. سپس برنج را آبکش میکنیم. شلغم و هویج را میشوییم و شلغمها را پوست میکُنیم.
مرحله چهارم
سپس شلغمها را به شکل نگینی بزرگ خرد میکنیم. هویجها را هم به همین شکل خرد کرده و کنار میگذاریم. یک تابه بزرگ آماده میکنیم و کمی روغن در آن میریزیم تا گرم شود. بعد شلغم و هویجها را در تابه میریزیم و تفت میدهیم.
مرحله پنجم
هنگامی که شلغم و هویج تفت خورد و رنگ آن تغییر کرد، کمی آب به آن اضافه میکنیم و درب تابه را میبندیم تا نیم پز شوند. وقتی شلغم و هویج پخته و آب آن تمام شد، از روی حرارت برمیداریم و کنار میگذاریم.
“““html
شلغمها نباید خیلی نرم شوند و نباید شکل خود را از دست بدهند.
مرحله ششم
در این مرحله، یک قابلمه مناسب انتخاب میکنیم و آن را روی حرارت قرار میدهیم. سپس مقداری کم روغن به قابلمه اضافه میکنیم. کف آن را با ته دیگ دلخواه میچینیم. سپس یک لایه از مخلوط برنج، عدس و سبزی که آبکش شده را میریزیم.
مرحله هفتم
کمی از مخلوط هویج و شلغم را روی آن میریزیم. کمی پیاز داغ به آن اضافه میکنیم. دوباره یک لایه دیگر از برنج میریزیم و این کار را ادامه میدهیم تا همه مواد تمام شود. سپس زعفران دمکشیده را روی برنج میریزیم و دمکنی روی آن گذاشته و میگذاریم.
مرحله هشتم
قابلمه را روی شعلهپخشکن قرار میدهیم تا با حرارت ملایم دم بکشد. میتوانیم در کنار این غذا از هر نوع خورشت استفاده کنیم. میتوانیم گوشت را بپزیم و با ادویههای مختلف عطر آن را افزایش دهیم. سپس در کنار این برنج سرو میکنیم.