مواد لازم و آموزش شله زرد قالبی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش شله زرد قالبی
شله زرد یکی از دسرهای قدیمی و محبوب ایرانی است. این دسر معمولاً در زمان افطار ماه رمضان و در مراسم عزاداری محرم تهیه میشود. شله زرد از ترکیبی از برنج، شکر و زعفران درست میشود. این دسر خوشمزه و مغذی است و تهیه آن در خانه راحت است. همچنین میتوان شله زرد را به عنوان نذر در مراسمهای خاص درست کرده و بین دیگران توزیع کرد. شله زرد قالبی مانند شله زرد معمولی تهیه میشود، اما با اضافه کردن پودر ژلاتین، این امکان فراهم میشود که بعد از خارج شدن از قالب، شکل خود را به خوبی حفظ کند. این دسر بسیار زیبا و مناسب برای مهمانیها است و میتوان آن را در قالبهای مختلف درست کرد. برای یادگیری طرز تهیه شله زرد قالبی، به ادامه مطلب در سایت رضیم مراجعه کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج نیم دانه | ۱ لیوان |
شکر | یک و نیم لیوان |
زعفران دم کرده غلیظ | ۳ قاشق غذا خوری |
گلاب | نصف لیوان |
هل ساییده | یک قاشق چای خوری |
پودر دارچین | به مقدار لازم برای تزیین |
پودر پسته | به مقدار لازم برای تزیین |
خلال بادام | به میزان لازم |
آب | ۱۰ لیوان |
کره | ۵۰ گرم |
پودر ژلاتین | ۱ قاشق غذا خوری |
آموزش شله زرد قالبی
مرحله اول
برای تهیه شله زرد قالبی، در ابتدا باید برنجها را پاک کرده و بشوییم. سپس برنج را با نصف لیوان آب و دو قاشق غذا خوری گلاب در یک کاسه بگذارید تا خیس بخورد. خیس خوردن برنج حدود ۳ ساعت یا بیشتر کافی است. بعد از آن، آب برنج را خالی کنید.
مرحله دوم
یک قابلمه بردارید و ۱۰ لیوان آب داخل آن بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا آب به جوش بیاید. سپس برنج خیس خورده را به آب جوش اضافه کنید و بگذارید تا با دو تا سه قل که زد، حرارت را کم کنید. مرتباً کف روی برنج را بگیرید و بررسی کنید که برنج پخته شده است یا نه.
مرحله سوم
برنجها را بین دو انگشت فشار دهید. اگر به راحتی له شد، یعنی برنج نرم و پخته شده است. وقتی برنج پخته شد، زعفران را با دو قالب یخ خیس کنید تا رنگش باز شود. سپس زعفران را به برنج اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا یکدست شود.
مرحله چهارم
در این مرحله، شکر و هل ساییده را به برنج اضافه کنید و همه را خوب مخلوط کنید. بعد از آن، کره را هم اضافه کنید و اجازه دهید کمی آب شود. حالا میتوانید با قاشق مواد را مرتب هم بزنید تا همه مواد به خوبی ترکیب شوند.
مرحله پنجم
پس از اینکه تمام مواد به خوبی مخلوط شدند، پودر ژلاتین را در کمترین مقدار آب حل کنید و به mixture اضافه کنید. خوب هم بزنید تا پودر ژلاتین به طور کامل حل شود. در نهایت، شله زرد را داخل قالبهای مورد نظر بریزید و بگذارید تا خنک شود. بعد از خنک شدن، میتوانید دسر را در یخچال بگذارید تا ببندد.
مرحله ششم
زمانی که شله زرد به خوبی بسته شد، آن را از قالب بیرون آورده و در ظرف سرو بگذارید. میتوانید روی آن را با پودر دارچین، پودر پسته و خلال بادام تزیین کنید. حال شله زرد قالبی شما آماده سرو است. میتوانید آن را به مهمانان خود ارائه دهید و از طعم دلپذیر آن لذت ببرید!
“““html
مرحله چهارم
در این مرحله ما شکر را به مخلوط اضافه میکنیم. مقدار شکر باید حدود یک و نیم تا دو برابر برنج باشد. وقتی شکر کاملاً حل شد، هل آسیاب شده یا عرق هل را به آن اضافه میکنیم. سپس کره را اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم.
مرحله پنجم
بعد از آن، گلاب را به مخلوط اضافه میکنیم. در نهایت، خلال بادام را به آن اضافه کرده و همه چیز را خوب مخلوط میکنیم. برای آماده کردن پودر ژلاتین، آن را با کمی آب سرد مخلوط میکنیم تا حالت اسفنجی به خود بگیرد. سپس این مخلوط را روی بخار کتری قرار میدهیم تا کاملاً حل شود. سپس ژلاتین ذوب شده را به شله زرد اضافه کرده و مخلوط میکنیم.
مرحله ششم
زمانی که مخلوط کمی جوشید، اجازه میدهیم به مدت نیم ساعت با شعله کم دم بکشد. بعد از این که گاز را خاموش کردیم، میگذاریم تا از حرارت بیفتد. وقتی کمی خنک شد، شله زرد را درون قالب میریزیم و سپس آن را داخل یخچال میگذاریم تا ببندد. بعد از آن، شله زرد را برمیگردانیم و با دارچین و پودر پسته تزیین میکنیم.