مواد لازم و آموزش شله ماش خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش شله ماش
شله ماش یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با روشهای مختلفی درست میشود. در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه آن را یاد بگیرید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۱٫۵ پیمانه |
ماش | ۱ پیمانه |
پیاز | ۴ عدد درشت |
سیر | ۴ حبه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت شله ماش
خیساندن برنج
برای درست کردن شله ماش، اول برنج را با ۲ پیمانه آب و کمی نمک در یک ظرف بگذارید تا خوب خیسانده شود. سپس ماش را با ۲ پیمانه آب در یک قابلمه ریخته و روی حرارت زیاد بگذارید.
پخت ماش
وقتی آب ماش به جوش آمد، حرارت را کم کنید و بگذارید ماش به مدت یک ساعت و ۳۰ دقیقه بپزد. در این بین، برای درست کردن سیر داغ، سیرها را به صورت ورقههای نازک برش دهید و با کمی روغن در یک تابه سرخ کنید.
تفت دادن سیر و پیاز
وقتی سیرها طلایی شدند، آنها را از تابه بیرون آورده و کمی روغن اضافه کنید. پیازهایی که به صورت خلالی خرد کردهاید را به تابه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا کاراملی شوند.
پخت برنج
بعد از این، برنج خیسانده شده را با ۴ پیمانه آب در یک قابلمه مناسب بریزید و بگذارید آب به جوش بیاید. سپس یک قاشق چایخوری نمک و ماش پخته شده را به آن اضافه کنید.
افزودن ادویه
حالا نصف قاشق چایخوری زردچوبه و یک چهارم قاشق چایخوری فلفل سیاه به قابلمه اضافه کنید و همه مواد را مخلوط کنید. دو سوم پیاز داغ را نیز به قابلمه اضافه کنید و با بقیه مواد ترکیب کنید.
سرو
در این مرحله، حرارت زیر قابلمه را کم کنید و اجازه بدهید آش به آرامی بپزد. وقتی آش آماده شد، آن را در ظرف سرو بریزید و با پیاز داغ و سیر داغ تزئین کنید و داغ سرو کنید.