مواد لازم و آموزش شوربای عدس برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش شوربای عدس
عدس یکی از حبوبات بسیار مفید و مقوی است که به خاطر پخت سریع و نفخ کم آن، طرفداران زیادی دارد. عدس قرمز یا دال عدس نوعی از این عدسها است که نسبت به عدس معمولی، خیلی کوچکتر است و سریعتر پخته میشود. این خوراک، یک غذای سنتی جنوبی است که در کشورهای هند و پاکستان نیز تهیه میشود. عدس منبع بسیار خوبی از پروتئین، فیبر و آهن است. به دلیل وجود ویتامینهای مختلف، توصیه میشود عدس در برنامه غذایی خانوادهها، به ویژه کودکان و نوجوانان، گنجانده شود. شوربای عدس نوعی سوپ یا آش به حساب میآید که میتوان آن را به همراه نان یا بهصورت تنها بهعنوان پیشغذا در مهمانیها و مجالس تهیه و سرو نمود. برای مشاهده آموزش تهیه شوربای عدس در ادامه با سایت ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
دال عدس یا عدس قرمز | ۱ لیوان |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
سیب زمینی | ۱ عدد متوسط |
هویج | ۱ عدد |
روغن زیتون | ۲ قاشق غذا خوری |
کره | ۱ قاشق غذا خوری |
آب گرم | شش و نیم لیوان |
نمک | به مقدار لازم |
ماست | ۳ قاشق غذا خوری |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
آب لیمو | آب نصف لیمو |
کره برای روی غذا | ۱ قاشق غذا خوری |
نعناع خشک | ۱ قاشق مربا خوری |
فلفل قرمز پرک شده | ۱ قاشق مربا خوری |
آموزش شوربای عدس
مرحله اول
برای تهیه شوربای عدس به روش ترکیهای، ابتدا عدسها را خوب پاک کرده و سپس میشوییم و حدود ۱ ساعت خیس میکنیم. پیاز را شسته و پوست میگیریم. بعد آن را بهصورت نگینی ریز خرد میکنیم. سپس سیبزمینی را هم میشوییم، پوست میگیریم و به تکههای کوچک برش میزنیم.
مرحله دوم
“““html
در این مرحله، هویجها را شسته و رنده میکنیم. سپس یک قابلمه برمیداریم و مقداری روغن زیتون و کره به آن اضافه میکنیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا کره ذوب شود. بعد از آن، پیازها را اضافه کرده و تفت میدهیم. این کار حدود ۱ دقیقه طول میکشد تا پیازها سبک شوند.
مرحله سوم آموزش شوربای عدس
سپس سیبزمینی و هویج را به پیازها اضافه کرده و دوباره تفت میدهیم تا همه مواد به خوبی ترکیب شوند. این مرحله هم تقریباً یک دقیقه وقت میبرد. بعد عدسها را آبکش کرده و به مخلوط اضافه میکنیم. کمی آنها را با هم تفت میدهیم.
مرحله چهارم
سپس حدود شش و نیم لیوان آب گرم روی مواد میریزیم، درب قابلمه را میگذاریم و میگذاریم تا عدسها بپزند و نرم شوند. یک کاسه برمیداریم و ماست، زرده تخممرغ و آبلیمو را درون آن میریزیم. بعد با همزن دستی مخلوط میکنیم.
مرحله پنجم
وقتی که عدس و سبزیجات کاملاً پخته و نرم شدند، با میکسر یا گوشکوب برقی آن را میکس میکنیم. سپس ۲ ملاقه از آب شوربا را به مخلوط ماست اضافه کرده و فوراً هم میزنیم تا زرده تخممرغ کاملاً با آب شوربا ترکیب شود.
مرحله ششم آموزش شوربای عدس
سپس کاسه مواد طعمدهنده را به چوربا اضافه کرده و مخلوط میکنیم تا همه مواد به خوبی یکدست شوند. بعد حدود ۵ دقیقه روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا بپزد. در آخر، یک تابه کوچک برمیداریم و کره را درون آن میریزیم.
مرحله هفتم
سپس آن را روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا کره ذوب شود. سپس نعناع و فلفل پرک را داخل آن میریزیم و میگذاریم که کمی تفت بخورد و داغ شود. شوربا را در ظرف مناسب میکشیم و روی آن را با کره، نعناع و فلفل داغ تزئین میکنیم.