مواد لازم

مواد لازم و آموزش شوید خولی گیلانی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

آموزش شوید خولی گیلانی

شوید خولی گیلانی یکی از “غذاهای سنتی و خوشمزه شمالی” است که از فرهنگ غنی استان گیلان نشأت می‌گیرد. این غذا با استفاده از مواد اولیه تازه و خوشبو طعمی دلنشین را به همراه دارد و یادآور طبیعت زیبا و بکر گیلان است. مخلوطی از سبزیجات خوش‌عطر، پروتئین‌ها و ادویه‌هایی که به خوبی با هم ترکیب می‌شوند تا یک غذای خوشمزه و مغذی ایجاد کنند.

برای تهیه شوید خولی گیلانی، ابتدا سینه مرغ را سرخ کرده و سپس با پیاز، سیر و ادویه‌ها مخلوط می‌کنیم. مرغ را با آب می‌پزیم تا نیم‌پز شود. سپس شوید و رب را سرخ کرده و به مرغ اضافه می‌کنیم. در مراحل آخر، آلو و تخم‌مرغ را اضافه کرده و می‌گذاریم خورشت کاملاً جا بیفتد. این غذا را می‌توانید با برنج سرو کنید.

مواد لازم مقدار
آلو ۴ عدد
تخم مرغ ۱ عدد
پیاز ۱ عدد
سینه مرغ ۱ عدد
شوید ۲۵۰ گرم
سیر ۲ حبه
رب ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم

آموزش تهیه شوید خولی گیلانی

مرحله 1: آماده‌سازی و سرخ کردن مرغ

ابتدا سینه مرغ را خوب بشویید و در یک قابلمه با کمی روغن قرار دهید. مرغ را سرخ کنید تا رنگ آن کمی طلایی شود. سپس مرغ را از قابلمه خارج کرده و کنار بگذارید.

مرحله 2: سرخ کردن پیاز و سیر

پیاز را به صورت نگینی و ریز خرد کنید. پیازها را در همان قابلمه با کمی زردچوبه سرخ کنید. سپس سیر را ریز خرد کرده و به مخلوط پیاز اضافه کنید. این کار باعث می‌شود که عطر سیر و پیاز به خوبی در غذا پخش شود.

مرحله 3: افزودن مرغ و آب

مرغ‌های سرخ شده را دوباره به قابلمه برگردانید و کمی نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید. سپس دو پیمانه آب را به مرغ اضافه کرده و درب قابلمه را بگذارید. حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید، سپس حرارت را کم کنید و بگذارید مرغ‌ها نیم‌پز شوند.

مرحله 4: سرخ کردن شوید و رب

شوید تازه را بشویید و بعد از خشک شدن، آن را به صورت ریز خرد کنید. شوید خرد شده را با کمی روغن در یک تابه سرخ کنید. سپس رب گوجه‌فرنگی را به آن اضافه کنید و سرخ کنید تا رب خوش‌رنگ شده و عطر خوبی بگیرد. این مخلوط را به مرغ در حال پخت اضافه کنید.

مرحله 5: افزودن آلو

زمانی که آب خورشت شروع به غلیظ شدن کرد و مرغ‌ها در حال پخته شدن بودند، آلوها را اضافه کنید. آلو باعث می‌شود خورشت طعم ترش و لذیذی بگیرد و بافت غذا را جذاب‌تر کند.

مرحله 6: اضافه کردن تخم‌مرغ

در ۱۰ دقیقه پایانی پخت، تخم‌مرغ را به آرامی درون خورشت بریزید و به آرامی هم بزنید تا تخم‌مرغ به تکه‌های کوچک تبدیل شده و یکنواخت پخته شود. اگر دوست دارید تخم‌مرغ به صورت درسته پخته شود، می‌توانید درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید مثل “باقالی قاتق” پخته شود.

مرحله 7: نهایی کردن و سرو

در پایان، نمک خورشت را بچشید و در صورت نیاز تنظیم کنید. خورشت آماده شده را با برنج سفید سرو کنید و از طعم دلپذیر و خوش‌عطر آن لذت ببرید.

سایت آموزش آشپزی رضیم

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا