مواد لازم و آموزش شیرینی سرغربیلی خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش شیرینی سرغربیلی
شیرینی سرغربیلی یکی از شیرینیهای سنتی و قدیمی ایرانی است که از شهر گرگان میآید. برای یادگیری مراحل کامل و دقیق تهیه این شیرینی خوشمزه، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم شیرینی سرغربیلی | |
آرد | ۳ لیوان |
روغن جامد | ۱ لیوان |
خمیر مایه فوری | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر قند | به مقدار کافی |
پودر هل | به مقدار کافی |
آب ولرم | به مقدار کافی |
روغن مایع | به مقدار کافی |
آموزش شیرینی سرغربیلی
مرحله اول
برای ساخت شیرینی سرغربیلی خوشمزه، ابتدا آرد را درون الک میریزیم و سه بار آن را الک میکنیم. سپس آرد و خمیر مایه فوری را در یک کاسه مناسب میریزیم و مخلوط میکنیم.
مرحله دوم
حالا روغن جامد را روی بخار غیرمستقیم کتری میگذاریم تا کاملاً ذوب شود. سپس روغن ذوب شده را به مخلوط آرد و خمیر مایه اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم. بعد، به تدریج آب گرم را به مخلوط اضافه میکنیم.
مرحله سوم
در این مرحله خمیر را ورز میدهیم تا یک خمیر نرم و لطیف به دست بیاید که به دست نچسبد. وقتی اینطور شد، اضافه کردن آب را متوقف میکنیم. سپس روی سطح کار را آرد میپاشیم و خمیر را روی آن قرار میدهیم.
مرحله چهارم
حالا خمیر را به مدت ۵ دقیقه ورز میدهیم تا کاملاً نرم و لطیف شود. سپس آن را در کاسه قرار میدهیم و رویش را با سلفون میپوشانیم و میگذاریم به مدت ۱ ساعت در دمای اتاق استراحت کند.
مرحله پنجم
پس از اینکه زمان استراحت تمام شد، مقداری از خمیر به اندازه گردو برمیداریم و آن را به شکل دوک در میآوریم. ادامه میدهیم تا همه خمیر را به همین شکل یا به شکل دلخواه درآوریم.
مرحله ششم
حالا سطح کار را با کاغذ روغنی میپوشانیم و شیرینیها را با فاصله مناسب روی آن قرار میدهیم. سپس روی شیرینیها را با کیسه فریزر میپوشانیم و میگذاریم به مدت ۱۵ دقیقه استراحت کنند تا حجم بگیرند.
مرحله هفتم
در این مرحله یک قابلمه مناسب روی حرارت ملایم میگذاریم و به اندازه کافی روغن در آن میریزیم تا شیرینیها شناور بمانند. سپس بگذارید روغن کاملاً داغ شود.
مرحله هشتم
حالا شیرینیها را در روغن داغ قرار میدهیم و میگذاریم تا کاملاً سرخ شوند. بعد از سرخ شدن، شیرینیها را روی دستمال حولهای میگذاریم تا روغن اضافی آنها جذب شود و خنک شوند.
مرحله نهم
در آخر، پودر قند و پودر هل را داخل الک میریزیم و آن را الک میکنیم. سپس شیرینیها را در مخلوط پودر قند غلت میزنیم تا کاملاً آغشته شوند و آنها را همراه چای زعفرانی سرو میکنیم. نوش جان.