مواد لازم و آموزش شیرینی فسایی خانگی (مرحله به مرحله)

“`html
آموزش شیرینی فسایی
شیرینی فسایی یکی از شیرینیهایی است که مخصوص شب عید تهیه میشود. درست کردن این شیرینی بسیار ساده است و از مواد اولیه راحتی میتوان استفاده کرد. این شیرینی خوشمزه و بدون تخممرغ است. میتوانید آن را در ظرفی دربسته به مدت یک ماه در فریزر نگهداری کنید. برای یادگیری مراحل تهیه شیرینی فسایی، ادامه مطلب را در سایت آموزشی رضیم دنبال کنید.
مواد لازم شیرینی فسایی | |
روغن جامد | ۱۴۰ گرم |
کره گیاهی | ۵۰ گرم |
پودر قند | ۱۵۰ گرم |
آرد سفید | ۲۲۰ گرم |
آرد نخودچی | ۶۰ گرم |
نشاسته ذرت | ۳۰ گرم |
هل | ۲ قاشق چای خوری |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
تخم خرفه و کنجد | به مقدار لازم |
آموزش شیرینی فسایی
مرحله اول
برای درست کردن شیرینی فسایی خوشمزه، ابتدا روغن جامد را در یک کاسه بریزید و آن را روی حرارت بخار قرار دهید تا کامل ذوب شود. سپس آن را از حرارت بردارید و بگذارید کمی خنک شود.
مرحله دوم
سپس روغن ذوب شده را حدود ۸ ساعت در یخچال بگذارید تا سفت شود. بعد از این مدت، روغن صاف شده را همراه با کره از یخچال بیرون بیاورید و بگذارید به دمای اتاق برسد.
مرحله سوم
وقتی روغن و کره به دمای اتاق رسیدند، آنها را در یک کاسه بریزید و پودر قند را به آن اضافه کنید. با همزن برقی هم بزنید تا مخلوط پف کرده و حجیم شود. سپس هل پودر شده را به ترکیب اضافه کنید. حالا آرد سفید، نشاسته ذرت و آرد نخودچی را با هم مخلوط کرده و به مواد اضافه کنید.
مرحله چهارم
خمیر را خوب ورز دهید، یا میتوانید دو بار آن را با چرخ گوشت بچرخانید. سپس خمیر را درون یک نایلون فریزری بگذارید و برای ۲ تا ۴ ساعت در یخچال استراحت دهید. یک نایلون روی سطح کار خود باز کنید.
مرحله پنجم
خمیر استراحت داده شده را روی نایلون قرار دهید. سپس یک نایلون دیگر روی آن بگذارید و با وردنه خمیر را بین دو نایلون باز کنید. شکل اصلی شیرینی فسایی گرد است، اما میتوانید با هر کاتری که دوست دارید، خمیر را برش بزنید.
مرحله ششم
در این مرحله یک کاسه مناسب انتخاب کنید و زعفران را به همراه تخم خرفه و کنجد در آن مخلوط کنید تا مواد یکدست شوند. سپس با یک فرچه یا قلممو تمیز، روی شیرینیها زعفران بزنید.
“`
کنجد را به صورت یکنواخت روی خمیرهایی که با کاتر زدهایم، میزنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله، فر را با دمای ۱۷۰ درجه از حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قبل روشن میکنیم تا در زمان آماده شدن شیرینی، تلف نکنیم. سپس یک سینی فر یا یک ظرف مناسب را برمیداریم و کف آن را به طور کامل با کاغذ روغنی میپوشانیم.
مرحله هشتم
سپس با کمی روغن، کاغذ روغنی را چرب میکنیم و شیرینیها را در سینی میچینیم. بعد از آن، سینی را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در فر با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد قرار میدهیم تا بپزد. در حین پخت، باید بررسی کنیم که شیرینیها نسوزند. وقتی زیر شیرینیها طلایی شد، یعنی شیرینی پخته است.
مرحله نهم
سینی را از فر خارج کرده تا از حرارت بیفتد. سپس به آرامی شیرینیها را از روی کاغذ روغنی جدا کرده و در یک ظرف مناسب میچینیم. این شیرینیها را میتوان در یک ظرف در بسته در یخچال به مدت دو هفته نگهداری کرد.