آموزش شیرینی پزی

مواد لازم و آموزش شیرینی کلمپه زعفرانی خانگی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آموزش شیرینی کلمپه زعفرانی

شیرینی کلمپه یکی از شیرینی‌های سنتی و معروف ایران، به خصوص در کرمان است. این شیرینی به عنوان سوغات کرمان مشهور است و از یک لایه خمیری و مواد داخل آن تشکیل می‌شود. مواد داخلی شامل خرما، گردو و ادویه‌های مختلف است. این شیرینی خوشمزه و پرخاصیت است زیرا خرما دارد و می‌توان آن را به سادگی در خانه تهیه کرد. برای مخصوص جشن‌ها، عیدها و مهمانی‌ها مناسب است. برای یادگیری طرز تهیه شیرینی کلمپه زعفرانی، با ما در سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم شیرینی کلمپه زعفرانی
روغن جامد خانگی ۱۴۰ گرم
پودر قند نصف لیوان
تخم مرغ ۱ عدد
وانیل نصف قاشق چای خوری
شیر ولرم یک چهارم لیوان
زعفران آب شده غلیظ ۳ قاشق غذا خوری
آرد سه و نیم تا ۴ لیوان
خرما ۲۵ عدد
روغن مایع ۲ قاشق غذا خوری
گردو خرد شده نصف لیوان
پودر زنجبیل ۱ قاشق مربا خوری
پودر دارچین ۱ قاشق مربا خوری

آموزش شیرینی کلمپه زعفرانی

مرحله اول

برای شروع تهیه شیرینی کلمپه زعفرانی، ابتدا روغن جامد را در یک کاسه بریزید. اگر روغن جامد ندارید، می‌توانید از روغن مایع قنادی هم استفاده کنید.

مرحله دوم

در این مرحله، پودر قند را به روغن اضافه کنید و با استفاده از همزن برقی به مدت ۲۰ ثانیه یا با همزن دستی به مدت دو دقیقه هم بزنید تا خوب مخلوط شود. سپس تخم مرغ و وانیل را اضافه کنید و دوباره کمی هم بزنید تا همه چیز یکدست شود.

مرحله سوم آموزش شیرینی کلمپه

در این مرحله، شیر ولرم و زعفران دم کشیده را اضافه کنید و به اندازه‌ای هم بزنید که مخلوط کاملاً یکنواخت شود. سپس آرد را به آرامی و در چند مرحله اضافه کنید و با لیسک آن را مخلوط کنید. در آخر، با نوک انگشتان خمیر را ورز دهید تا خمیری نرم و یکدست به دست بیاید.

“““html
و جمع شود.

مرحله چهارم

در این مرحله، خمیر را داخل کیسه فریزر می‌گذاریم و به مدت دو ساعت در یخچال استراحت می‌دهیم. حالا به تهیه مواد میانی می‌پردازیم. برای این کار، پوست و هسته خرماها را جدا کرده و آن‌ها را درون غذاساز می‌ریزیم.

مرحله پنجم

در این مرحله، روغن، گردو و پودر دارچین را هم به آن اضافه می‌کنیم و با غذاساز آن را به خوبی مخلوط می‌کنیم تا همه مواد با هم یکدست شوند. اگر دوست داشته باشید، می‌توانید این مواد را از چرخ گوشت نیز عبور دهید یا با گوشت کوب له کنید.

مرحله ششم آموزش شیرینی کلمپه

خمیر را پس از اینکه دو ساعت استراحت کرد، با وردنه به ضخامت نیم سانتی‌متر باز می‌کنیم و با کاتر دایره‌ای یا قالب، برش می‌زنیم. سپس مواد میانی را روی نصف خمیرها می‌گذاریم و قسمت دیگر خمیر را روی آن قرار می‌دهیم.

مرحله هفتم

به عبارت دیگر، هر شیرینی از دو قسمت دایره‌ای خمیر درست می‌شود که بین آن را مواد میانی قرار می‌دهیم. سپس دوباره با کاتر روی آن‌ها می‌زنیم تا دو لایه خمیر به خوبی به هم بچسبند. سینی فر را برمی‌داریم و کف آن را با کاغذ روغنی می‌پوشیم.

مرحله هشتم

در این مرحله، شیرینی‌ها را به ترتیب روی سینی فر کنار هم قرار می‌دهیم. بهتر است فر را از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنیم تا آماده شدن شیرینی‌ها برای گرم شدن فر معطل نشویم.

مرحله نهم

سینی فر را در آن قرار می‌دهیم و به مدت ۲۰ دقیقه می‌پزیم تا زیر شیرینی‌ها طلایی شود. این مقدار مواد برای ۱۸ عدد شیرینی کافی است. اگر نخواستیم کلمپه‌ها زعفرانی شود، می‌توانیم به جای زعفران همان مقدار آب ولرم اضافه کنیم.

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

‫0/5 ‫(0 نظر)
مواد لازم و آموزش شیرینی کلمپه زعفرانی خانگی (مرحله به مرحله)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا