مواد لازم و آموزش شیرین خورش برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش شیرین خورش
شیرین خورشت یا شیرین قاتق یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که بیشتر در گیلان درست میشود و آموزش آن خیلی ساده است. در زبان محلی شمالی، “قاتق” به معنای خورشت است. شما میتوانید این خورشت را با مرغ یا گوشت تهیه کنید و بر اساس سلیقه خود، میتوانید آن را شیرین یا ملس درست کنید. در شیرین قاتق از کشمش و برگ زردآلو استفاده شده و این غذا با برنج زعفرانی سرو میشود. نکتهای که این خورشت را از آلو مسما متمایز میکند، وجود کشمش در آن است. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله شیرین خورش، با ما در سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم شیرین خورش | |
پیاز سرخ کرده عسلی | ۱ کیلو گرم |
آلو سیاه | ۳۰۰ گرم |
قیصی نرم | ۶۰۰ گرم |
کشمش | نیم کیلو |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
مرغ | ۳ تا ۴ تکه |
آموزش شیرین خورش
مرحله اول
برای تهیه شیرین خورش خوشمزه، ابتدا آلو، قیصی و کشمش را به مدت چند ساعت خیس میکنیم تا تمیز شوند. سپس مرغ را با پیاز و نمک میپزیم. یک کیلو پیاز را شسته و پوست میکنیم.
مرحله دوم
بعد، پیاز را به صورت خلالی خرد میکنیم. یک تابه را با مقداری روغن روی حرارت ملایم گرم میکنیم و سپس پیازها را اضافه کرده و تفت میدهیم. وقتی پیازها کاملاً سرخ شدند، آنها را از تابه خارج میکنیم.
مرحله سوم
حال که مرغ خوب پخته شد، آن را از قابلمه برمیداریم و پیاز سرخ شده را به آب مرغ اضافه میکنیم. آب نباید خیلی زیاد باشد، فقط به اندازهای که پیاز در آن به راحتی بچرخد. منتظر میشویم که پیاز کاملاً بپزد.
مرحله چهارم
در این مرحله باید مراقب خورشت باشیم که نسوزد. سپس آلوها را به قابل خورشت اضافه میکنیم و اجازه میدهیم با پیازها بپزد. بعد از یک ساعت از اضافه کردن آلو، قیصی را هم میتوانیم به قابلمه اضافه کنیم.
مرحله پنجم
سپس کشمش را به قابلمه اضافه میکنیم. توجه داشته باشید که پخت این خورشت تقریباً ۴ تا ۵ ساعت طول میکشد تا کاملاً جا بیفتد، پس باید صبور باشیم. نکته مهم این است که این خورشت اصلاً آب ندارد.
مرحله ششم
مرغ پخته شده را میتوانیم سرخ کنیم و در انتها به خورشت اضافه کنیم تا مزه آن را به خود بگیرد. سپس آن را در ظرف مناسب سرو میکنیم.