مواد لازم و آموزش شیرین پلو تهرانی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش شیرین پلو تهرانی
شیرین پلو تهرانی یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که با طعمهای مختلف درست میشود. در این غذا معمولاً از تکههای بزرگ ران یا سینه مرغ استفاده میشود. در گذشته، شیرین پلوی تهرانی به عنوان یک غذای ویژه و مجلسی شناخته میشد و در مراسمهای مهم مانند عروسی تهیه میشد. این غذا به دلیل استفاده از مغزیجاتی مثل خلال پسته و زعفران، همچنان به عنوان یک غذای مجلسی محسوب میشود. برای یادگیری طرز تهیه این غذای خوشمزه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای 2 نفر | |
سینه یا ران مرغ | 2 یا 3 تکه |
برنج | 2 پیمانه |
خلال پسته | 2 قاشق غذاخوری |
هویج | 2 عدد |
گلاب | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | 4 قاشق غذاخوری |
پیاز | 1 عدد |
زرشک | 2 قاشق غذاخوری |
کره | 20 گرم |
شکر | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت شیرین پلو تهرانی
مرحله اول
برای تهیه این غذا، ابتدا برنج را با مقداری نمک و آب ولرم خیسانده و به مدت 30 دقیقه تا 3 ساعت آن را کنار میگذاریم. اگر از برنجهایی که ایرانی نیستند استفاده میکنید، نیازی به خیساندن ندارید.
مرحله دوم
در این مرحله، هویجها را شسته و پوست میگیریم. سپس با یک کارد تیز یا رنده، هویجها را به صورت رشتههایی یکدست برش میزنیم و کنار میگذاریم. بعد، یک تابه مناسب را روی حرارت قرار میدهیم.
مرحله سوم
سپس مقداری روغن به تابه اضافه میکنیم و بعد از اینکه روغن داغ شد، هویجهای رشتهشده را به تابه اضافه کرده و کمی تفت میدهیم تا نرم شوند.
“““html
را حفظ کند، سپس هویج را از تابه خارج کرده و کنار می گذاریم.
مرحله چهارم
در این مرحله، خلال پسته را داخل نصف فنجان گلاب میریزیم و اجازه میدهیم تا خوب جذب طعم و عطر گلاب شود. بعد کمی روغن به تابه اضافه میکنیم و تکههای مرغ را در تابه میگذاریم.
مرحله پنجم
حالا مرغها را خوب تفت میدهیم تا رنگشان تغییر کند. بعد از آن، یک لیوان آب به تابه اضافه میکنیم و سپس پیاز خرد شده، کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به آن اضافه کرده و درب تابه را میگذاریم تا مرغها خوب بپزند.
مرحله ششم
در این مرحله یک قابلمه مناسب را تا نیمه با آب پر کرده و روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا آب به جوش بیاید. سپس یک قاشق چایخوری نمک و یک قاشق غذاخوری روغن به آب جوش اضافه کرده و کمی هم میزنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله برنج خیسانده شده را به قابلمه آب جوش اضافه کرده و به مدت 7 تا 10 دقیقه صبر میکنیم تا پخت اولیه برنج انجام شود. پس از این زمان، برنج را با آب معمولی آبکشی کرده و کنار میگذاریم.
مرحله هشتم
حالا داخل یک قابلمه مناسب کمی روغن میریزیم و روی حرارت میگذاریم، سپس به دلخواه از نان لواش یا سیبزمینی ورقهای برای تهدیگ استفاده میکنیم. در ادامه برنج را به آرامی روی تهدیگ میریزیم و درب آن را میگذاریم.
مرحله نهم
در این مرحله کره را داخل یک تابه مناسب میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم. سپس زرشک، شکر، خلال پسته خیس خورده، خلال پوست پرتقال، زعفران دمکرده و گلاب را به تابه اضافه میکنیم.
مرحله دهم
این مواد را خوب تفت میدهیم تا با هم ترکیب شوند. سپس تابه را از روی حرارت برمیداریم. وقتی که مرغ کاملاً پخته شد، آن را از آب جدا کرده و با کمی زعفران سرخ میکنیم تا کاملاً طلایی شود.
مرحله یازدهم
آب مرغ را میتوانیم جداگانه در کنار شیرینپلو سرو کنیم که به سلیقه خودتان بستگی دارد. بعد از اینکه برنج به خوبی پخته شد، آن را در دیس میکشیم و با مرغ سرخشده و مخلوط زرشک تزیین کرده و سرو میکنیم.