مواد لازم

مواد لازم و آموزش عدسی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آموزش عدسی

عدسی یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که معمولاً به عنوان صبحانه سرو می‌شود. شما می‌توانید این غذا را با مواد مختلفی مثل سیب‌زمینی یا قارچ تهیه کنید. برای یادگیری آشپزی سنتی و مراحل طرز تهیه عدسی، با سایت تفریحی رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
عدس ۲٫۵ لیوان
سیب زمینی ۱ عدد بزرگ
پیاز ۱ عدد بزرگ
آرد سفید ۱ قاشق غذاخوری
روغن زیتون ۳ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
زردچوبه به اندازه کافی

آموزش عدسی

مرحله اول

برای درست کردن عدسی خوشمزه به روش سنتی، ابتدا یک کاسه بزرگ را از آب پر کنید و عدس را بسته به نوعش به مدت ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت در آب بخیسانید. بعد از این زمان، عدس را آبکشی کرده و تمیز کنید.

مرحله دوم

اگر از عدس محلی استفاده می‌کنید، حتماً آن را با دقت بشویید چون ممکن است در آن سنگ‌ریزه داشته باشد. سپس پیاز را به شکل ریز خرد کنید و با ۱ قاشق غذاخوری از روغن زیتون در یک قابلمه تفت دهید.

مرحله سوم

تفت دادن پیاز را ادامه دهید تا کمی سبک شود. سپس کمی زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا پیاز و زردچوبه خوب مخلوط شوند. بعد، رب گوجه‌فرنگی را به این مخلوط اضافه کنید.

مرحله چهارم

به تفت دادن ادامه دهید تا رب گوجه‌فرنگی خوب سرخ شود. این کار باعث می‌شود طعم و بوی خامی آن از بین برود و عدسی شما رنگ و طعم بهتری بگیرد.

مرحله پنجم

حالا، عدس را که از قبل آبکشی کرده‌اید به قابلمه اضافه کنید و مقداری نمک و فلفل سیاه نیز به آن اضافه کنید. اگر دوست دارید، مختصری هم عدس را تفت دهید. سپس ۶ لیوان آب به قابلمه بیفزایید و درب آن را بگذارید تا عدس آرام آرام پخته شود.

مرحله ششم

حالا حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب زودتر به جوش بیاید. زمانی که آب جوشید، حرارت را کم کنید تا عدسی با حرارت ملایم پخته شود. در ادامه، آرد سفید را با ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون در یک تابه کوچک تفت دهید.

مرحله هفتم

تفت دادن آرد باعث می‌شود طعم و بوی خامی آن گرفته شود و در نهایت رنگ…

“““html
آن کرمی می‌شود. پس از اینکه آرد را خوب تفت دادیم، آن را به قابلمه عدسی اضافه می‌کنیم. این کار باعث می‌شود عدسی لعاب خوبی بگیرد.

مرحله هشتم

در ادامه، سیب‌زمینی را به صورت مکعب‌های کوچک خرد می‌کنیم تا راحت‌تر بپزند، سپس با آب سرد آبکشی کرده و کنار می‌گذاریم. بعد از اینکه عدس‌ها نیم‌پز شدند، سیب‌زمینی‌های خرد شده را به قابلمه اضافه می‌کنیم.

مرحله نهم

برای پخت سیب‌زمینی‌ها، ۳۰ دقیقه زمان کافی است و اگر آن‌ها را خیلی زود داخل عدسی بریزیم، له می‌شوند و ظاهر عدسی را خراب می‌کنند. بعد از اینکه عدسی آماده شد، می‌توانید برای تزیین آن از کنجد، جعفری تازه یا پیاز داغ به سلیقه خود استفاده کنید.

مرحله دهم

پس از اینکه عدسی را در ظرف مورد نظر خود کشیدید، ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون باقی‌مانده را برای زیبایی بیشتر روی آن بریزید. در صورت تمایل می‌توانید چند برش لیمو ترش تازه نیز در کنار عدسی خود سرو کنید.

نکات آموزش عدسی

آموزش عدسی با قارچ

اگر تمایل دارید علاوه بر سیب‌زمینی، از قارچ هم در عدسی خود استفاده کنید، می‌توانید بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم قارچ به مقدار مواد بالا اضافه کنید. قارچ را با مقداری روغن و آبلیمو تفت دهید و سپس در ۱۵ دقیقه پایانی پخت عدسی به آن اضافه کنید. استفاده از آبلیمو برای سرخ کردن قارچ باعث می‌شود که رنگ قارچ‌های شما تیره نشود.

مواد لازم و آموزش عدسی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

خیساندن عدس

عدس مانند نخود و لوبیا نیاز به خیساندن ندارد، ۱۵ دقیقه خیساندن عدس برای نرم شدن و تمیز کردن آن کافی است. نکته دیگر اینکه اگر عدس را به مدت طولانی بخیسانید، در زمان پخت بیش از حد نرم شده و ممکن است له شود و ظاهر عدسی شما را خراب کند. زمان پخت عدس با حرارت ملایم حدود ۱ ساعت می‌باشد و نباید بیشتر از این زمان روی حرارت بماند.

موادی برای خوشمزه‌تر شدن عدسی

از موادی که باعث خوشمزه‌تر شدن عدسی می‌شوند می‌توان به سیر و پیاز اشاره کرد. اگر با طعم سیر مشکل ندارید، می‌توانید برای مقدار مواد بالا بین دو تا سه حبه سیر استفاده کنید. پیاز فراوان نیز به خوشمزه‌تر شدن عدسی کمک زیادی می‌کند. البته به دلیل اینکه دستور بالا برای تمام سلیقه‌ها ارائه شده است، از سیر در آن استفاده نشده و مقدار پیاز آن نیز متعادل است.

عدسی بدون سیب‌زمینی

وجود سیب‌زمینی در عدسی علاوه بر اینکه به خوشمزه‌تر شدن آن کمک می‌کند، باعث می‌شود عدسی لعاب بیشتری داشته باشد. البته اگر دوست ندارید از سیب‌زمینی در عدسی خود استفاده کنید، می‌توانید آن را حذف کنید. توصیه می‌کنیم در صورت حذف سیب‌زمینی، مقدار بیشتری آرد تفت داده و در عدسی بریزید تا عدسی شما پس از پخت لعاب کافی داشته باشد.

لعاب دار شدن عدسی

برای لعاب دار شدن عدسی راه‌های متفاوتی وجود دارد که یکی از مرسوم‌ترین این روش‌ها، اضافه کردن آرد تفت شده است. مقداری آرد را در روغن تفت دهید تا کاملاً سرخ شود، سپس در میانه پخت به عدسی خود اضافه کنید، این کار لعاب بسیار خوبی به عدسی می‌دهد.

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا