مواد لازم و آموزش عدس پلو درباری برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش عدس پلو درباری
برنج یکی از محبوب ترین و پرمصرف ترین غذاها در جهان است. این غذا به روش های مختلفی پخته و سرو میشود. یکی از انواع آن، برنج مخلوط است که با حبوبات و گوشت یا مرغ تهیه میشود. عدس پلوی درباری یکی از همین برنج هاست که با عدس و گوشت چرخ کرده درست می شود. این برنج به خاطر ادویه های خوش عطر و دارچین، طعم و بوی فوق العاده ای دارد. این پلو را می توان با سالاد فصل یا سالاد شیرازی کنار هم سرو کرد. برای دیدن آموزش کامل و مرحله به مرحله عدس پلوی درباری، با ما در سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۳ پیمانه |
عدس پخته | ۳۵۰ گرم |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذا خوری |
پیاز | ۱ عدد |
ادویه | ۱ قاشق غذا خوری |
دارچین | به مقدار لازم |
نمک | به میزان لازم |
روغن | به مقدار لازم |
پیاز داغ و کشمش سرخ شده | به مقدار لازم برای تزیین |
آموزش عدس پلو درباری
مرحله اول
برای درست کردن عدس پلوی خوشمزه ابتدا عدس را با کمی آب می پزیم و کنار میگذاریم. برنج را میشوییم و با کمی نمک و آب در یک کاسه میگذاریم تا حدود یک ساعت خیس بخورد. سپس یک قابلمه آب را با کمی نمک میگذاریم تا بجوشد.
مرحله دوم
وقتی آب به جوش آمد، آب برنج خیس خورده را دور میریزیم و برنج را در آب جوش میریزیم تا بجوشد و نیمپز شود. در آخر، عدس پخته شده را اضافه کرده و سپس همه چیز را آبکش میکنیم و کنار میگذاریم.
مرحله سوم
در این مرحله پیاز را خوب می شوییم و به صورت نگینی خرد میکنیم. سپس یک تابه را با کمی روغن روی حرارت گرم میکنیم تا روغن داغ شود. بعد پیاز را به آن اضافه کرده و میگذاریم تا سبک شده و رنگش طلایی شود.
مرحله چهارم
سپس ادویه ها را اضافه کرده و با پیاز تفت میدهیم. حالا گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و هم میزنیم تا گوشت سرخ شود و رنگش تغییر کند. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و با گوشت ها تفت میدهیم.
مرحله پنجم
زمانی که رب گوجه فرنگی تفت داده شد و خوب رنگش عوض شد، زعفران…
“`
دم کرده را به همراه ۱ لیوان آب اضافه کرده و به مدت یک ربع با حرارت کم میپزیم. یک قابلمه برمیداریم و کمی روغن در کف آن میریزیم. سپس ته دیگ دلخواه را در کف قابلمه قرار میدهیم و روی آن کمی آب میریزیم.
مرحله ششم
مخلوط برنج و عدس را به صورت لایهلایه در قابلمه میریزیم و بین لایهها مقداری دارچین میپاشیم تا عطر و طعم بهتری به غذا بدهد. درب قابلمه را میبندیم و اجازه میدهیم غذا دم بکشد و خوب پخته شود. همچنین یک قالب تو خالی برمیداریم و کمی روغن در کف آن میزنیم.
مرحله هفتم
کمی زعفران دم کرده در کف قالب میریزیم. سپس، برنج را درون قالب میریزیم و با پشت قاشق به آن فشار میدهیم تا فشرده شود. بعد آن را برمیگردانیم در ظرف مناسب. وسط و روی آن را با مخلوط گوشت و پیاز داغ و کشمش سرخ شده تزیین میکنیم.