مواد لازم و آموزش فسنجان بادام زمینی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش فسنجان بادام زمینی
خورش فسنجان یکی از معروف ترین و محبوب ترین خورش های ایرانی است که می توان آن را به روش های مختلف تهیه کرد. در اکثر دستورها از مغز گردو استفاده می شود، اما یکی از دستورهای محبوب تر، تهیه فسنجان با بادام زمینی است که طعمی خاص و خوشمزه دارد. علاوه بر طعم عالی، تهیه این خورش برای خانواده از نظر اقتصادی به صرفه تر از فسنجان با گردو است. شما می توانید این خورش را با گوشت قلقلی یا مرغ درست کنید. برای یادگیری کامل این آموزش آشپزی شمالی ادامه مطلب را دنبال کنید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
بادام زمینی ریز | 200 گرم |
مرغ کوچک | 1 عدد (1 کیلو) |
پیاز | 1 عدد درشت |
رب انار | 4 قاشق غذاخوری |
شیره انگور | 2 قاشق غذاخوری |
فلفل و زردچوبه | هر کدام 1 قاشق چایخوری |
دستور فسنجان با بادام زمینی
مرحله اول
برای تهیه خورش فسنجان با بادام زمینی، ابتدا پیاز را پوست می کنیم، می شویم و رنده ریز می کنیم. سپس پیاز رنده شده را در قابلمه ای که می خواهیم فسنجان را در آن درست کنیم، می ریزیم و بادام زمینی های پودر شده را هم به آن اضافه می کنیم.
مرحله دوم
سپس قابلمه را روی حرارت کم قرار می دهیم و 2 تا 3 لیوان آب به آن می افزاییم. درب قابلمه را می گذاریم تا به مدت 3 ساعت با حرارت کم مواد بپزند. در حین پخت، مرغ را تمیز کرده و خرد می کنیم.
مرحله سوم
ما مرغ را طوری خرد می کنیم که ران و سینه های آن مشخص شوند. سپس آن ها را می شوییم و در آبکش قرار می دهیم تا آب اضافی آن خارج شود. بادام زمینی ها را در آسیاب ریخته و پودر می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله چهارم
در یک تابه، روغن را روی حرارت ملایم گرم می کنیم و تکه های مرغ را در تابه می چینیم. سپس نصف زردچوبه و فلفل سیاه را روی تکه های مرغ می پاشیم و اجازه می دهیم تا کاملاً سرخ شوند.
مرحله پنجم
بعد از اینکه یکی از طرف های مرغ سرخ شد، آن ها را برمی گردانیم تا طرف دیگر نیز خوب سرخ شود. باقی زردچوبه و فلفل را روی مرغ می ریزیم تا خوب طعم دار شوند. سپس مرغ سرخ شده را به خورش اضافه می کنیم.
مرحله ششم
در این مرحله، رب انار را به خورش اضافه می کنیم. میزان ترشی آن به سلیقه شما بستگی دارد. اگر رب انار ترش است، برای متعادل کردن طعم، شیره انگور را هم می افزاییم.
مرحله هفتم
در این مرحله درب قابلمه را می بندیم و اجازه می دهیم خورش به مدت 1 ساعت دیگر با حرارت کم پخته شود. پس از 4 ساعت، خورش خوب جا افتاده و به روغن می افتد. هر چه این خورش با حرارت کمتر و زمان بیشتری پخته شود، خوشمزه تر می شود.
مرحله هشتم
اگر می خواهید خورش فسنجان روغنی تر شود، می توانید در پایان پخت چند تکه یخ به آن اضافه کنید. یخ باعث می شود تا بادام زمینی بیشتر روغن بیندازد. در انتها، خورش را در ظرف سرو ریخته و آن را با پلو زعفرانی نوش جان کنید.