مواد لازم و آموزش فطیر تفتون خانگی (مرحله به مرحله)

“`html
آموزش فطیر تفتون
فطیر تفتون یکی از نانهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که معمولاً برای صبحانه تهیه میشود. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله تهیه فطیر تفتون، در ادامه با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم فطیر تفتون | |
آرد | ۲ پیمانه |
آب | ۱ پیمانه |
پنیر صبحانه | ۲۰۰ گرم |
نمک | ۱ قاشق مرباخوری |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
خمیر مایه | ۱ قاشق غذاخوری |
هل | ۱ قاشق مرباخوری |
پودر زنجبیل | به مقدار کافی |
سیاه دانه و کنجد | به مقدار کافی |
روغن مایع | ⅓ پیمانه |
آموزش فطیر تفتون
مرحله اول
برای تهیه فطیر تفتون خوشمزه، ابتدا خمیر مایه و شکر را در یک لیوان بریزید. سپس کمی آب ولرم روی آن بریزید و مخلوط کنید. بعد یک نعلبکی روی آن گذاشته و بگذارید خمیر مایه عمل بیاید.
مرحله دوم
حال یک کاسه مناسب انتخاب کنید و آرد را درون آن بریزید. سپس آب را به آرد اضافه کنید. خمیر مایه که عمل آمده را به مخلوط آرد اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید. حال نمک و روغن را به خمیر اضافه کنید.
مرحله سوم
در این مرحله خمیر را با دست ورز دهید تا خوب جمع شود. سپس خمیر را به چونههای کوچکی تقسیم کنید و درون یک کاسه چرب شده قرار دهید. بعد روی کاسه را با یک پارچه تمیز یا سلفون بپوشانید و در فضای آشپزخانه قرار دهید.
مرحله چهارم
حالا اجازه دهید خمیر به مدت ۱ ساعت در دمای محیط استراحت کند تا حجم آن تقریباً دو برابر شود. پس از گذشت
“““html
این زمان خمیر را کمی ورز میدهیم تا پف آن گرفته شود، سپس خمیر را روی سطح کار قرار میدهیم.
مرحله پنجم
در این مرحله خمیر را به چند قسمت مساوی تقسیم میکنیم (اندازهی چونه به سایز فطیر بستگی دارد و بر اساس سلیقهی شماست)، سپس چونه میگیریم. بعد از آن وسط چونهها را کمی پنیر صبحانه میگذاریم.
مرحله ششم
با وردنه خمیر را روی سطح کار کمی پهن میکنیم، سپس سینی فر را با کمی روغن چرب میکنیم و چونهها را در سینی فر با فاصله از هم قرار میدهیم. بعد با یک پارچه نخی تمیز روی چونهها میپوشانیم.
مرحله هفتم
حالا اجازه میدهیم خمیر دوباره به مدت ۳۰ دقیقه استراحت کند تا پف کند. سپس فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن میکنیم و میگذاریم کاملاً گرم شود. بعد روی خمیرها را با کمک چاقو شکل میدهیم.
مرحله هشتم
در این مرحله هل را درون هاون میکوبیم تا نیم کوب شود. سپس هل را به همراه پودر زنجبیل روی خمیر میپاشیم و کمی سیاهدانه و کنجد به عنوان تزئین روی خمیر میریزیم. حالا سینی فر را در طبقه وسط فر قرار میدهیم.
مرحله نهم
حالا اجازه میدهیم فطیر تفتون به مدت ۳۰ دقیقه درون فر بماند تا کاملاً بپزد. پس از این زمان وقتی اطراف فطیرها طلایی شد، حرارت پایین فر را خاموش میکنیم و گریل را روشن میکنیم تا روی فطیرها به مدت ۵ دقیقه گریل شود.
مرحله دهم
در نهایت وقتی روی فطیرها طلایی و خوشرنگ شد، آنها را از فر خارج میکنیم و بلافاصله مقداری روغن روی آنها میمالیم و در ظرفی در بسته قرار میدهیم تا فطیر نرم و لطیف بماند. نوش جان!