مواد لازم و آموزش قارنی یاریخ برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش قارنی یاریخ
قارنی یاریخ یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که اصالتش به شهر تبریز برمیگردد. برای یادگیری این دستور پخت، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
بادمجان | ۲ عدد متوسط |
گوشت چرخ کرده | ۲۵۰ گرم |
قارچ | ۱۰۰ گرم |
سیر | ۲ حبه |
پیاز | ۱ عدد درشت |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
جعفری | ۱ مشت |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت قارنی یاریخ
مرحله اول
برای درست کردن قارنی یاریخ، ابتدا پیاز را به شکل ریز خرد میکنیم. سپس در یک تابه مناسب، با کمی روغن سرخ میکنیم تا نرم شود. بعد از آن، گوشت چرخ کرده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه میکنیم.
مرحله دوم
در این مرحله، گوشت و پیاز را خوب سرخ میکنیم تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس سیر خرد شده و قارچهای خرد شده را به تابه اضافه کرده و کمی تفت میدهیم تا قارچها آب بیندازند و سرخ شوند.
مرحله سوم
حالا رب گوجهفرنگی را به مخلوط اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم تا رنگ رب باز شود. بعد از آن، جعفری خرد شده را به تابه اضافه کرده و چند دقیقه هم میزنیم تا همه مواد با هم ترکیب شوند. سپس تابه را از روی حرارت برمیداریم.
مرحله چهارم
در این مرحله، بادمجانها را پوست کنده، نصف میکنیم و کمی نمک روی آنها میپاشیم. حالا بادمجانها را به مدت ۳۰ دقیقه کنار میگذاریم تا تلخی و آب اضافی آنها بیرون برود.
مرحله پنجم
سپس یک تابه جدید روی حرارت میگذاریم و کمی روغن اضافه میکنیم. بادمجانها را کامل سرخ میکنیم. بعد قسمت وسط بادمجانهای سرخ شده را خالی کرده و مقداری از مخلوط گوشت را داخل آنها میگذاریم.
مرحله ششم
در این مرحله، گوجهفرنگیها را به صورت پوره خرد کرده و با کمی روغن در یک قابلمه مناسب تفت میدهیم. سپس باقیمانده گوشت چرخکرده و زعفران دمکرده را به قابلمه اضافه کرده و خوب مخلوط میکنیم.
مرحله هفتم
زمانی که سس شروع به جوشیدن کرد، بادمجانهای پر شده را روی سس چیده و میگذاریم تا سس غلیظ شده و به بادمجانها نفوذ کند. سپس قارنی یاریخ را در ظرف دلخواه سرو میکنیم.