مواد لازم و آموزش قاطی پلو با مرغ برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
طرز تهیه قاطی پلو با مرغ
قاطی پلو با مرغ یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و محبوب ایرانی است که با مواد مختلفی تهیه میشود. معمولاً این غذا با گوشت چرخکرده یا تکهای درست میشود، اما در این دستور دستور پخت، ما از مرغ استفاده میکنیم که برای افرادی که نمیتوانند از گوشت قرمز استفاده کنند، گزینهی مناسبی است. شما میتوانید بسته به سلیقهتان از انواع سبزیجات و مواد غذایی استفاده کنید. در این دستور، ما از گوجهفرنگی، فلفل دلمهای، قارچ و بادمجان استفاده کردهایم که این ترکیب طعمی بسیار لذیذ ایجاد میکند. برای یادگیری کامل طرز تهیه این غذا با ما همراه باشید.
مواد لازم برای 3 تا 4 نفر | |
برنج | 3 پیمانه |
سینه یا ران مرغ بدون استخوان | 400 گرم |
بادمجان | 2 عدد متوسط |
گوجهفرنگی | 2 عدد |
پیاز | 1 عدد |
فلفل دلمهای | 1 عدد |
قارچ | 200 گرم |
زعفران دمکرده | به مقدار دلخواه |
زرشک | 1 تا 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و دارچین | به مقدار کافی |
آب و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت قاطی پلو با مرغ
مرحله اول
برای تهیه قاطی پلو با مرغ، ابتدا سینه یا ران مرغ بدون استخوان را به همراه یک عدد پیاز خرد شده و یک لیوان آب در قابلمهای قرار میدهیم. سپس قابلمه را روی حرارت ملایم میگذاریم.
مرحله دوم
در این مرحله کمی نمک، دارچین و زردچوبه به قابلمه اضافه میکنیم و اجازه میدهیم مرغ به خوبی بپزد. سپس بادمجانها را به صورت حبهای برش میزنیم و در روغن سرخ میکنیم و کنار میگذاریم.
مرحله سوم
در این مرحله فلفل دلمهایها را به صورت نگینی خرد میکنیم و در یک تابه با حرارت ملایم سرخ میکنیم و بعد از سرخ کردن، فلفل دلمهایها را نیز به مخلوط اضافه خواهیم کرد.
“““html
قارچها را به شکل ورقهای برش میزنیم و با کمی آب لیمو و نمک سرخ میکنیم و کنار میگذاریم.
مرحله چهارم
در این مرحله پیاز را به صورت حلقهای یا خلالی برش میزنیم و جداگانه تفت میدهیم. سپس گوجهفرنگیها را حلقهای برش میزنیم و دوباره جداگانه تفت میدهیم. مرغ پختهشده را هم به صورت ریشریش یا تکهای خرد میکنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر میکنیم و روی حرارت قرار میدهیم. سپس 1 قاشق غذاخوری روغن و 1 قاشق چایخوری نمک به آب داخل قابلمه اضافه میکنیم و منتظر میمانیم تا آب جوش بیاید.
مرحله ششم
حالا برنجی که قبلاً با آب و نمک خیساندهایم را به آب جوش اضافه میکنیم و به مدت 7 تا 10 دقیقه صبر میکنیم تا برنج نرم شود. وقتی دانههای برنج کمی نرم شدند و مغز آن هنوز سفت بود، باید برنج را آبکشی کنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله قابلمهای که برای پخت قاطیپلو در نظر گرفتهایم را با 2 قاشق غذاخوری روغن چرب میکنیم. سپس به سلیقه خود مقداری نان لواش یا سیبزمینی خردشده برای تهدیگ در کف قابلمه قرار میدهیم.
مرحله هشتم
حال روی تهدیگ یکی دو کفگیر برنج میریزیم، سپس مقداری از سبزیجات سرخشده و تکههای مرغ را روی برنج قرار میدهیم. به همین شکل مواد را به صورت لایهای درون قابلمه میریزیم تا همه مواد تمام شود.
مرحله نهم
در این مرحله زعفران دمکرده را به همراه مقداری روغن به طور یکنواخت روی برنج میریزیم. سپس درب قابلمه را میگذاریم و آن را به مدت 45 دقیقه روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا خوب دم بکشد.
مرحله دهم
در این مرحله زرشک را با کمی روغن و شکر تفت میدهیم و کنار میگذاریم. بعد از اینکه غذا آماده شد، آن را درون قابلمه مخلوط میکنیم، سپس در دیس میکشیم و با زرشک تفتدادهشده تزیین میکنیم.