مواد لازم و آموزش قطاب گردویی خانگی (مرحله به مرحله)

“`html
آموزش قطاب گردویی
قطاب یکی از شیرینیهای قدیمی و خوشمزه ایرانی است که نه تنها در روزهای خاص، بلکه در تمام طول سال محبوبیت دارد و به ویژه در عید نوروز طرفداران زیادی دارد. نوع گردویی و ساده این شیرینی با اضافه کردن طعمدهندههایی مانند هل و زعفران، از شیرینیهای سنتی استانهای یزد و کرمان محسوب میشود و در این مناطق به عنوان شیرینی پذیرایی در مناسبتها استفاده میشود. قطاب یک شیرینی دوستداشتنی و مقوی از ایران است. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله تهیه قطاب گردویی، با ما در سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم قطاب گردویی | |
زرده تخم مرغ | ۲ عدد |
روغن جامد یا کره | یک سوم پیمانه یا ۱۰۰ گرم |
ماست | نصف پیمانه |
آرد | به میزان لازم |
شکر | ۲ قاشق غذا خوری |
دارچین | کمی |
مواد میانی | |
پودر قند | نصف لیوان |
گردو پودر شده (نارگیل و بادام یا پسته) | نصف لیوان |
دارچین و هل | ۱ قاشق چای خوری |
گلاب یا آب | ۱ تا ۲ قاشق غذا خوری |
آموزش قطاب گردویی
مرحله اول
برای تهیه قطاب گردویی خوشمزه، در ابتدا باید خمیر آن را درست کنیم. ابتدا یک کاسه مناسب انتخاب کرده و شکر، کره یا روغن، زرده تخم مرغ و پودر دارچین را به خوبی با هم ترکیب میکنیم.
مرحله دوم
سپس کمکم آرد را اضافه میکنیم تا خمیر به خوبی شکل بگیرد و به دست نچسبد. دقت کنید که آرد را زیاد اضافه نکنید زیرا در این صورت خمیر سنگین و خمیری میشود. بعد از آماده شدن خمیر، روی آن را میپوشانیم.
مرحله سوم
پس از آن به خمیر اجازه میدهیم حدود یک ساعت استراحت کند و در این زمان، مواد میانی را آماده میکنیم. برای تهیه این مواد، پودر قند، گردوی خرد شده و دارچین را در یک غذاساز یا آسیاب خوب مخلوط میکنیم، و کمی گلاب یا آب اضافه میکنیم تا مواد حالتی خمیری بگیرند.
مرحله چهارم
خمیر مواد میانی باید خشک و سفت باشد. اگر خمیر شل باشد، در هنگام پخت مواد از آن بیرون میزند. بعد از آماده شدن خمیر قطاب،…
“““html
استراحت کرده است را به ضخامت نیم سانتیمتر با وردنه روی سطح کار آرد پاشی شده، باز می کنیم.
مرحله پنجم
سپس با کاتر گرد ( ۵ یا ۶ سانتیمتر ) خمیر را کاتر می زنیم. اگر کاتر در دسترس نبود می توانیم از لبه لیوان هم استفاده کنیم. حالا نوبت پیچیدن قطاب است. خمیر قطاب را بر می داریم و اندازه یک قاشق چایخوری از مواد میانی داخل آن میگذاریم.
مرحله ششم
سپس به حالت بقچه آن را گرد می کنیم. درون کف دست به شکل دایره شکل می دهیم یا به شکل نیم دایره و هلالی خمیر را می بندیم و لبه های آن را خوب روی هم فشار می دهیم و لبه های خمیر را روی هم می پیچیم تا محکم شود و درون فر از هم باز نشود.
مرحله هفتم
در سینی فر کاغذ روغنی گذاشته و قطاب ها را روی آن، می چینیم. حالا در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۵ تا ۱۸۰ درجه به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قرار می دهیم. نباید خیلی تغییر رنگ بدهد، کمی که زیر آن طلایی شد کافی است.
مرحله هشتم
می توانیم در روغن داغ شناور با حرارت ملایم هم سرخ کنیم. از فر که خارج کردیم بعد از دو دقیقه داخل پودر قند می زنیم. اگر دوست داشتیم که سفید تر باشد روی آن پودر قند الک می کنیم و بعد با پودر پسته تزیین می کنیم. قطاب نرم و خوشمزه ما آماده است.
مرحله نهم
در فر دست ساز هم یک قابلمه انتخاب می کنیم که درب آن خوب کیپ باشد تا گرمای inside آن حفظ شود و یک پایه فلزی کوتاه که سینی یا ظرف شیرینی است را روی آن قرار می دهیم تا با کف ظرف فاصله بدهد، حالا در ظرف را می گذاریم.
مرحله دهم
سپس به مدت یک ربع روی حرارت قرار می دهیم تا داخل آن خوب داغ شود. مانند فر حرارت زیر آن نباید نه آنقدر کم باشد نه زیاد. بدون شعله پخش کن به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه قرار می دهیم تا قطاب ها پخته شوند. این شیرینی حداقل تا یک ماه در فریزر تازه می ماند.
مرحله یازدهم
در ظرف در بسته میگذاریم تا هوای روی فریزر به داخل آن نفوذ نکند و نیم ساعت قبل از استفاده از فریزر خارج می کنیم. می شود قبل از استفاده دوباره به آن پودر قند بزنیم. در دمای اتاق هم در ظرف دربسته تا یک هفته تازه می ماند.
This structure maintains the original HTML format while simplifying the text into more accessible Farsi for better comprehension.