مواد لازم

مواد لازم و آموزش قلیه تن ماهی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

آموزش قلیه تن ماهی

قلیه ماهی یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه جنوب کشور ماست و عطر و طعم خوبی دارد. اما به دلیل وجود ماهی در این خورش، جدا کردن استخوان‌های ماهی و تمیز کردن آن ممکن است کمی مشکل باشد. برای همین، ما از تن ماهی استفاده می‌کنیم که این مشکلات را ندارد و در عین حال طعم خوشایندی به خورش می‌دهد. این غذا می‌تواند برای مهمانی‌ها و مجالس مهم تهیه شود و به همراه برنج یا کته سرو گردد. با اضافه کردن تمر هندی و سبزیجات معطر، طعم و عطر این تن ماهی بسیار دلپذیر می‌شود و برای همه خوشایند خواهد بود.

مواد لازم برای ۴ نفر
کنسرو تن ماهی ۲ عدد
گشنیز تازه ۳۵۰ گرم
شنبلیله تازه ۵۰ گرم
تمرهندی ۱۵۰ گرم
پیاز ۱ عدد بزرگ
سیر ۱ حبه
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
فلفل قرمز و زردچوبه به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم

دستور پخت قلیه تن ماهی

مرحله اول

برای شروع، یک تابه بزرگ برمی‌داریم و آن را روی حرارت قرار می‌دهیم. سپس گشنیز و شنبلیله را ریز خرد کرده و در تابه می‌ریزیم و کمی هم می‌زنیم تا آب آن بخار شود. بعد روغن اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم.

مرحله دوم

وقتی رنگ سبزی‌ها عوض شد، آنها را از تابه خارج کرده و کنار می‌گذاریم. تابه را تمیز کرده و دوباره روی حرارت قرار می‌دهیم. پیاز را رنده کرده و به تابه می‌ریزیم. هنگامی که آب پیاز کشیده شد، کمی روغن اضافه کرده و تفت می‌دهیم تاپیازها طلایی رنگ شوند.

مرحله سوم

حالا سیر را له کرده و به پیاز اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم. بعد از اینکه سیر سرخ شد و عطر آن پخش شد، فلفل‌ها، زردچوبه و رب گوجه فرنگی را اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا عطر و طعم ادویه‌ها و رب خوب آزاد شود.

مرحله چهارم

در این مرحله، تمر هندی را در دو لیوان آب جوش حل می‌کنیم. سپس آن را از صافی رد می‌کنیم تا دانه‌ها و قسمت‌های اضافی آن جدا شود و یک مایع صاف و یکدست به دست آید. بعد این مایع را به تابه اضافه کرده و هم می‌زنیم.

مرحله پنجم

وقتی همه چیز به‌خوبی مخلوط شد، سبزی‌های سرخ شده را به تابه اضافه می‌کنیم. سپس کمی آب جوش نیز اضافه کرده و می‌گذاریم تا به آرامی بپزد و خوب جا بیفتد. اینجا نمک را هم اضافه می‌کنیم. حدود یک ساعت زمان می‌دهیم تا خورش با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.

مرحله ششم

پس از حدود یک ساعت، کنسروهای تن ماهی را که از قبل آماده کرده‌ایم باز کرده و به خورش اضافه می‌کنیم. می‌گذاریم به مدت یک ربع با حرارت ملایم بپزد تا طعم خورش به ماهی‌ها برسد. حالا خورش آماده است و می‌توانیم آن را کنار برنج سرو کنیم.

سایت آموزش آشپزی رضیم

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا