مواد لازم و آموزش قلیه لری برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش قلیه لری
قلیه لری یکی از غذاهای قدیمی و خوشمزه ایرانی است که اصلیت آن به لرستان برمیگردد. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله این غذا، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت گوسفندی | ۴۰۰ گرم |
سیب زمینی | ۲ عدد بزرگ |
رب انار | ۱٫۵ قاشق غذاخوری |
آب انار | ۱ لیوان |
پیاز | ۱ عدد |
تمرهندی | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
زردچوبه و روغن | به مقدار لازم |
آموزش قلیه لری
مرحله اول
برای تهیه قلیه لری خوشمزه و ترش، ابتدا پیاز را به صورت ریز خرد میکنیم و با کمی روغن در یک قابلمه مناسب میریزیم. سپس قابلمه را روی حرارت قرار میدهیم و پیاز را تفت میدهیم تا نرم شود.
مرحله دوم
وقتی پیاز کمی نرم شد، مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه میکنیم و برای یک دقیقه دیگر تفت میدهیم تا عطر ادویهها آزاد شود. سپس گوشت را که شستهایم، به قطعات کوچک خرد میکنیم.
مرحله سوم
در این مرحله، گوشت را به قابلمه اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا تغییر رنگ دهد. سپس ۵ لیوان آب جوش به آن میزنیم و حرارت را زیاد میکنیم تا آب به جوش بیاید.
مرحله چهارم
بعد از جوش آمدن آب، کفهای روی آن را با یک قاشق جدا کرده و دور میریزیم. سپس درب قابلمه را میگذاریم و اجازه میدهیم گوشت به مدت یک تا یک و نیم ساعت با حرارت ملایم بپزد. در این هنگام، سیبزمینیها را با ۳ لیوان آب در یک قابلمه دیگر میپزیم.
مرحله پنجم
وقتی سیبزمینیها پخته شدند، یکی از آنها را به صورت مکعبی خرد میکنیم و دیگری را با رنده ریز رنده میکنیم و به قابلمه حاوی گوشت اضافه میکنیم.
مرحله ششم
در این مرحله، تمرهندی صاف شده و رب انار را در آب انار حل کرده و به قابلمه اضافه میکنیم. بعد از ۳۰ دقیقه نمک و ادویه را اندازه میزنیم و سپس سیبزمینی خرد شده را اضافه میکنیم.
مرحله هفتم
حالا اجازه میدهیم غذا به مدت ۳۰ دقیقه دیگر با حرارت کم بپزد تا جا بیفتد. وقتی که آب کم شد و قلیه به روغن بیفتد، آن را در ظرف مورد نظر کشیده و با نان یا برنج سرو میکنیم.