مواد لازم و آموزش قلیه میگو خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش قلیه میگو
قلیه میگو یکی از خورشهای خوشمزه و محبوب در جنوب ایران است که اصلیتش به بوشهر برمیگردد. برای یادگیری طرز تهیه این غذای خوشطعمی که میتوانید در خانه درست کنید، با ما همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
میگو | ۳۰۰ گرم |
سیر | ۶ حبه |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
گشنیز | ۱۷۵ گرم |
شنبلیله | ۲۵ گرم |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
تمرهندی | ۳ قاشق غذاخوری |
ادویه ماهی و زنجبیل | به مقدار کافی |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
روغن و زردچوبه | به مقدار کافی |
دستور پخت قلیه میگو
تفت دادن پیاز
اول از همه، یکی از پیازها را به شکل مربعی ریز برش میزنیم و همراه با کمی روغن در یک تابه مناسب سرخ میکنیم تا پیاز طلایی شود. بعد از آن کمی زردچوبه به آن اضافه کرده و مخلوط را مدتی هم میزنیم تا کاملاً با هم ترکیب شوند.
افزودن ادویه
پس از این، میگوهای پاک شده را به تابه اضافه میکنیم و به همراه زنجبیل، ادویه ماهی و فلفل سیاه حدود دو تا سه دقیقه تفت میدهیم تا میگوها کمی سرخ شوند. بعد از این مرحله تابه را از روی حرارت برمیداریم.
اضافه کردن سیر ها
در این مرحله، پیاز باقیمانده را هم به صورت مکعبی ریز برش میزنیم و در یک قابلمه که کمی روغن دارد تفت میدهیم تا پیاز نرم شود. سپس سیرها را له کرده و به پیازها اضافه میکنیم و در حدی تفت میدهیم تا عطر سیرها بلند شود.
اضافه کردن گشنیز و شنبلیله
حالا گشنیز و شنبلیله خرد شده را به مخلوط اضافه کرده و به حدی تفت میدهیم که رنگ سبزیجات تغییر کند و آبی که در قابلمه است بخار شود. سپس مقداری ادویه به مخلوط اضافه کرده و کمی هم میزنیم تا همه مواد با هم مخلوط شوند.
حل کردن تمرهندی در آب
حالا تمرهندی را با دو و نیم لیوان آب جوش ترکیب کرده و خوب هم میزنیم تا تمرهندی کاملاً در آب حل شود. سپس آب تمرهندی را صاف کرده و به قابلمه حاوی سبزیجات اضافه میکنیم و حرارت را کم میکنیم.
جا افتادن
در این مرحله باید منتظر بمانیم تا قلیه به خوبی جا بیفتد. در ۱۰ دقیقه آخر پخت، رب گوجهفرنگی را جداگانه سرخ کرده و سپس به همراه میگوها به قابلمه اضافه میکنیم. در پایان، پس از این که قلیه میگو آماده شد، آن را با برنج سرو میکنیم.