مواد لازم و آموزش قلیه کدو حلوایی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش قلیه کدو حلوایی
قلیه کدو یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که شبیه خورش فسنجان به نظر میرسد. برای یادگیری کامل و مرحله به مرحله نحوه تهیه قلیه کدو حلوایی، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
لوبیا چیتی | ۳۰۰ گرم |
سیر | ۴ حبه |
پودر گردو | ۳۰۰ گرم |
رب آلبالو | ۱ قاشق غذاخوری |
رب انار ملس | ۳ قاشق غذاخوری |
کدو حلوایی | ۳۰۰ گرم |
شکر | ۱ قاشق چایخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار کافی |
آموزش قلیه کدو حلوایی
مرحله اول
برای درست کردن قلیه کدو حلوایی خوشمزه، اول یک کاسه مناسب انتخاب کنید. سپس لوبیا چیتی را داخل کاسه بریزید و آب به آن اضافه کنید. بگذارید لوبیا به مدت ۲۴ ساعت در آب بخیساند.
مرحله دوم
در این مرحله، لوبیا را آبکش کرده و در یک قابلمه قرار دهید. بعد قابلمه را تا نیمه با آب پر کنید و بگذارید لوبیا به مدت ۳ ساعت کاملاً بپزد.
مرحله سوم
حالا پوست سیر را بکنید و آن را خرد کنید. سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت ملایم قرار دهید و کمی روغن مایع به آن اضافه کنید.
مرحله چهارم
سیر خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس پودر گردو را اضافه کرده و ادامه دهید تا بوی خامی گردو گرفته شود.
مرحله پنجم
حالا رب انار، رب آلبالو، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به مخلوط اضافه کنید و مدتی تفت دهید تا ادویهها خوب پخته شوند. سپس آب جوش را اضافه کرده و بگذارید جوش بیاید.
مرحله ششم
بعد از اینکه آب جوش آمد، بگذارید روغن گردو بیرون بیاید. حالا پوست کدو را بکنید و آن را به قطعات کوچک خرد کنید. سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و کمی روغن به آن اضافه کنید.
مرحله هفتم
کدو حلوایی خرد شده را در تابه بریزید و برای چند دقیقه تفت دهید. سپس زعفران را اضافه کرده و دوباره کمی تفت دهید. بعد شکر را روی کدو بپاشید تا حین تفت دادن شکر کاراملی شود.
مرحله هشتم
حالا لوبیا پخته شده را خارج کرده و آبکش کنید. سپس لوبیا پخته و کدو حلوایی را به مخلوط گردو اضافه کنید و بگذارید برای ۱ ساعت بجوشد تا جا بیفتد. در نهایت خورش را با برنج سرو کنید.