مواد لازم

مواد لازم و آموزش قنبر پلو خانگی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

 

آموزش قنبر پلو

قنبر پلو یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی شیرازی است که با مواد مختلفی درست می‌شود. اگر می‌خواهید طرز تهیه این غذا را یاد بگیرید، با ما در سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج ۳ تا ۴ پیمانه
گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
گردو ۵۰ گرم
کشمش پلویی ۱۰۰ گرم
رب انار ۲ قاشق غذاخوری
پیاز ۱ عدد درشت
زعفران دم کرده ۳ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
روغن و زردچوبه به مقدار کافی

دستور پخت قنبر پلو

ورز دادن گوشت

برای درست کردن قنبر پلو شیرازی ابتدا گوشت چرخ کرده را در یک کاسه بریزید و کمی زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید. سپس با دست گوشت را خوب ورز دهید تا یکدست شود.

درست کردن کوفته قلقلی

حالا از گوشت چرخ کرده کوفته‌قلقلی‌های کوچکی به اندازه فندق درست کنید. یک تابه روی حرارت قرار دهید و بگذارید روغن آن داغ شود. سپس کوفته‌قلقلی‌ها را در روغن سرخ کنید.

سرخ کردن

بعد از اینکه کوفته‌ها سرخ شدند، آنها را کنار بگذارید. پیاز را خلالی خرد کنید و در تابه‌ای که گوشت‌ها را در آن سرخ کردید کمی تفت دهید تا نرم و شفاف شود.

تفت دادن گردو و پیاز

حالا گردوها را ریز خرد کنید و به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید. پس از آن کشمش پلویی را اضافه کنید و کمی تفت دهید، سپس کوفته‌های قلقلی را به ترکیب اضافه کنید.

افزودن رب انار

در این مرحله رب انار را با کمی آب جوش رقیق کنید و آن را به همراه ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده به تابه اضافه کنید. مواد را برای چند دقیقه تفت دهید تا همه چیز خوب مخلوط شود. سپس تابه را از روی حرارت بردارید.

قرار دادن قابلمه روی حرارت

یک قابلمه مناسب را روی حرارت قرار دهید و تا نیمه آب بریزید. حرارت را بالا ببرید تا آب به جوش بیاید. سپس ۱ قاشق غذاخوری نمک و ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع به آب جوش اضافه کنید.

آماده سازی برنج

بعد از اینکه آب جوش آمد، برنجی که قبلاً به مدت ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت در آب ولرم خیس کرده‌اید را به آب جوش اضافه کنید. ما برنج را می‌پزیم و آن را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در آب جوش می‌گذاریم تا نرم شود. بعد از این مدت، برنج را با آب ولرم شستشو می‌دهیم.

درست کردن ته دیگ

حالا یک قابلمه برای پخت قنبر پلو انتخاب می‌کنیم و آن را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم. داخل قابلمه ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع می‌ریزیم. سپس به دلخواه می‌توانیم از سیب‌زمینی برش‌زده یا نان برای ته‌دیگ استفاده کنیم.

اضافه کردن مواد به قابلمه

حال روی ته‌دیگ را با یک لایه برنج می‌پوشانیم و مقداری از مخلوط گوشت قلقلی را روی برنج می‌ریزیم. این کار را ادامه می‌دهیم تا قابلمه پر شود. در لایه آخر حتماً باید برنج باشد. سپس روی برنج ۲ قاشق غذاخوری روغن و باقیمانده زعفران را می‌ریزیم.

سرو

اینک درب قابلمه را می‌گذاریم و اجازه می‌دهیم برنج به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بخار بگیرد. بعد از آن، همه مواد را داخل قابلمه مخلوط می‌کنیم و در ظرف مورد نظرمان می‌کشیم. برای تزیین غذا، می‌توانیم از گوشت‌های قلقلی استفاده کنیم.

سایت آموزش آشپزی رضیم

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا