مواد لازم و آموزش قیمه بوشهری خانگی (مرحله به مرحله)

آموزش قیمه بوشهری
قیمه بوشهری یکی از خوشمزهترین خورشهای ایرانی است که ریشهاش به شهر بوشهر برمیگردد. برای یادگیری این آموزش آشپزی جنوبی، با ما در سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
گوشت سر دست | ۵۰۰ گرم |
لپه | ۲۵۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
سیب زمینی | ۱ عدد بزرگ |
گرد لیمو عمانی | ۱ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
دارچین | ¼ قاشق مرباخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن و زردچوبه | به مقدار لازم |
دستور پخت قیمه بوشهری
تفت دادن پیاز
برای درست کردن قیمه بوشهری خوشمزه، ابتدا لپه را حداقل ۲ ساعت قبل از پخت، بخیسانید تا نفخ آن گرفته شود. سپس پیاز را به صورت کوچک خرد کنید و با کمی روغن در یک قابلمه مناسب روی حرارت ملایم تفت دهید.
وقتی پیاز کمی نرم شد، دارچین، مقداری زردچوبه و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید و برای چند لحظه تفت دهید تا همه چیز خوب با هم مخلوط شود. حالا گوشت را به صورت قطعات کوچک خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید.
اضافه کردن لپه
گوشت را خوب تفت دهید تا رنگش عوض شود و کمی سرخ شود. بعد، لپه را که قبلاً خیساندهاید، آبکشی کنید و به قابلمه اضافه کنید. برای یک دقیقه لپه را تفت بدهید و سپس ۳ پیمانه آب جوش به قابلمه بریزید و درب آن را بگذارید.
افزودن سیب زمینی
بعد از یک ساعت، سیب زمینی را پوست بگیرید و به شکل کامل به داخل قابلمه بیندازید تا بپزد. دوباره درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت و لپه برای ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دیگر بپزند تا کاملاً نرم شوند.
پوره کردن مواد
وقتی که گوشت خوب پخت، آب آن را جدا کنید و کنار بگذارید. سپس لپه و گوشت را در یک قابلمه دیگر با هم بکوبید یا با گوشتکوب برقی به خوبی پوره کنید تا کاملاً یکنواخت شوند.
افزودن آب گوشت
حالا ۱ لیوان از آب گوشت را به مخلوط لپه و گوشت اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت بگذارید. بهطور مرتب مواد را هم بزنید. تا زمانی که قیمه کشدار شود، باید صبر کنیم. سپس باقی مانده آب گوشت را به قابلمه میافزاییم.
تفت دادن رب گوجه فرنگی
سیبزمینی را جداگانه میکوبیم و به قابلمه اضافه میکنیم. بعد، رب گوجهفرنگی را با کمی روغن در یک تابه کوچک تفت میدهیم تا طعم خامی آن گرفته شود و سپس آن را به قابلمه میزنیم.
افزودن سایر مواد
خورش را بهخوبی مخلوط میکنیم تا سیبزمینی و رب گوجهفرنگی با لپه و گوشت ترکیب شوند. سپس مقداری نمک، زعفران دمکرده و گرد لیمو عمانی به آن اضافه میکنیم و هم زدن را ادامه میدهیم تا تمام مواد با هم خوب مخلوط شوند.
سرو
در این مرحله باید تا زمانی که خورش کشدار شود و آب اضافی آن گرفته شود، هم بزنیم. توجه داشته باشید که این خورش بهصورت کمآب سرو میشود. در پایان پس از اینکه خورش آماده شد، آن را به همراه برنج یا کته سرو میکنیم.
نکات پخت قیمه بوشهری
کشدار شدن خورش
یکی از مهمترین نکات برای تهیه خورش قیمه بوشهری این است که در انتها کشدار شود. با رعایت یک نکته ساده میتوانید خورشی غلیظ و کشدار داشته باشید: گوشت و لپه را با گوشتکوب برقی یا میکسر بهطور کامل پوره کنید.