مواد لازم و آموزش لوبیا پلو با لوبیا چشم بلبلی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش لوبیا پلو با لوبیا چشم بلبلی
لوبیا پلو با لوبیا چشم بلبلی یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با روشهای مختلفی تهیه میشود. شما میتوانید این غذا را با گوشت تکهای، گوشت چرخکرده یا مرغ درست کنید. طرز تهیه سنتی این غذا بیشتر با گوشتی که به تکههای بزرگ برش داده شده، انجام میشود. شاید بدانید که لوبیا پلو دو نوع دارد: یکی لوبیای پلوی معروف که با لوبیا سبز درست میشود و دیگری لوبیا پلو شیرازی که با لوبیا چشم بلبلی تهیه میشود. برای یادگیری طرز تهیه این غذا، با ما در سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
برنج | 4 پیمانه |
گوشت گوسفندی | 500 گرم |
لوبیا چشم بلبلی | 2 پیمانه |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
شوید خشک | 6 قاشق سوپخوری |
کره | 50 گرم |
پیاز | 4 عدد |
چوب دارچین | 1 تکه |
برگ بو | 3 عدد |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت لوبیا پلو با لوبیا چشم بلبلی
مرحله اول
برای شروع تهیه لوبیا پلو شیرازی، ابتدا لوبیاها را در یک کاسه بریزید و روی آنها آب بریزید تا کاملاً زیر آب بروند. آنها را بگذارید به مدت 6 ساعت خیس بخورند. در طول این زمان، چند بار آب لوبیاها را عوض کنید تا نفخ آنها گرفته شود.
مرحله دوم
در این مرحله، برنج را در یک کاسه بریزید و روی آن آب بریزید و مقداری نمک هم اضافه کنید. بگذارید برنج به مدت 2 ساعت خیس بخورد. سپس لوبیاها را در آبکش بریزید و آب آنها را تخلیه کنید.
مرحله سوم
بعد از آن، یک قابلمه مناسب بردارید و لوبیاها را در آن بریزید. به آن 2 تا 3 پیمانه آب اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به آرامی پخته شوند. در همین حین، گوشت را به صورت مکعبی خرد کنید.
مرحله چهارم
در این مرحله، پیازها را پوست بکنید و بشویید. سپس آنها را به صورت نگینی خرد کنید و در قابلمه اضافه کنید…
“““html
ما قابلمه را روی حرارت ملایم میگذاریم و مقداری روغن داخل آن میریزیم و منتظر میمانیم تا روغن گرم شود. سپس پیازها را به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله پنجم
حالا کمی پیازها را تفت میدهیم تا نرم و سبک شوند. سپس گوشتهای خرد شده را اضافه میکنیم و کمی زردچوبه روی آن میریزیم. بهطور مداوم تفت میدهیم تا رنگ گوشتها تغییر کند و سپس ۲ پیمانه آب به آن اضافه میکنیم.
مرحله ششم
اکنون چوب دارچین و برگ بو را به گوشت اضافه میکنیم و درب قابلمه را میگذاریم تا با حرارت ملایم خوب بپزند. توجه داشته باشید که در ۳۰ دقیقه آخر پخت، چوب دارچین و برگ بو را باید بیرون بیاوریم، زیرا ممکن است غذا را تلخ کند.
مرحله هفتم
بعد از حدود ۲ ساعت که لوبیاها پخته شدند، آنها را داخل صافی میریزیم. سپس یک قابلمه آب را تا نیمه پر میکنیم و کمی نمک به آن اضافه میکنیم و روی حرارت قرار میدهیم تا آب به جوش بیاید. سپس آب برنج را خالی میکنیم.
مرحله هشتم
حال برنج را به آب در حال جوش اضافه میکنیم و وقتی که برنج اطرافش کمی نرم شد و مغز آن هنوز سفت بود، آن را آبکش میکنیم. در کف قابلمه مقداری روغن میریزیم و با کفگیر کف قابلمه را با برنج میپوشانیم و سپس لایه بعدی را از لوبیا چشم بلبلی و شوید روی برنج میپاشیم.
مرحله نهم
این کار را تکرار میکنیم و لایه به لایه برنج و لوبیا و شوید را میریزیم تا برنج تمام شود. در آخر زعفران دم کرده و کره را روی برنج میریزیم و درب قابلمه را گذاشته و حرارت را زیاد میکنیم تا داخل قابلمه بخار بیفتد، که این حدود ۵ دقیقه طول میکشد.
مرحله دهم
پس از این که بخار کرد، حرارت را کم میکنیم تا غذا به آرامی دم بکشد. بعد از اینکه گوشت خوب پخته شد، کمی نمک به آن اضافه میکنیم. لوبیا پلو را با کفگیر به خوبی زیر و رو میکنیم و در دیس میکشیم و گوشتها را کنار آن میچینیم. این غذا را میتوانید با سالاد شیرازی سرو کنید و از آن لذت ببرید.