مواد لازم و آموزش لوبیا پلو با گوشت قلقلی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش لوبیا پلو با گوشت قلقلی
لوبیا پلو با گوشت قلقلی یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که میتوان به روشهای مختلفی آن را تهیه کرد. این دستور پخت به لوبیا پلو معمولی شباهت دارد، با این تفاوت که به جای گوشت چرخ کرده از کوفتههای قلقلی استفاده میشود که طعم و شکل غذا را جذابتر میکند. اگر بخواهید این غذا را بهصورت خاص و برای مهمانیها درست کنید، این روش بسیار مناسب است. اگر به دلایلی نمیتوانید گوشت قرمز مصرف کنید، میتوانید کوفته قلقلیها را با گوشت مرغ درست کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا این آموزش خوشمزه را با هم بررسی کنیم.
مواد لازم برای 4 نفر | |
لوبیا سبز | 3 پیمانه |
برنج | 4 پیمانه |
گوشت چرخ کرده | 400 گرم |
پیاز | 2 عدد متوسط |
زعفران دم کرده | ½ فنجان |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت لوبیا پلو با گوشت قلقلی
مرحله اول
برای تهیه این لوبیا پلو ابتدا برنج را با آب ولرم و 1 قاشق چایخوری نمک خیس میکنیم. بسته به نوع برنج، این کار میتواند از 30 دقیقه تا 3 ساعت طول بکشد. سپس یکی از پیازها را رنده کرده و آب آن را جدا میکنیم.
مرحله دوم
پیاز رنده شده را با گوشت چرخ کرده، مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه در یک کاسه ترکیب کرده و به خوبی ورز میدهیم تا مواد یکدست شوند. اگر مایه گوشت شل بود، کمی آرد نخودچی اضافه میکنیم.
مرحله سوم
در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و کمی روغن اضافه میکنیم. پس از گرم شدن روغن، به اندازه یک گردوی کوچک از مایه گوشت برمیداریم و آن را گرد میکنیم.
مرحله چهارم
کلیه مایه گوشت را به همین شکل درست کرده و سپس درون روغن میاندازیم تا به خوبی سرخ شوند. پس از سرخ شدن کامل گوشتها، آنها را از تابه خارج کرده و کنار میگذاریم.
مرحله پنجم
در این مرحله لوبیا سبز را به قطعات یکدست خرد کرده و یک قابلمه آب روی حرارت میگذاریم تا جوش بیاید. زمانی که آب جوش آمد، لوبیا سبز خرد شده را به آن اضافه میکنیم و 5 دقیقه زمان میدهیم.
مرحله ششم
پس از 5 دقیقه، لوبیا سبز را آبکش کرده و کنار میگذاریم. سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار میدهیم و پیاز باقیمانده را به صورت نگینی ریز خرد کرده و به همراه کمی روغن به تابه اضافه میکنیم.
مرحله هفتم
پس از اینکه پیاز…
“““html
برای شروع، مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به پیاز اضافه میکنیم و کمی آنها را روی حرارت تفت میدهیم تا پیاز و ادویهها خوب با هم ترکیب شوند. سپس رب گوجهفرنگی را به تابه اضافه میکنیم و آن را به خوبی تفت میدهیم تا سرخ شود.
مرحله هشتم
در این مرحله، لوبیا سبز را به تابه اضافه میکنیم، مقداری نمک هم میزنیم و مواد را تفت میدهیم تا به خوبی با هم مخلوط شوند. سپس نصف فنجان آب به تابه اضافه کرده و اجازه میدهیم تا مواد خوب پخته و جا بیفتند.
مرحله نهم
در همین زمان، یک قابلمه مناسب را با آب پر کرده و روی حرارت بالا میگذاریم تا آب به جوش بیاید. سپس برنجی که قبل از این خیس کردهایم را به آب جوش اضافه میکنیم، به همراه 1 قاشق چایخوری نمک و 1 قاشق غذاخوری روغن.
مرحله دهم
بعد از حدود 7 تا 10 دقیقه که برنج پخته شد، آن را آبکشی میکنیم. وقتی که آب سس لوبیا سبز تمام شد، آن را از روی حرارت برمیداریم و یک قابلمه مناسب انتخاب میکنیم.
مرحله یازدهم
حالا 2 قاشق غذاخوری روغن به قابلمه اضافه میکنیم و برای تهدیگ، از سیبزمینی ورقهورقه شده یا نان لواش استفاده میکنیم. سپس روی تهدیگ یکی دو کفگیر برنج میریزیم تا آن را کاملاً بپوشاند.
مرحله دوازدهم
در این مرحله مقداری از سس لوبیا را روی برنج میریزیم و به همین صورت برنج و سس لوبیا سبز را به صورت لایهای داخل قابلمه میریزیم تا مواد تمام شوند. سپس گوشتهای قلقلی را روی برنج قرار میدهیم.
مرحله سیزدهم
در این مرحله، زعفران دمکرده را به همراه کمی روغن روی برنج میریزیم و درب قابلمه را میگذاریم. بعد از 45 دقیقه تا یک ساعت، لوبیا پلو آماده است. در پایان آن را در دیس سرو کرده و با گوشت قلقلی تزیین میکنیم.