مواد لازم

مواد لازم و آموزش لوبیا پلو برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

بهترین آپلیکیشن آشپزی

“`html

آموزش لوبیا پلو

لوبیا پلو یکی از خوراک‌های محبوب و سنتی ایرانی است که با مواد مختلفی تهیه می‌شود. شما می‌توانید لوبیا پلو را با گوشت قرمز یا گوشت مرغ درست کنید. برای یادگیری روش تهیه کامل و مرحله به مرحله لوبیا پلو، با سایت رضیم همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
لوبیا سبز ۳ پیمانه
برنج ۴ پیمانه
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
سیر ۲ حبه
پیاز ۱ عدد
گوجه فرنگی ۲ عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
زردچوبه و روغن به مقدار لازم

آموزش لوبیا پلو

مرحله اول

برای تهیه لوبیا پلوی خوشمزه، ابتدا لوبیا سبزها را شسته و پاک می‌کنیم. سپس آن‌ها را در آبکش می‌گذاریم تا آب اضافی آن‌ها خارج شود و بعد روی تخته آشپزخانه لوبیاها را خرد می‌کنیم و کنار می‌گذاریم.

مرحله دوم

در این مرحله پیاز و سیرها را پوست کرده و می‌شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می‌کنیم. سپس یک تابه بزرگ را روی حرارت کم قرار می‌دهیم و کمی روغن داخل آن می‌ریزیم و منتظر می‌مانیم تا روغن داغ شود.

مرحله سوم

پس از داغ شدن روغن، پیاز را داخل تابه می‌ریزیم و تفت می‌دهیم تا نرم شود. سپس سیر را اضافه کرده و تفت می‌دهیم تا کمی طلایی و خوش عطر شود. در ادامه، گوجه‌فرنگی‌ها را می‌شوییم و روی تخته آشپزخانه ریز خرد می‌کنیم و کنار می‌گذاریم.

مرحله چهارم

بعد از اینکه پیاز و سیر نرم شدند، گوشت چرخ کرده را به آن‌ها اضافه می‌کنیم و مداوم تفت می‌دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس گوجه‌فرنگی‌های خرد شده را اضافه می‌کنیم و همه مواد را به خوبی با هم مخلوط می‌کنیم.

مرحله پنجم

در این مرحله، ادامه می‌دهیم تا مایه کاملاً تفت بخورد و آب گوشت و گوجه‌فرنگی‌ها تبخیر شود. سپس لوبیاهای خرد شده را اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم تا نرم شوند. در یک شیرجوش کمی روغن می‌ریزیم و روی حرارت قرار می‌دهیم.

مرحله ششم

پس از آن، رب گوجه فرنگی را داخل شیرجوش می‌ریزیم و مرتب هم می‌زنیم تا رنگ روغن قرمز شود و بوی خامی رب از بین برود. سپس شیرجوش را از روی حرارت بر می‌داریم و رب را به مواد داخل تابه اضافه می‌کنیم.

مرحله هفتم

اکنون خوب همه مواد را تفت می‌دهیم تا یکدست و خوشمزه شود.

“““html

حالا تابه را از روی حرارت برمی‌داریم و کنار می‌گذاریم تا لوبیا پلو سرد شود. سپس در یک قابلمه مناسب تا نیمه آن آب می‌ریزیم و کمی نمک هم اضافه می‌کنیم.

مرحله هشتم

اگر دوست دارید می‌توانید کمی زردچوبه به آب اضافه کنید تا برنج رنگی زیباتر بگیرد و در نهایت لوبیا پلو خوش‌رنگ‌تری داشته باشید. درب قابلمه را می‌گذاریم و آن را روی حرارت بالا قرار می‌دهیم تا آب سریع‌تر بجوشد.

مرحله نهم

در این مرحله برنج را به خوبی می‌شوییم و آب آن را خالی می‌کنیم. وقتی آب در حال جوشیدن بود، برنج را داخل قابلمه می‌ریزیم و حدود ۶ تا ۷ دقیقه صبر می‌کنیم تا برنج کمی نرم شود. سپس یک دانه از برنج را با دندان تست می‌کنیم.

مرحله دهم

اگر اطراف برنج نرم و وسط آن هنوز سفت بود، زمان خوبی برای آبکش کردن برنج است. برنج را آبکش می‌کنیم و در کف قابلمه‌ای که می‌خواهیم لوبیا پلو را بپزیم، کمی روغن می‌ریزیم. اگر دوست داشتید می‌توانید نان یا سیب‌زمینی را پوست کرده و بشویید.

مواد لازم و آموزش لوبیا پلو برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

مرحله یازدهم

سپس سیب‌زمینی را حلقه‌حلقه می‌کنیم و در کف قابلمه می‌چینیم تا ته‌دیگ خوشمزه‌تری داشته باشیم. ۱ تا ۲ کفگیر از برنج را در کف قابلمه می‌ریزیم و کمی از مایه لوبیا پلو روی آن می‌گذاریم، و دوباره کمی برنج و سپس مقداری مایه لوبیا روی آن می‌ریزیم.

مرحله دوازدهم

این‌طور لایه‌لایه برنج و مایه لوبیا را می‌ریزیم تا همه مواد تمام شود. درب قابلمه را می‌گذاریم و سپس روی شعله قرار می‌دهیم. ابتدا حرارت را به مدت ۳ تا ۵ دقیقه زیاد می‌کنیم تا بخار داخل قابلمه جمع شود و بعد حرارت را کم می‌کنیم تا لوبیا پلو به آرامی بپزد.

مرحله سیزدهم

پس از اینکه لوبیا پلو کاملاً پخته شد، با کفگیر آرام برنج و مایه لوبیا را در قابلمه زیر و رو می‌کنیم تا مایه کاملاً با برنج مخلوط شود. سپس کمی روغن روی غذا می‌ریزیم و لوبیا پلو را در دیس می‌کشیم و با سالاد شیرازی نوش جان می‌کنیم.

نکات آموزش لوبیا پلو

آموزش لوبیا پلو بدون گوشت

اگر می‌خواهید این غذای خوشمزه را بدون گوشت درست کنید، کافی است که گوشت و مراحل تهیه آن را از دستور حذف کنید. اگر می‌خواهید این غذا را برای گیاه‌خواران درست کنید، می‌توانید از قارچ به جای گوشت استفاده کنید تا لوبیا پلو خوشمزه‌تری داشته باشید.

سایت آموزش آشپزی رضیم
“`

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا