مواد لازم و آموزش لپه پلو با زیره برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش لپه پلو با زیره
لپه پلو با زیره یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایران است که از شهر کرمان آمده است. اگر میخواهید با مراحل درست کردن این غذا آشنا شوید، با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
لپه | ۱ پیمانه |
برنج | ۴ پیمانه |
پیاز | ۳ عدد متوسط |
گوشت گوسفندی | ۳۰۰ گرم |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
زیره سیاه | ۳ قاشق غذاخوری |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
آموزش لپه پلو با زیره
مرحله اول
برای تهیه لپه پلو خوشمزه، ابتدا لپهها را بشویید و در یک کاسه بگذارید. سپس به اندازه یک بند انگشت روی لپهها آب بریزید و بگذارید به مدت ۵ تا ۶ ساعت خیس بخورند.
مرحله دوم
بعد از این زمان، لپهها را در آبکش بریزید تا آب آنها برود. سپس ۲ عدد پیاز را به صورت ریز خرد کرده و یک قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید. مقداری روغن به آن اضافه کنید.
مرحله سوم
پیازها را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و شفاف شوند. سپس لپهها را به همراه نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به تابه اضافه کنید و هم بزنید تا بوی خامی مواد از بین برود.
مرحله چهارم
حالا یک لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و بگذارید لپهها در آب جوش بپزند تا کاملا نرم شود و آب اضافی آن تبخیر شود. سپس برنج را بشویید و با یک قاشق چایخوری نمک در یک کاسه حاوی آب بریزید.
مرحله پنجم
اجازه دهید برنج به مدت ۱ ساعت در آب خیس بخورد. بعد از این زمان، یک قابلمه را نیمه پر از آب کنید و روی حرارت زیاد بگذارید تا به جوش بیاید.
مرحله ششم
در این مرحله، برنج را در آبکش بریزید و وقتی آب به جوش آمد، برنج را به آن اضافه کنید. بگذارید برنج به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه در آب جوش بپزد. سپس یک دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید.
مرحله هفتم
در این مرحله…
“““html
وقتی که دور برنج نرم شد و داخل آن کمی سفت بود، قابلمه را از روی حرارت برمیداریم. حالا برنج را درون آبکش میریزیم تا آب اضافی آن خارج شود. سپس مقداری روغن مایع و زعفران دم کشیده را در یک قابلمه مناسب میریزیم.
مرحله هشتم
در این مرحله، تهدیگ دلخواه خود را درون قابلمه قرار میدهیم و یک لایه برنج روی آن میریزیم. بعد مقداری از لپه پخته شده را به صورت یکنواخت روی برنج میریزیم، سپس زعفران دم کشیده و زیره را روی لپه میپاشیم.
مرحله نهم
اگر دوست دارید عطر و طعم بهتری بگیرید، میتوانید زیره را در یک تابه بدون روغن کمی تفت دهید تا عطرش بیرون بیاید. حالا این کار را ادامه میدهیم تا مواد تمام شوند و بعد قابلمه را روی شعله ملایم شعلهپخشکن قرار میدهیم.
مرحله دهم
قابلمه را روی شعلهپخشکن قرار میدهیم و درب آن را با دمکنی میپوشانیم. حالا اجازه میدهیم پلو به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت بماند تا خوب دم بکشد. در این حین، گوشتهای قلقلی را آماده میکنیم.
مرحله یازدهم
برای تهیه گوشت قلقلی، ابتدا گوشت گوسفندی را به تکههای کوچک برش میزنیم و سپس آن را در یک کاسه مناسب چرخ میکنیم. بعد از آن، پیاز باقیمانده را با رنده ریز میزنیم و آب اضافی آن را خارج میکنیم.
مرحله دوازدهم
حالا پیاز رنده شده را به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به کاسه حاوی گوشت چرخکرده اضافه میکنیم و ورز میدهیم تا همه مواد خوب ترکیب شوند. بعد به اندازه یک گردوی بزرگ از مایه گوشت چرخکرده برمیداریم و آن را قلقلی میکنیم.
مرحله سیزدهم
این کار را ادامه میدهیم تا مایه گوشت تمام شود. سپس یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار میدهیم و مقداری روغن مایع داخل آن میریزیم. حالا گوشتهای قلقلی را درون تابه قرار داده و حرارت میدهیم.
مرحله چهاردهم
وقتی که گوشتهای قلقلی کاملاً سرخ شدند، رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه میکنیم و آن را تفت میدهیم تا بوی خامی آن از بین برود. سپس گوشتهای قلقلی را با رب گوجهفرنگی تفت میدهیم تا رب به خوبی به خورد گوشتها برود.
مرحله پانزدهم
بعد از ۴۵ دقیقه، قابلمه را از روی حرارت برمیداریم و پلو را مخلوط میکنیم تا مواد ترکیب شوند. سپس پلو را در ظرف مورد نظر خود ریخته و گوشتهای قلقلی را در کنار آن سرو میکنیم. نوش جان.