مواد لازم

مواد لازم و آموزش ماست خانگی (مرحله به مرحله)

بهترین آپلیکیشن آشپزی

 

آموزش ماست

ماست یکی از مواد غذایی بسیار محبوب در میان مردم ایران است و معمولاً در کنار غذاهای سنتی سرو می‌شود. از شما دعوت می‌کنیم که در ادامه با ما همراه باشید تا مراحل تهیه ماست را یاد بگیرید.

مواد لازم برای تهیه ماست
شیر گوسفندی ۴ لیتر
ماست ۴ قاشق غذاخوری

دستور تهیه ماست خانگی

نکته تهیه ماست بهتر

برای اینکه ماست شما خوشمزه‌تر و بافتی چرب و لطیف مانند ماست سون داشته باشد، بهتر است از شیر گوسفندی با کیفیت بالا استفاده کنید که چربی آن گرفته نشده باشد.

حرارت دادن به شیر

شیر را در یک قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس حرارت را کم کرده و بگذارید به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم جوش بخورد. بعد از این مدت، شیر را در ظرف مناسب برای تهیه ماست بریزید.

نصف شدن دمای شیر 

می‌توانید از ظرف‌های سفالی نیز استفاده کنید. حالا صبر کنید تا دمای شیر تقریباً نصف شود و به ۴۵ درجه سانتی‌گراد برسد؛ به طوری که وقتی انگشتتان را در شیر فرو می‌برید، کمی احساس گرما کنید و دما خیلی ملایم نباشد.

افزودن مایه ماست

حالا ۴ قاشق غذاخوری ماست مایه (بهتر است از ماست با کیفیت بالا باشد) را با نصف کاسه شیر مخلوط کنید تا یکدست شود. سپس این مخلوط را به ظرف حاوی شیر اضافه کرده و خوب هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.

قرار دادن در یخچال

بعد از این که مخلوط کردید، روی ظرف را با یک پارچه یا پتوی ضخیم بپوشانید و به مدت ۶ ساعت به حال خود بگذارد. پس از این مدت، درب ظرف را باز کرده و آب جمع شده روی ماست را دور بریزید. سپس ظرف ماست را در یخچال نگهداری کنید.

استراحت دادن

حالا ماست را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملاً سفت و غلیظ شود. اگر می‌خواهید ماست شما کاملاً بدون آب شود و مثل ماست چکیده با بافت خامه‌ای باشد، می‌توانید آن را در یک پارچه تمیز بریزید و آب اضافی‌اش را بگیرید.

سایت آموزش آشپزی رضیم

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا