مواد لازم و آموزش ماش پلو افغانی برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

آموزش ماش پلو افغانی
ماش پلو افغانی یکی از غذاهای بسیار خوشمزه و محبوب در افغانستان است که به روشهای مختلف تهیه میشود. برای یادگیری کامل و قدم به قدم طرز تهیه ماش پلو افغانی، لطفاً با سایت آموزشی رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
فیله مرغ | ۱ کیلوگرم |
برنج | ۳ پیمانه |
ماش | ۱٫۵ پیمانه |
پیاز | ۲ عدد درشت |
سیر | ۴ حبه |
زنجبیل تازه | ½ قاشق غذاخوری |
پوره گوجه فرنگی | ۱٫۵ پیمانه |
ماست | ۱ پیمانه |
کره | به مقدار کافی |
زعفران دم کرده | به مقدار کافی |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
گرام ماسالا، پودر تخم گشنیز و پاپریکا | به مقدار کافی |
آموزش ماش پلو افغانی
مرحله اول
برای درست کردن ماش پلو افغانی، در ابتدا فیلههای مرغ را به طور نسبتا بزرگ خرد میکنیم و آنها را در یک کاسه مناسب میریزیم. سپس کمی نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به کاسه اضافه میکنیم.
مرحله دوم
حالا کمی پودر تخم گشنیز، پاپریکا، ۲ قاشق غذاخوری روغن و مقداری نمک به کاسه اضافه کرده و به مدت…
“`html
ما به مدت ۵ دقیقه به فیله مرغ ماساژ میدهیم تا طعمدهندهها خوب به آن بچسبند. سپس روی کاسه را با درپوش میپوشانیم.
مرحله سوم
حالا اجازه میدهیم فیله مرغ که طعمدار شده، به مدت ۱ ساعت در یخچال استراحت کند تا مزهها به خوبی به آن نفوذ کنند. در این زمان، ماش را میشوییم و آن را در یک قابلمه با آب میریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت میگذاریم.
مرحله چهارم
اجازه میدهیم ماش در آب جوش بماند تا کاملاً پخته شود. وقتی ماش پخته شد، قابلمه را از روی حرارت برمیداریم و ماش را در آبکش میریزیم تا آب اضافی آن خارج شود. بعد از یک ساعت، فیله مرغ را از یخچال خارج میکنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله، یک تابه مناسب را روی حرارت زیاد میگذاریم و کره را به آن اضافه میکنیم. وقتی کره ذوب شد، فیلههای طعمدار شده را به تابه میزنیم و تفت میدهیم تا رنگ آنها تغییر کند و به خوبی سرخ شوند.
مرحله ششم
توجه داشته باشید که هنگام تفت دادن فیلهها، حرارت باید زیاد باشد تا آب نیندازند. حالا پیاز را به شکل خلالی و نازک خرد میکنیم و وقتی فیلههای مرغ سرخ شدند، آنها را از تابه خارج کرده و بلافاصله پیاز را با کمی روغن به تابه اضافه میکنیم.
مرحله هفتم
حالا پیاز را تفت میدهیم تا نرم و شفاف شود. سپس سیر و زنجبیل تازه را ریز رنده کرده و به تابه اضافه میکنیم. وقتی عطر سیر و زنجبیل آزاد شد، پوره گوجهفرنگی را به تابه میافزاییم و مخلوط میکنیم.
مرحله هشتم
اکنون کمی نمک به تابه میزنیم و ادامه میدهیم تا آب اضافی پوره گوجهفرنگی کاملاً تبخیر شود. وقتی پوره سرخ شد، ماست را به تابه اضافه کرده و پس از مخلوط کردن، فیلههای مرغ را به تابه برمیگردانیم.
مرحله نهم
پس از ۵ دقیقه تابه را از حرارت برمیداریم. سپس یک قابلمه را تا نیمه پر از آب کرده و آن را روی حرارت زیاد میگذاریم تا بجوشد. وقتی آب جوش آمد، برنج را شسته و به همراه کمی نمک به قابلمه اضافه میکنیم.
مرحله دهم
حالا اجازه میدهیم برنج به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه در آب جوش بماند تا پخت اولیه آن انجام شود. در ۱ دقیقه آخر، ماش پخته شده را به قابلمه اضافه کرده و پس از این زمان، برنج را در آبکش ریخته و آبکشی میکنیم.
مرحله یازدهم
در این مرحله کمی روغن مایع در یک قابلمه مناسب میریزیم و سپس تهدیگ دلخواهمان را داخل آن قرار میدهیم. بعد یک لایه ماشپلو در قابلمه میریزیم و کمی از مواد میانی را روی آن میریزیم.
مرحله دوازدهم
سپس روی مواد میانی را با ماشپلو میپوشانیم و همینطور تا پایان مواد را تکرار میکنیم. در انتها مقداری زعفران دمکرده و مخلوط آب و روغن و گرام ماسالا را به طور یکنواخت روی پلو میریزیم.
مرحله سیزدهم
حالا درب قابلمه را با دمکنی میپوشانیم و روی آن میگذاریم. سپس روی حرارت ملایم شعلهپخشکن قرار داده و قابلمه را روی آن میگذاریم. اجازه میدهیم ماشپلو به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد. نوش جان.