مواد لازم و آموزش مانی پلو برای 2 یا 4 یا 6 نفر | تناسب ساده

“`html
آموزش مانی پلو
مانی پلو یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که با دستورهای مختلف تهیه میشود. برای یادگیری این دستور، با سایت رضیم همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۳ پیمانه |
لپه | ۲ پیمانه |
گوشت | ۴۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
رشته پلویی | ۱۰۰ گرم |
کشمش پلویی | دو سوم لیوان |
زرشک | ¼ لیوان |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و نمک | به مقدار کافی |
دستور پخت مانی پلو
مرحله اول
برای تهیه مانی پلو، شروع کنید با خیس کردن لپه در یک کاسه آب به مدت ۶ ساعت. سپس لپه را آبکش کنید و در قابلمهای بریزید و آب به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا لپهها بپزند. پیاز را هم پوست بکنید.
مرحله دوم
حالا پیاز را بشویید و به صورت خلالی خرد کنید. گوشت را هم به شکل مکعبهای کوچک برش دهید. یک قابلمه را روی حرارت بگذارید، مقداری روغن بریزید و سپس پیازها را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شوند.
مرحله سوم
سپس گوشت را به قابلمه اضافه کنید و آن را تفت دهید تا رنگش تغییر کند. کمی زردچوبه و فلفل روی گوشت بریزید و دوباره تفت دهید. بعد آب جوش را به گوشت اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا با حرارت ملایم بپزد.
مرحله چهارم
سپس برنج را بشویید و آب روی آن بریزید تا خیس بخورد. یک قابلمه دیگر نصف آب بریزید و مقداری نمک به آن اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب زودتر به جوش بیاید.
مرحله پنجم
بعد از اینکه آب برنج جوشید، آب آن را خالی کنید و برنج را داخل آب جوش بریزید. اجازه دهید برنج حدود ۸ دقیقه بجوشد. سپس لپه و رشته پلویی را به برنج اضافه کنید و برای ۳ الی ۴ دقیقه دیگر بپزید، سپس حرارت را خاموش کرده و مواد را آبکش کنید.
مرحله ششم
قابلمه را بشویید و روی حرارت بگذارید تا خشک شود. سپس ۲ قاشق روغن در کف آن بریزید و ته دیگ نان یا سیبزمینی قرار دهید. مقداری از مخلوط برنج را با کفگیر بردارید و در قابلمه بریزید.
مرحله هفتم
حالا مقداری از مخلوط پیاز و گوشت پخته شده را روی برنج بریزید و کمی زیره اضافه کنید. یک لایه دیگر از برنج بریزید و این کار را تکرار کنید تا همه مواد تمام شود و در نهایت یک لایه برنج روی آن بگذارید.
“““html
برنج را به صورت لایه لایه داخل قابلمه میریزیم تا وقتی که مواد تمام شود. در آخر، کمی زعفران دمکرده و کره یا روغن حیوانی یا روغن معمولی روی برنج میریزیم و درب قابلمه را میگذاریم تا برنج پخته شود.
مرحله هشتم
سپس یک قابلمه کوچک را روی حرارت قرار میدهیم و مقداری روغن داخل آن میریزیم. وقتی روغن کمی داغ شد، زرشک و کشمش را به آن اضافه میکنیم و از روی حرارت بر میداریم. باید مواد را به طور مداوم هم بزنیم چون قابلمه داغ است و اگر زرشکها زیاد بمانند، میسوزند. پس این مخلوط را کنار میگذاریم.
مرحله نهم
وقتی پلو دم کشید، قسمت زعفرانی آن را بر میداریم و با کشمش و زرشک تفتداده مخلوط میکنیم. سپس چند کفگیر از پلو آماده را داخل دیس میریزیم و روی آن مخلوط برنج زعفرانی و زرشک و کشمش را میپاشیم. نوش جان!